این مستندساز با اشاره به لزوم بازنگری در آثار شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نگاهی که به آثار مکتوب و تصویری شهید آوینی میشود او را در هالهای از رمز و راز و تقدس قرار میدهد. آوینی تحلیلگر و منتقد بود و به سینما از منظر یک منتقد نگاه میکرد. او در سالهای حیات خود تلاش کرد در سینما جستجو کند و مفاهیم و معانی را تبیین و نظریهپردازی کند، اما پس از شهادت او این نگاه به آثار وی نشد.
کارگردان مستند "روزهای بیتقویم" گفت: شهید آوینی در کنار مستندهای جنگی، مستندهای اجتماعی هم ساخته که از آثار برجسته کارنامه او هستند. این مستندها و تعدادی از مستندهای او که پخش نشده جای نقد و تحلیل دارند. مستندسازان میتوانند این آثار را از جنبههای مختلف بررسی کنند. تحلیل این آثار برای کارگردانهای سینمای مستند جنبههای آموزشی دارد.
اسکویی ادامه داد: در ادبیات جنگ تلاش برای گردآوری و نقد و تحلیل آثار مربوط به این حوزه سرعت و نتایج خوبی داشته، اما در سینما این عزم دیده نمیشود. آثار شهید آوینی باارزش و از ذخایر سینمای مستند ایران هستند، اما تحلیل و بازنگری در این آثار موضوعی است که نباید از آن غافل شد.
وی افزود: به مناسبت سیامین سالگرد پیروزی انقلاب فیلمهایی ساخته و فعالیتهای فرهنگی 30 سال انقلاب مرور شد. سیامین سال جنگ نیز پیش رو است. بررسی و تحلیل مستندهای جنگی که بخش قابل توجهی از وقایع جنگ در آنها مرور شده میتواند از برنامههای ویژه سومین سالگرد دفاع مقدس است.
نظر شما