فروغ سجادي - سرويس تئاتر خبرگزاري"مهر": در تمام تالار هاي نمايشي و حرفه اي دنيا يكي از اصول مهم براي جذب تماشاگر و تبليغات موفق يك اثر هنري احترام گذاشتن به تماشاگر به عنوان كسي كه بخشي از وقت و هزينه خود را صرف ديدن آن اثرهنري مي كند، است. اين احترام ازبه موقع اجرا شدن يا بازگشايي محل اجراي اثرونحوه توزيع اطلاعات كافي براي دادن حق انتخاب به تماشاگر گرفته تا نحوه برخورد عوامل و كاركنان مجموعه فرهنگي با مخاطبان آثار فرهنگي و مسايل جزئي تري چون دكوراسيون ، بهداشت و مطلوب كردن فضاي هنري است. متأسفانه در برخي از مراكز فرهنگي ما كه خود بايد نمونه اي از يك جامعه كوچك فرهنگي باشند، مواردي همانند نحوه برخورد درست و هم شان مخاطب با تماشاگررعايت نمي شود در عوض مسوولان فرهنگي ما بدون در نظر گرفتن چنين نكات مهمي تنها به مواردي ظاهري و ابتدايي چون ايجاد نظم اجباري و محدوديتهاي كليشه اي در اين مكان ها مي پردازند وبه رضايت تماشاگر كه معمولا هم از قشر فرهنگ شناس و مخاطب تخصصي هنر است توجهي نمي شود.بي توجهي مسئولان نسبت به اين امور موجب مي شود كه نگهبانان يا كاركنان اين مجموعه ها اغلب بدون آشنايي با مقوله هنر و فرهنگ وبدون سپزي كردن دوره هاي آموزشي درست، انتخاب شوند و اجازه هر گونه برخورد نادرست و توهين آميز را با تماشاگران به خود بدهند و موجب ناراحتي و دوري گزيني مخاطب از فرهنگ و مجموعه هاي هنري شوند.
تئاتر شهر اصلي ترين تئاتر كشور است كه با داشتن 8 تالار نمايشي كوچك و بزرگ در درون خود يكي از پر رفت آمد ترين مكان هاي تئاتري براي علاقمندان به اين رشته است اما چه در طول برگزاري جشنواره هاي تئاتر و چه در روز هاي عادي سال، برخورد بيشتر كاركنان و مسوولان سالنهاي آن با تماشاگر به ويژه خبرنگاران و منتقدان تئاتر كه از اعضاي خانواده اين هنر هستند بسيار تأسف برانگيز است. عدم همكاري با خبرنگاران و عكاسان تئاتر كه يكي از اصلي ترين عناصر تبليغاتي اماكن هنري هستند اولين مسئله اي است كه در اين ميان به چشم مي خورد، فرياد كشيدن، كشيدن بليت از دست تماشاگر، ناسزا گفتن ، يقه گرفتن روا داشتن تبيعض بين تماشاگران براي ورود و نشستن در جايگاه و حتي در مواردي زد و خورد بدني از ويژگي هاي رفتاري اغلب مراقبان تالار هاي تئاتر شهراست كه هميشه از طرف خبرنگاران و روزنامه نگاران مطبوعات مورد انتقاد قرار گرفته است و علي رغم حمايت ها و تذكرات شفاهي و كتبي "محمد بهرامي" مسوول روابط عمومي تئاتر شهر هيچ گاه مورد توجه واهميت قرار نگرفته است.
تعيين افراد نالايق ونامناسب در سمت مسوولان تالارها يكي از دلايل بوجود آمدن اين برخورد ها است همچنين عدم آشنايي اين افراد با حرفه خبرنگاري و حساسيت نقش رسانه در اشاعه فرهنگ وهنر مي تواند علت ديگر اين مسئله باشد. با ريشه يابي اين گونه برخورد ها در مجموعه تئاتر شهرمشاهده مي شود كه شدت اين برخوردها به خصوص با قشر خبرنگار طي دو مديريت قبلي افزايش يافته است. طي اين دوره هاي مديريتي، حتي شاهد برخي برخوردهاي فيزيكي مسئولان تالار ها و نگهبانان تئاتر شهر با خبرنگاران اعم از مرد و زن بوده ايم .
اين معضل تنها به خبرنگاران محدود نمي شود بلكه همانگونه كه در خاطر هست ايام جشنواره شاهد بسياري برخورهاي زننده حتي با برجسته ترين كارگردانان و هنرمندان عرصه تئاتر بوديم .
بنابراين اكنون با تعيين شوراي تخصصي و حرفه اي براي مديريت تئاترشهرو ارائه تحولات تازه اي در عرصه تئاتر توسط رياست جديد مر كز هنرهاي نمايشي انتظار آن مي رود كه مسوولان فرهنگي به اين موارد نيز بيشتر توجه كنند.
به دنبال ادامه برخوردهاي نامطلوب مسوولان تالارهاي تئاتر شهر:
آيا شوراي مديريت جديدتئاتر شهر راه حلي دارد؟
يكي از مشكلات اصلي تئاتر شهر طي اين چند سال اخيربرخورد نادرست كاركنان و مسوولان تالارها با تماشاگر ان به ويژه خبرنگاران مطبوعات است كه بايد به عنوان يكي از مشكلات اصلي اين مجموعه توسط شوراي جديد مديريت مورد بررسي قرار گيرد.
کد خبر 85280
نظر شما