۱۹ فروردین ۱۳۸۸، ۸:۲۷

آذرنگ در گفتگو با مهر: مدیر تولید با تئاتر مستقل معنی پیدا می‌کند

آذرنگ در گفتگو با مهر: مدیر تولید با تئاتر مستقل معنی پیدا می‌کند

حمیدرضا آذرنگ با اشاره به دولتی بودن تئاتر ایران حضور مدیر تولید را زمانی دارای مفهوم دانست که تئاتر خصوصی و به عنوان یک حرفه در جامعه شناخته شود.

این نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر درباره جایگاه مدیر تولید در تئاتر به خبرنگار مهر گفت: باید دید مدیر تولید بعد از چه واژه‌ای معنا پیدا می‌کند. وقتی تهیه‌کننده تئاتر مفهوم خصوصی داشته باشد مدیر تولید هم می‌تواند معنا پیدا کند و در تئاتر حضور داشته باشد. وقتی سال‌هاست تهیه‌کننده تئاتر اداره کل هنرهای نمایشی است که خود دولتی است و سال‌هاست مدیر تولید در تئاتر نداریم و مشکلی نیز ایجاد نشده، پس راه‌اندازی چنین موضوعی تنها یک بازی است که مدتی را نیز اینگونه طی کنیم.

آذرنگ ادامه داد: هیچکس به شخصیت تئاتر و تئاتری‌ها فکر نمی‌کند. مگر ما به استقلال رسیده‌ایم که بخواهیم تهیه‌کننده و مدیر تولید داشته باشیم؟ مدیر تولید در شرایط فعلی چه کاری می‌تواند انجام دهد که برای تئاتر و تئاتری‌ها مفید باشد؟ آیا ایراد مالی به بچه‌های تئاتر وارد است که اینگونه نیست، زیرا مبالغ و قراردادها مشخص است و اگر مواردی اندک بوده مشکلی به جمع وارد نیست.

وی تأکید کرد: ما هنوز نتوانسته‌ایم تئاتر را به عنوان یک حرفه در جامعه معرفی کنیم و جایگاه حقوقی به آن اختصاص دهیم. حتی در ادارات مالیاتی نیز تئاتر را به عنوان یک شغل نمی‌شناسند. در این شرایط حضور مدیر تولید چه مشکلی را از تئاتر حل می‌کند؟

او ادامه داد: به جای این کارها باید انرژی را صرف امور مهمتر کرد که برای تئاتر مفید باشد. امیدوارم این حرکت نیز مانند تصمیم‌های دیگر نباشد و سرانجام درست داشته باشد. متأسفانه مدیران تئاتری کاری نمی‌کنند که باور درست درباره تئاتر شکل بگیرد و اهالی تئاتر دارای شناسنامه حقوقی شوند.

کارگردان نمایش "ما درمانده، مادر مانده" که خردادماه در تئاتر شهر اجرا می‌شود، افزود: وقتی اداره کل هنرهای نمایشی به کارگردان اجازه نمی‌دهد مدیر تولید را خود انتخاب کند، در اصل به فکر رفع مشکلات خود است. اگر این مرکز به فکر هنرمند تئاتر بود اجازه نمی‌داد هنرمندان تئاتر در مقابل کارمندان مالیاتی قرار بگیرند و موضوع کسر مالیات هنرمندان تئاتر را حل می‌کرد.

آذرنگ نیاز به تهیه‌کننده‌های خصوصی در تئاتر را در اولویت دانست و گفت: بهتر است اداره کل هنرهای نمایشی برای کارهای بیرونی خود نظیر حل مشکل کسر مالیات از هنرمندان و برنامه‌های دیگر مدیر تولید استخدام کند، زیرا گروههای تئاتری نیازی به مدیر تولید ندارند. وقتی بودجه چندان نمی‌گیریم و در سال چند کار را به صحنه نمی‌بریم چه نیازی به حضور مدیر تولید است؟

کد خبر 856534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha