به گزارش خبرگزاری مهر، کلاوس پیتر محقق و پژوهشگر آثار و نسخههای خطی در همایشی که به مناسبت فصل فرهنگی دارالآثار الاسلامیه کویت برگزار شد، از وجود آلبومهایی از خطوط اسلامی در موزه برلین خبر داد.
این همایش با حضور خانم شیخه حصه الصباح مدیر کل دار الاآثار الاسلامیه و همسر نخست وزیر سابق کویت و جمعی از فرهیختگان کویتی و نمایندگان و سفرای خارجی مقیم این کشور و محمد علی کیانی کارشناس فرهنگی کشورمان در مرکز فرهنگی المیدان برگزار شد.
"کلاوس" سخن خود را با نمایش رایانهای از اصول تحصیل هنر در تمامی دورانها آغاز کرد و افزود: در فرهنگ اسلامی نیز جمعآوری آثار هنری خوب و مرغوب اساتید بزرگ واهتمام به حفظ ونگهداری آن، باعث پیشرفت و ابتکار در راهکارهای جدید هنری شده است.
وی بهترین راه شناخت چگونگی پیدایش هنرهای اسلامی را، مطالعه خط عربی مخصوصاً در ایران و هند و امپراتوری عثمانی دانست و افزود: جدیداً مطالعاتی پیرامون آلبومهای مغول در چند مجموعه منتشر شده است که این مجموعهها در مرتبه اول به عنوان گنجینهها با ارزش و نگهداری شده خط و در مرتبه دوم مینیاتور وعکس در موزهها بهشمار میروند.
کلاوس تأکید کرد: موزه برلین در مقایسه با دیگر موزههای متروبولیتان و سانت بیتدسبورگ، از تعداد کمتری از این آثار برخوردار است که حدود 21 آلبوم را در پایان قرن نوزدهم از کتابخانه هامیلتون بریتانیا خریداری کرده است و برخی را نیز در قرن شانزده از کتابخانه برلین وموزه هنرهای آسیایی، موزه هنرهای اسلامی ، و... جمع آوری نموده است.
نظر شما