به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات برنامه و بودجه این مرکز با اعلام این مطلب که استانی کردن طرحهایی که دارای ماهیت پیچیده فنی و مالی نیستند وبین چندین استان نیزبه صورت مشترک اجرا نمیشوند، در راستای ظرفیت سازی استانی و تمرکز زدایی است، افزود: لذا پیشنهاد میشود مصوبه کمیسیون تلفیق تحت عنوان"طرحهای ملی استانی شده مجددا ملی شود" حذف و پیشنهاد لایحه بودجه 1388 تصویب شود.
این دفترهمچنین اضافه کرد: تمرکز زدایی و اعطای اختیارات به استانها در برنامه سوم توسعه در فصل هشتم طی مواد 70 و 71 و به ویژه 78 این قانون و فصل ششم قانون برنامه چهارم توسعه به ویژه مواد 73 و 79 مورد تاکید قرار گرفته است و یکی از زمینه های تمرکز زدایی واقعی، فراهم کردن ظرفیتهای اجرای طرحهای عمرانی در استانها خواهد بود.
دربخش دیگری ازاین اظهارنظر کارشناسی آمده است : سابقه تبدیل مکرر طرحهای عمرانی از استانی به ملی و بر عکس در بودجه های سنواتی وجود دارد، به عنوان مثال دربندهای "ز" و"ح" تبصره "25" قانون بودجه 1377 آمده است که "سازمان برنامه و بودجه در سال 1377 آن دسته از طرحهای ملی را که قابلیت استانی شدن دارند با موافقت دستگاه اجرایی ذی ربط مشخص و با کل اعتبار آن به عنوان طرح عمرانی استانی به استان مربوط ابلاغ خواهد کرد.
ح - حداکثر تا پنج درصد (5 درصد) از کل اعتبارات عمرانی استانی و تبصرههای مربوط به پروژههایی که ماهیت استانی دارند اختصاص مییابد و بقیه بین شهرستانها توزیع میگردد. این موضوع در بند "ز" همان تبصره در سال 1375 نیز ذکر شده است.
ز- سازمان برنامه و بودجه در سال 1375 آن دسته از طرحهای ملی را که قابلیت استانی شدن دارند، حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه، با موافقت دستگاه اجرایی ذیربط مشخص و با کل اعتبار آن به عنوان طرح عمرانی استانی به استان مربوط ابلاغ خواهد کرد.
نظر شما