به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه ، اين خبرگزاري در ادامه مي افزايد با تصويب اين قطعنامه در شوراي امنيت يك جنگ سياسي عراق را تهديد مي كند . اين جنگ سياسي بين كردها و شيعيان عراق ،احتمالا مي تواند دولت جديد عراق را تحت تاثير قرار دهد .
مشكل اين دو گروه به اين مسئله بازمي گردد كه در اين قطعنامه به قانون دولت موقت عراق اشاره اي نشده است .
اقليت كردهاي عراقي نگران هستند و مي گويند اين قطعنامه تضمينهايي كه آنها در زمان حاكميت صدام در رابطه با خودمختاري دريافت كرده بودند ، تهديد مي كند .
در مقابل شيعيان از اين قطعنامه به دليل اينكه تطابق بيشتري با خواسته هاي آنها داشت ، استقبال كردند .
نسرين برواري وزير كارعامه عراق كه از اكراد است در گفتگو با خبرگزاري فرانسه گفت : اين قطعنامه هيچ اشاره صريح به قانون دولت انتقالي ، يك قانون موقت كه آينده سياسي عراق را تا زمان به دست گرفتن حاكميت توسط دولت انتخابي تعيين مي كند ، نكرده است و اين يك شكست است .
وي گفت : من به عنوان يك زن و يك كرد از خواندن متن اين قطعنامه نا اميد شدم چراكه اين قطعنامه قانون دولت موقت را به عنوان اساسي قانون اساسي نشناخته است .اين قانون است كه راه را براي يك دمكراسي حقيقي در عراق باز مي كند .
وي گفت : كردها بيم دارند كه در قانون اساسي جديد كه بايد توسط اكثريت عراقيها انتخاب شود حق خودمختاري آنها توسط شيعيان ناديده انگاشته شود .
محمود عثمان يك عضو كرد شوراي انتقالي نيز گفت : اين قطعنامه به قانون اساسي اشاره اي نمي كند . و اين بزرگترين مشكل اين قطعنامه است .
گفتني است مسعود بارزاني و جلال طالباني نيز در بيانيه اي تهديد كردند در صورتيكه كسي تلاش كند قانون موقت را تغيير دهد تمام وزرا را از دولت جديد فراخوانده ودر شمال مقامات عراقي را تحريم خواهند كرد .
در اين بيانيه آمده است : مردم كردستان ديگر تحمل نخواهند كرد كه اعضاي درجه دوي كشور باشند .
از سوي ديگر آيت الله سيستاني از پذيرفتن قانون موقت امتناع كرده است و آن را به دليل اينكه توسط افراد غير منتخب نوشته شده است غير قابل قبول مي داند .
ليث الموسوي يك مقام در شهر نجف كه از نزديكان آقاي سيستاني است گفت : خدا را شكر كه قطعنامه جديد به قانون اساسي اشاره اي نكرده است .
وي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه گفت : به نظر ما اين گامي مثبت و مهم به سوي مرمت دوباره مردم عراق است . ما اعتراف مي كنيم آنها به خواسته هاي علي سيستاني و اراده مردم عراق احترام گذارده اند .
محمد بحرالعلوم از اعضاي شيعه سابق شوراي انتقالي نيز گفت : كار بسيار عاقلانه اي بود كه آنها براي جلوگيري از هرگونه درگيري در قطعنامه به قانون اساسي اشاره اي نكردند .
نظر شما