۲۱ خرداد ۱۳۸۳، ۱۵:۴۲

فردا در تاريخ

خبرگزاري "مهر " : فردا جمعه بيست و دوم خرداد سال1383هجري شمسي مقارن است با بيست و دوم ربيع الثاني سال 1425 هجري قمري برابراست با يازدهم ژوئن سال 2004 ميلادي .

در گذشت ملامحمد محسن فيض كاشانى :

در چنين روزي در سال متوفاى 1091ه ق ملا  محمد محسن فيض كاشاني دار فاني را وداع گفت . 
نقل و تلخيص از كتاب: گلشن ابرار، ج 1، نويسنده: حبيب الله سلمانى آرانى : محمد مشهور به ملا محسن و ملقب به فيض در چهاردهم ماه صفر سال 1007 ق . در يكى از معروف ترين خاندان علم ، عرفان و ادب ، در كاشان به دنيا آمد.ملا محسن چهارمين فرزند مرتضى در دو سالگى پدر خود را از دست داد. از آن پس دايى و عمويش  تعليم و تربيت او و ديگر برادرانش را به عهده گرفتند و چون فيض از برادران خود باهوش تر بود مقدمات علوم دينى و بخشهايى از آن را تا سن بلوغ در كاشان نزد عمو و دايى اش نورالدين محمد مشهور به حكيم و آخوند نورا فرا گرفت .بيست ساله بود كه با برادر بزرگش عبدالغفور براى ادامه تحصيل به اصفهان كه در آن روزگار پايتخت كشور و مركز تجمع علماى بزرگ و اساتيد ماهر در رشته هاى مختلف علوم اسلامى بود، رهسپار گرديد و از اين موقعيت مناسب كه در هيچ يك از شهرهاى ايران و ديگر ممالك اسلامى يافت نمى شد بيشترين بهره ها و استفاده هاى علمى را برد. مشهورترين استادان و ناموران اجازه اجتهاد و نقل روايت فيض در اصفهان ، ملا محمد تقى مجلسى ، شيخ بهايى ، در علوم فقه و حديث و تفسير و ميرداماد ، ميرفندرسكى  و ملاصدرا   در فلسفه ، عرفان و كلام بوده اند. پس از آن ملا محسن با شنيدن خبر ورود سيد ماجد بحرانى به شيراز، از اصفهان به آنجا رفت و مدت دو سال نزد ايشان به تكميل علم حديث و روايت پرداخت و از او نيز اجازه نقل روايت گرفت و به اصفهان بازگشت و بار ديگر در حلقه درس و بحث شيخ بهايى حاضر شد و استفاده هاى شايان برد.در اين سالها كه فيض از تقليد مستغنى و براى حج مستطيع شده بود عازم بيت الله الحرام گرديد و در آنجا به ملاقات شيخ محمد فرزند حسن فرزند زين الدين عاملى رفت و از آن بزرگوار پس از استفاده هاى علمى ، اجازه روايت و نقل حديث دريافت كرد.او پس از مراجعت از مكه به شهرهاى ديگر ايران مسافرت كرد و از دانشمندان آن شهرها بهره برد تا زمانى كه ملاصدرا از شيراز به قم مهاجرت كرد و در كهك قم اقامت گزيد. در اين موقعيت كه ملاصدرا دوره رياضت و علم باطنى را شروع كرده بود ملا محسن و ملا عبدالرزاق لاهيجى به سويش شتافته ، مدت هشت سال مونس تنهايى او بودند و در مصاحبتهاى شبانه روزى با استاد استفاده كامل معنوى مى بردند.در اين دوران ملاصدرا دو دختر فاضل و عالم خود را به دو شاگردش ملا محسن و ملا عبدالرزاق تزويج كرد و آن دو شاگرد و داماد را به فيض  و فياض  لقب داد. در همين زمان از سوى حاكم شيراز از ملاصدرا تقاضاى مراجعت به شيراز شد. او اين دعوت را پذيرفت . فيض نيز همراه استاد و پدر همسرش به شيراز رفت و نزديك به دو سال در آنجا ماند. بعد از اين مدت او به كاشان بازگشت و به امر تدريس ، تعليم ، تبليغ و ترويج و تاليف و تصنيف مشغول گرديد و گاه در قمصر و كاشان با جمعى از دوستان نماز جمعه اقامه نمود. ملا محسن شاگردان فراوانى داشت . آنان علاوه بر استفاده هاى علمى و معنوى از او به كسب اجازه هاى اجتهاد و نقل حديث نيز مفتخر گرديده بودند معروفترين شاگردان ايشان محمد مشهور به علم الهدى است . فيض كاشانى بيشتر عمر خود را صرف تعليم ، تدريس و تاليف كرد. او پس از كسب معارف و استفاده علمى و معنوى از استادان بزرگ خود نوشتن كتاب و رساله را از هيجده سالگى آغاز نمود و در طى 65 سال نزديك به دويست جلد اثر نفيس در علوم و فنون مختلف تاليف كرد كه از ميان آنها مي توان به  تفسير صافى ،  الشافى ،  النوادر ،  المحجه البيضاء  ،  مفاتيح الشرايع  ، اصول المعارف ، ضياء القلب و  الفت نامه و... اشاره كرد .

