محمد جواد زاهدی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: بهداشت و درمان از نیازهای اصلی هر جامعه محسوب می شود و توسعه زیر ساختهای بهداشتی نیاز اولیه هر کشور محسوب می شود اما در بحث تجویز و مصرف دارو در کشور باید فرهنگ سازی لازم در جامعه انجام شود.
وی تصریح کرد: فرهنگسازی در مصرف دارو می تواند هزینه های درمان را در کشور میلیارد تومان کاهش دهد که این بحث در سال جاری به صورت جدی پیگیری می شود.
زاهدی افزود: میانگین اقلام دارویی هر نسخه در کشور 2.5 تا 3 قلم است که در بررسی بسیاری از نسخ تجویز شده شاهد وجود داروهایی با خواص درمانی مشابه هستیم.
وی افزود: در بسیاری از موارد وجود اقلام زیاد در نسخ پزشکان به دلیل انتظار بیماران از پزشک می باشد و در واقع بیماران انتظار زیاد بودن اقلام دارویی را از پزشکان دارند.
وی با اشاره به لزوم اصلاح این فرهنگ در جامعه گفت: در همین راستا کمیته های تجویز نسخ در سال جاری فعالیتهای نظارتی بیشتری را انجام خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: در کنار افزایش نظارت فرهنگ سازی درجامعه و همچنین همکاری دستگاههای دیگر مانند نظام پزشکی و سازمانهای بیمه گر نیز الزامی است.
زاهدی گفت: عدم اجرای برخی اقدامات درمانی و آزمایشات غیر ضروری نیز می تواند در کاهش هزینه ها موثر باشد و در بسیاری از موارد تنها با معاینه فیزیکی و شرح حال دقیق می تواند به بیماری پی برد و احتیاج به آزمایشات پر هزینه نیست.
وی گفت: افزایش نظارت، آگاهی رسانی به مردم و بیماران و برگزاری دوره های باز آموزی می تواند در این زمینه تاثیر گذار باشد.
نظر شما