به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی آخوند زاده معاون آسیاى وزیر امور خارجه روز سه شنبه در نشست افغانستان که در لاهه در حال برگزاری است، دو جریان تروریسم و تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان را مهمترین تهدیدهاى امنیتى در این کشور خواند و افزود : گرچه گزارش هایى درباره بهبود شرایط بهداشتى و آموزشى درافغانستان منتشر مى شود، اما این پیشرفت ها حداقلى هستند و چالش هاى اصلى در این کشور مانند چالش هاى امنیتى و مقابله با مواد مخدر و یا مشکل پناهجویان همچنان باقى مانده اند.
معاون وزیر امورخارجه همچنین خواستار مسئولیت پذیرى همه کشورها در امر مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان شد و تصریح کرد : تقویت همکاریهاى بین المللى در این زمینه مى تواند بسیار مفید باشد.
وى به مشکل تروریسم و افراط گرایى در افغانستان اشاره کرد و گفت : به اعتقاد ما تروریسم مرزى بین فقیر و غنى نمى شناسد و مى تواند تمام عناصر جهانى را صرف نظر از موقعیت و توانایى هاى آنان در عرصه هاى مختلف تهدید کند.
آخوند زاده افزود : برخورد با تروریسم و خشونت تنها با راهکار نظامى چاره ساز نیست و ضرورى است که ریشه هاى آن نیز شناسایى و رفع شود. وى خواستار تعریف جامعى از تروریسم از سوى جامعه جهانى شد تا برخورد با آن قانونمند وشفاف شود و بهانه اى برای برخورد گزینشى با این پدیده شوم فراهم نشود.
معاون وزیر خارجه با اشاره به ضرورت تقویت همکاریهاى منطقه اى براى حل مشکلات امنیتى و اجتماعى در افغانستان گفت : جمهورى اسلامى ایران همواره از نا امنى و بى ثباتى در افغانستان در رنج بوده است و هر تحول مثبتى در این راه را پیشرفتى براى امنیت منطقه اى و امنیت ملى خود قلمداد مى کند .
وی تاکید کرد که تهران معتقد است باید براى تثبیت امنیت در افغانستان ، تقویت همکاریهاى بین کشورهاى همسایه در بخش هاى مختلف در دستور کار قرار گیرد.
آخوند زاده در ادامه خواستار حل مشکلات افغانستان توسط مردم این کشور شد و گفت : حضور نیروهاى خارجى کمکى به بهبود اوضاع در افغانستان نکرده و به نظر مى رسد افزایش این نیروها هم موثر نباشد.
معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با تقدیر از نقش مثبت سازمان ملل در حل مشکلات مردم افغانستان ابراز عقیده کرد که این نقش باید در رویکرد جدید افغانستان برجسته تر شود.
وى در پایان آمادگى کشورمان را براى بازسازى افغانستان مانند هفت سال گذشته مورد تاکید قرارداد و گفت : جمهورى اسلامى ایران با استقبال از پیشنهادهاى همکارى مشترک از سوى کشورهاى کمک کننده به افغانستان ، آمادگى دارد در طرحهاى مربوط به قاچاق مواد مخدر و طرحهایى که به بازسازى افغانستان منجر مى شود، مشارکت کند.
نظر شما