این نویسنده و کارگردان تئاتر به خبرنگار مهر گفت: طی این سالها مرکز هنرهای نمایشی در ابتدا از اواسط یا اواخر سال یک طرح جدید را مطرح میکند و به اصطلاحی توپ را داخل زمین اهل تئاتر میاندازد تا بحثی در بگیرد و تنوری داغ بشود، اما همیشه همان روال قدیمی برقرار میشود. بنابراین طرح جدید یعنی مدیر تولید گروه تئاتر یک سرگرمی دیگر برای خانواده تئاتر است که من واردش نمیشوم.
غریبپور ادامه داد: در حال حاضر اگر میان کارگردان و مدیر مرکز هنرهای نمایشی رابطهای نباشد به واقع کار پیش نمیرود حال یک بندهخدای تازهکار، بینام و نشان بعنوان مدیر تولید چه اعتباری دارد که جوابش را بدهند. بنابراین این نانخور جدید محل اعراب ندارد.
او افزود: اگر وضعیت پرداخت حق و حقوق اعضای یک گروه ضابطهمند بشود، اگر یکسال و اندی در انتظار بودجه یک نمایش باشید، چه تفاوتی دارد مدیر تولید دنبال ماجرا بدود یا کارگردان؟ حداقل برخی از کارگردانها جایگاهی دارند و کمتر میشود بازیشان داد، وای به روزی که مدیران تولید دنبال بودجه یک نمایش باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: از مرکز هنرهای نمایشی توقع میرود با اتخاذ روشهایی رابطه کارگردان و بازیگران را تنظیم کند تا مبادا کارگردان به خودش اجازه بدهد حقوق مادی و معنوی یک بازیگر را زیر پا بگذارد و همینطور بازیگران خاطی و بیانضباط را تنبیه کند.
غریبپور یادآور شد: در جریان اجرای نمایش "عمو تم" در تئاتر شهر یک بازیگر پا به سن گذاشته و مدعی با لباس صحنه وارد سالن شد و با کلاه سیلندر و لباس فرنگی در جمع تماشاگران نشست. وقتی به این این نابازیگر اعتراض کردم مدیر تئاتر شهر به شیوه کدخدامنشی پا درمیانی کرد که این فرد دوباره روی صحنه برود. در حالیکه بیانضباطی این فرد باید در پروندهاش ثبت میشد و حداقل برای مدتی او را از حضور در صحنه محروم میکردند.
او افزود: حالا تصور بفرمایید یک جوان تازهکار به عنوان مدیر تولید در این ماجرا وارد بشود. با چه اهرم قانونی، با چه توان و بضاعت و قدرت میتواند در چنین مواردی اعمال وظیفه کند؟ علیالظاهر مدیر تولید کسی است که از ابتدا تا انتها باید با تدابیرش جریان تولید را مدیریت کند و در این قبیل موارد از دردسرهای کارگردان بکاهد، اما به طور حتم بر دردسرهای کارگردان اضافه می شود. پس در چنین شرایطی با حضور مدیر تولید صد درصد مخالفم.
نظر شما