تولد بن جانسون :
در چنين روزي در سال 1572 ميلادي بن جانسون شاعر و نمايشنامه نويس مشهور انگليسي به دنيا آمد . آثار او مورد استفاده بسياري از منتقدان قرار داشت . «كيميا گر»  عنوان مهمترين اثر اوست .

تولد ريچارد اشتراوس :
در چنين روزي در سال 1846 ميلادي ريچارد اشتراوس موسيقيدان مشهور آلماني قدم به عرصه گيتي نهاد .  « تيل اولنسپيل  »  عنوان مهمترين اثر اوست .

تولد ياسوناري كاواباتا :
در چنين روزي در سال 1899 ميلادي كاواباتا نويسنده بر جسته ژاپني به دنيا آمد .  « هزار درناي در يايي »  عنوان مهمترين اثر اوست .

تولد نلسون ماندلا : 


در چنين روزي در سال 1918 ميلادي « نلسون ماندلا » به دنيا آمد . وي در مسير مبارزه با نظام تبعيض نژادي مبارزات
بسياري را رقم زد و در اين مسير به حبس هاي طولاني مدت محكوم گرديد.

تولد  شارل فابري :
در چنين روزي  در سال  1867 ميلادي « شارل فابري » فيزيكدان برجسته فرانسوي به دنيا آمد . وي  لايه  اوزون را كشف كرد . 

تولد آتول فوگار :
در چنين روزي در سال 1932 ميلادي آتول فوگار نويسنده مشهور آفريقايي به دنيا آمد .  وي نويسنده اي ضد آپارتايد بود و در غالب آثار وي مفهوم تبعيض نژادي مورد نكوهش قرار گرفته است    . « پرنده خون »  عنوان مهمترين اثر اوست .  

تسخير تروا :
در چنين روزي در سال 1184 ميلادي  سرانجام پس از مدتها مبارزه يوناني ها موفق شدند كه تروا را به تسخير خود در آورند .

موزامبيك مستعمره :
در چنين روزي در سال 1951 ميلادي موزامبيك به عنوان يكي از مستعمارت پرتغال در ماوراي بحار معرفي شد .

آتش بس در لبنان :
در چنين روزي در سال 1981 ميلادي رژيم صهيونيستي و سوريه جنگ و مخاصمه در لبنان را موقتا قطع كردند . پس از اشغال لبان به دست رژيم صهيونيستي ، سوريه به منظور مبارزه با اين رژيم غاصب ،  وارد عمل  شد .

تاچر نخست وزير :


در چنين روزي در سال 1987 ميلادي مارگارت  تاچر براي چنديمين بار نخست وزير انگلستان شد . وي در طول 160 سال گذشته نخستين نخست وزير بريتانيا است كه سه بار در انتخابات پيروز مي شود .

توزيع ام اس داس :
در چنين روزي در سال 1991  ميلادي شركت مايكرو سافت  نخستين نسخه شماره پنج داس ( امس داس 5 ) را روانه بازار كرد .

اخراج نيروهاي آمريكايي :
در چنين روزي در سال 1970 ميلادي   نيروهاي آمريكايي مجبور به ترك ليبي شدند .

جنگ ميدوي :
در چنين روزي در سال 1942 ميلادي يكي از سخت ترين جنگ هاي در يايي ميان دو كشور  ايالات متحده آمريكا و ژاپن در گرفت . در اين نبرد كه در ميانه  جنگ جهاني دوم روي داد ژاپن از آمريكا شكست خورد . ژاپن قصد داشت در اين جنگ بر جزاير هاوايي دست يابد .
 

کد خبر 85084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha