دكتر محمد عباسي رئيس مركز تحقيقات آزمايشگاه هاي رفرانس در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: خطاهايي كه در زمينه اعلام نتايج آزمايش به بيماران داده مي شود ناشي از دو عامل كمبود اطلاعات كاركنان آزمايشگاه ها و استاندارد نبودن دستگاه ها و تجهيزات پزشكي مي شود.
وي گفت: در بسياري از موارد، استاندارد نيودن دستگاه ها، معرف ها و كيت هاي تشخيص در آزمايشگا هها موجب ايجاد خطا در نتيجه آزمايش شده است و در موارد كمتري از اين خطاها به نداشتن اطلاعات كافي كاركنان آزمايشگاه مربوط مي شود.
دكتر عباسي اظهار داشت: مسئولان آزمايشگاه ها موظفند اطلاعات علمي مورد نياز را به كاركنان خود منتقل كنند و در اين زمينه دوره هاي آموزشي را براي آنها اتخاذ كرده تا موجب افزايش كيفيت آزمايشگاه شوند.
وي گفت: توجه به آموزش هاي كاركنان آزمايشگاه ها از پايين ترين درجه يعني خدمه هاي آزمايشگاه ها و تايپيست ها تا افرادي كه مسئول تشخيص آزمايش هستند از اهميت زيادي برخواردار است ، زيرا هر اشتباه كوچكي در شستشو و آب كشي دستگاه ها و يا تايپ كردن جواب آزمايش ها، نيتجه آزمايش را دچار اشتباه مي كند كه البته مسئول آزمايشگاه بايد بتواند حتي اين خطاها را تشخيص دهد.
دكتر عباسي اظهار داشت: مسئولان آزمايشگاه ها مسئوليت سنگيني دارند چرا كه هر عاملي نظير خطاي يكي از كاركنان سطح پايين آزمايشگاه كه نتيجه آزمايش را با خطا همراه كند بازهم مقصر اصلي مسئول آزمايشگاه است كه نتوانسته به اشتباه بودن جواب آزمايش ها پي ببرد.
وي با بيان اينكه نمونه هاي آزمايش تمامي آزمايشگاه ها به مركز تحقيقات آزمايشگاه هاي رفرانس فرستاده مي شود تا درستي و يا نادرستي نتيجه آزمايش ها مشخص شود، گفت: خوشبختانه خطاهاي آزمايشگاهي بسيار كم است و در مواردي كه خطا صورت گرفته است عامل ايجاد تغيير در نتيجه آزمايش، به مسئولان آزمايشگاه ها اطلاع داده مي شود تا در صدد رفع آن بر آيند.
نظر شما