به گزارش خبرگزاري مهر، خاتمي در اين ديدار روابط تهران - دوشنبه را داراي پيوندهاي عميق، تاريخي و فرهنگي ارزيابي كرد و سفر مقامات عاليرتبه دو كشور را در جهت گسترش و تعميق مناسبات مهم دانست.
رييس جمهور بر همكاري جمهوري اسلامي ايران و تاجيكستان براي پيشرفت و ايجاد امنيت، ثبات و صلح تاكيد كرد و آن را به نفع دو ملت و منطقه دانست.
خاتمي سطح مبادلات تجاري ميان دو كشور را مطلوب دانست و با اشاره به ظرفيتهاي موجود، خواستار افزايش سطح مبادلات و گسترش روابط در ديگر زمينه هاي اقتصادي، بازرگاني و فرهنگي شد.
رييس جمهور همكاري جمهوري اسلامي ايران در راه اندازي پروژه هاي اقتصادي تاجيكستان از جمله احداث سد "سنگ توده"، كانال "انزاب" و نيز توليد برق و آلومينيوم در كشور را خاطر نشان ساخت و بر ادامه روند همكاري دو كشور در اين زمينه ها تاكيد كرد.
خاتمي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار اميدواري كرد با همكاري ايران، افغانستان با ثبات و تاجيكستان پيشرو بتوان بر برخي مشكلات غلبه كرد و نيز در افغانستان با انتخاباتي آزاد، حكومتي مردم حاكم گردد.
رييس جمهور سياست جمهوري اسلامي ايران را همكاري، عدم دخالت و تلاش براي برقراري امنيت، ثبات و پيشرفت دانست و اظهار داشت: دو كشور داراي زبان فرهنگ مشتركي هستند و سياست ايران همكاري اساسي و گسترش روابط همه جانبه با تاجيكستان است.
در اين ديدار كه آقاي شريعتمداري وزير بازرگاني كشورمان نيز حضور داشت آقاي حكيم صالح اف وزير اقتصاد و بازرگاني تاجيكستان با اشاره به فرهنگ مشترك دو كشور، خواهان گسترش و تعميق مناسبات بويِژه در زمينه هاي اقتصادي و تجاري شد.
وي همكاري جمهوري اسلامي ايران در انجام برخي پروژه هاي در حال احداث در تاجيكستان را يادآور شد و آن را براي تحول و پيشرفت تاجيكستان مفيد ارزيابي كرد.
نظر شما