۳۰ اسفند ۱۳۸۷، ۱۶:۴۸

رئیس سازمان تبلیغات استان قم به دیار باقی شتافت

رئیس سازمان تبلیغات استان قم به دیار باقی شتافت

حجت‌الاسلام حسین ایرانی مدیرکل تبلیغات اسلامی قم ظهر جمعه در بیمارستان ولی عصر قم به علت بیماری به دیار باقی شتافت.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین ایرانی در سال 1323 ش در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود، «حسین» در دامن پدری متقی، مادری پاکدامن و خانه‌ای ساده و بی‌آلایش در یکی از مناطق مستضعف نشین شهر قم رشد و نمو کرد و تحصیلات را تا حد دیپلم ادامه داد.

عشق و علاقه وافر «حسین» از سویی و ترغیب و تشویق پدری که خود نمایندگی مرحوم آیتالله العظمی حائری در امور عمرانی را بر عهده داشت، وی را راهی حوزه علمیه کرد تا آرزوی پدر محقق شود. آرزویی که همواره در دل و زبان او بود که: من حسین را وقف امام زمان(ع) کرده‌ام.

 از سال 1342 حسین ایرانی، وارد حوزه علمیه قم شد و پس از گذراندن مراحل مقدمات و سطوح از دروس خارج فقه و اصول اساتید صاحب نامی چون حضرات آیات فاضل لنکرانی(ره) ، حائری یزدی(ره)، مکارم شیرازی(مد ظله)، آقا میرزا هاشم آملی(ره) و حاج میرزا جواد آقا تبریزی(ره) بهره‌مند شد.

فعالیت های علمی و پژوهشی

ذوق سرشار، انگیزه بالا و از همه بالاتر خلوص نیت شیخ حسین ایرانی توفیقات بزرگی را نصیب وی کرد تا جایی که از همان سنین جوانی در عرصهء تعلیم و تعلم و مهارت های ارتباطی با مخاطبین جایگاه برجسته‌ای را از آن خود کرد.

اخلاق حسنه، بیان رسا، قلم شیوا، نگاه نافذ و آشنایی و تسلط بر مسائل روز از جمله عواملی بودند که مخاطبین و مستمعین را مجذوب شخصیت حجت‌الاسلام حسین ایرانی کرده بود.

از آن فقید سعید در مدت عمر با برکت خویش علاوه بر تدریس در حوزه و دانشگاه و فعالیت‌های تبلیغی گسترده ده‌ها‌ کتاب و مقاله ارزنده در زمینه‌های دینی، اخلاقی، علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر جا مانده است که بسیاری از آنها به چاپ رسیده و برخی نیز در دست انتشار است.

همراه و همگام با انقلاب اسلامی

حجت الاسلام ایرانی از همان ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) با این حرکت همراه شد و همگام با علماء حوزه و مردم بیدار دل به مبارزه با نظام ستمشاهی پرداخت.

این عالم مبارز در اوج خفقان رژیم پهلوی به هر شکل ممکن خود را به جلسات حضرت امام(ره) می رساند و با الهام از آرمان‌های امام(ره) به همراه دوستانی همچون شهید موحدی، ثبت، مهاجری، آیت‌الله یزدی، آیت‌الله طاهری خرم آبادی، آیت‌الله گرامی، آیت‌الله کرباسچی و دکتر حسن روحانی به تبیین و تشریح اهداف و آرمان‌های امام و انقلاب و افشاگری علیه رژیم منحوس پهلوی می‌پرداختند.

با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی نیز ایشان با احساس تکلیف بیشتر برای حفظ انقلاب و صیانت از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان به‌خصوص در عرصه اندیشه و فکر و در حوزه فرهنگی با تمام توان همچون سربازی جان بر کف در خدمت انقلاب و نظام اسلامی بود.

پذیرش ماموریت‌های ویژه از سوی دفتر امام(ره)، تدریس و اداره دوره‌های آموزشی و توجیهی ویژه، افشاگری علیه مارکسیست‌ها، راه‌اندازی حزب جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف، پذیرش مسئولیت حزب جمهوری اسلامی قم به پیشنهاد شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی(ره)، مسئولیت منطقه 2 کشوری از جمله فعالیت‌های موءثر و برجسته این عالم مجاهد به شمار می‌آید.

فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قم، فرماندهی سپاه ناحیه استان مرکزی، فرماندهی سپاه منطقه یک (استان‌های مرکزی، زنجان و سمنان) حضور در جبهه‌های نبرد و در جمع تصمیم‌گیران و تصمیم سازان کلان دفاع مقدس و همنوای و هم آوایی با شهدای گرانقدری همچون صیاد شیرازی، زین‌الدین و ده‌‌ها حماسه آفرین دیگر از جمله افتخارات آن مرد علم، جهاد، زهد و تقوی است.

فعالیت‌های اجرایی و مدیریتی

تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و روحیه خدمتگزاری بی‌منت و خالصانه حجت‌الاسلام و المسلمین ایرانی اعتماد مردم شریف قم را جلب کرده و به این ترتیب ایشان نمایندگی دوره‌های چهارم و پنجم مردم قم در مجلس شورای اسلامی را به عهده گرفت و طی آن ندای مظلومیت و محرومیت قم را به گوش مسئولان رساند.

پس از آن به عنوان بازرس انتخابات هشتمین دوره ریاست جمهوری و سومین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب و به انجام وظیفه پرداخت.

تاسیس کانون جوانان آل محمد(ص)، صندوق قرض الحسنه هیئت رزمندگان اسلام، موسسه محسنین، هیئت الحسن طلاب قمی و عضویت در ده‌ها‌ تشکل و موسسه از جمله جمعیت قمی‌های مقیم مرکز، بنیاد فرهنگی خدمات ازدواج حضرت فاطمه زهراء(ع)، هیئت مدیره مرکز خدمات حوزه علمیه قم از دیگر فعالیت‌های مرحوم ایرانی است.

 جبهه فرهنگی

هر چند تمام فعالیت‌ها و تلاش‌های حجت‌الاسلام و المسلمین ایرانی با نگاه فرهنگی شکل می‌گرفت اما دغدغه بسیار قوی و شدید فرهنگی ایشان که ناشی از سوز دل و درک واقعیت‌های موجود جامعه بود، او را به کاری شبانه روزی و تمام وقت در عرصه فرهنگ گسیل می‌داد.

آن فقید سعید کار فرهنگی را در هر شرائط بخصوص در شرائط فعلی که دشمن با تمام توان جبهه جدیدی در برابر انقلاب گشوده بسیار ضروری و در راس تمام امور می دانست. حجت‌الاسلام ایرانی هرگز نمی‌توانست نگرانی و تاسف خود از بی مهری‌ها و کم لطفی‌های موجود در حوزه فرهنگ پنهان دارد و از این رو بخاطر وضعیت فرهنگی جامعه بسیار متاثر و دلگیر بود.

بر همین اساس با وجود کسالت‌های جسمی ناشی از فشار کار و همچنین اثرات شیمیایی زمان جنگ به صورت تمام وقت و شبانه روزی در عرصه‌های مختلف فرهنگی حضوری فعال داشت.

مسئولیت ستاد منطقه دو کشوری (مناطق ویژه)، عضویت در هیئت امناء مسجد مقدس جمکران، معاونت فرهنگی مسجد مقدس جمکران، مسئولیت ستاد جشنواره مهدویت، دبیری ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر استان قم، مدیرکل تبلیغات اسلامی قم و عضویت در ده‌ها ستاد و موسسه فرهنگی دیگر، حکایت از روحیه مسئولیت‌پذیری و تکلیف‌گرایی آن عزیز سفر کرده است.

دیدگاه‌های فرهنگی مدیرکل فقید تبلیغات اسلامی قم نیز قابل تامل است. آن مرحوم معتقد بود در کنار مسائل فرهنگی، باید مطالبات معیشتی مانند اشتغال، ازدواج و رفاه نسبی مردم نیز تامین شود، زیرا مردم، امروز نارسایی‌های معیشتی را جدای از فرهنگ و انقلاب نمی‌دانند.

کد خبر 851387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha