۲۱ خرداد ۱۳۸۳، ۱۲:۲۸

سرويس بين الملل مهر منتشر كرد:

متن كامل طرح "خاورميانه بزرگ و شمال آفريقا " براي اصلاحات (2)

سرويس بين الملل خبرگزاري مهر : طرح جنجال برانگيز خاورميانه بزرگ و شمال آفريقا كه از طرف آمريكا با هدف ايجاد اصلاحات و تغييرات همه جانبه در منطقه تهيه شده بود پس از مخالفت گسترده كشورها و ايجاد تعديلاتي در آن به اجلاس سران هشت كشور بزرگ صنعتي جهان ارائه گرديده است . بخش اول اين طرح روز گذشته از نظر مشتركين گرامي گذشت و اينك بخش دوم:

10-تعهداتي كه امروز اعلام مي كنيم در سه زمينه متمركز است:

1-10) در زمينه سياسي:  پيشرفت به سوي دمكراسي و حكومت قانون مستلزم قراردادن ضمانت هاي فعال و موثر در زمينه هاي حقوق بشر و آزادي هاي سياسي است كه به صورت برجسته ومتمايز به معناي احترام به تنوع و چندحزبي بودن است، اين به نوبه خود منجر به همكاري، مبادله آزاد انديشه ها و حل مسالمت آميز اختلافات و اصلاحات دستگاه هاي حكومتي و حكومت هدايت شده كه همگي عناصر تشكيل دهنده ضروري براي ساخت جامعه دمكراتيك است.

2-10) در زمينه اجتماعي و فرهنگي: آموزش براي همه و آزادي بيان و مساوات و برابري ميان زنان و مردان علاوه بر دستيابي به فناوري اطلاعاتي جهاني كه از اهميتي حياتي و جدي براي نوسازي(مدرنيته) و رفاه برخوردار است.
بدون شك وجود قشر نيروي كار انساني دانا و باسواد كليد مشاركت درجهاني كه به روند جهاني شدن متمايز است، ما تلاش هاي خود را بر روي كاهش بيسوادي و گسترش فرصت هاي آموزش و فراگيري بويژه ميان دختران و زنان متمركز خواهيم كرد.

3-10) در زمينه اقتصادي : ايجاد فرصت هاي شغلي اولويتي است كه هيچ چيزي  در كشورهاي اين منطقه براين اولويت مقدم نيست.
براي گسترش فرصت هاي شغلي وايجاد فضايي كه بخش خصوصي بتواند فرصت هاي كاري را فراهم كند، ما با حكومت ها و تجار و سرمايه داران اين منطقه براي گسترش طرح تجاري و گسترش سرمايه گذاري و افزايش فرصت هاي دستيابي به سرمايه و تشويق طرح هاي اصلاحات مالي و تضمين حقوق مالكيت و ترغيب و انگيزه شفافيت و مبارزه با فساد همكاري خواهيم كرد.
تشويق تجارت منطقه اي ميان كشورها اولويت توسعه اقتصادي براي توسعه خاورميانه بزرگتر و شمال آفريقا خواهد بود.

11- مشاركت به خاطر پيشرفت و آينده مشترك انگيزه و نيروي محركي به روابط ما با خاورميانه بزرگ و شمال آفريقا مي دهد و تعبيري از التزام و پايبندي ما است، امروز طرح اوليه براي حمايت از اصلاحات را اعلام مي كنيم كه كليات و خطوط كلي فعاليت هاي حال وآينده را وضع مي كند كه اين مشاركت از حيات و پويايي برخوردار خواهد شد.

پيش نويس طرح گروه هشت براي حمايت از اصلاحات

از تعهدات سران منطقه درباره اصلاحات و نوسازي استقبال مي كنيم، ما از طريق مشورت و گفتگو با رهبران منطقه و مردم عادي و پاسخگويي به الويت هاي اصلاحاتي كه منطقه بويژه اتحاديه عرب تعيين كرده به طرح اوليه براي حمايت از اصلاحات دست يافتيم، و اين طرح ها فرصت هاي گسترده اي فراهم مي آورد كه دولت ها و شركت ها و جامعه مدني مي توانند از آن بر اساس اختيارات خود استفاده ببرند.
و اين امر يك عمليات پويا بر اساس احترام متبادل خواهد بود كه به روابط مستحكم، دوجانبه و گروهي ما كه درحال حاضر در منطقه برقرار است، متكي خواهد بود كه انتظار مي رود همگام با زمان گسترش يابد و امروز و با روحيه مشاركت و به خاطر حمايت از تلاش هاي اصلاحات در منطقه ما تعهدات خود را به شرح ذيل اعلام مي كنيم:

1-1 ) ايجاد سكوي آينده (منبر و جايگاه )با شركاي خود تا به خاطر اين مسائل تلاش كنند:

* فراهم كردن چارچوب وزارتي براي گفتگوي متصل ميان ما درباره اصلاحات سياسي و اقتصادي و اجتماعي با روح احترام مشترك

* برگزاري نشست هاي مشترك ميان وزيران امور خارجه و اقتصاد و غيره در گروه هشت و شركاي آنها در منطقه به صورت منظم و سازمان يافته

* سكوي آينده، سازوكار و ابزاري براي همكاري به خاطر گسترش مشاركت در حمايت از تلاش هاي اصلاحات در منطقه و بويژه مسائلي است كه مربوط به دمكراسي و مشاركت جامعه مدني و حكومت قانون و حقوق بشر و اقتصاد هاي بازار باز مي باشد.

* گشايش درهاي گفتگوهاي همزمان ميان شركت ها و موسسات تجاري و بازرگاني و ميان سازمان جامعه مدني به گونه اي كه
شركت كنندگان در اين گفتگوها با همياري خود در مسائل اصلاحات  و حكومت ها هم در اجراي آن مشاركت كنند.

* تشويق مبادله و همكاري ميان فرهيختگان و انديشمندان ، نشست افتتاحيه براي سكوي آينده در پائيز 2004 ميلادي برگزار خواهد شد.

1-2) به جريان انداختن طرح هاي سرمايه گذاري خرد به منظور فراهم كردن زمينه حمايت مالي از طرحهاي كوچك به طور دايمي و افزايش فرصت هاي حمايت مالي از طرح هاي بازرگانان رده پايين كه گروه مشورتي حمايت از فقراء آن را اداره كند كه در اين چارچوب:

* گروه مشورتي براي حمايت مالي ازپروژه هاي كوچك تشكيل شود كه گروه مشورتي حمايت از فقرا آن را اداره كند كه شامل كمك كننده هايي از گروه هشت و كشورهاي منطقه و ديگر كمك كننده ها خواهد بود كه به صورت منظم با هم ديدار مي كنند تا پيشرفت حمايت مالي از طرح هاي كوچك را مورد نقد و بررسي قراردهند و شامل هماهنگي تلاش ها و تعيين معيارها و كمك حكومت هاي منطقه براي فراهم كردن فضاي مناسب براي رشد و شكوفايي موسسات حمايت مالي از طرح هاي كوچك و سرمايه گذاري و تبادل تجارب مثبت مي شود.

*  تلاش و همكاري با گروه مشورتي حمايت از فقرا وابسته به بانك جهاني براي تاسيس مركز آموزش تجارب ممتاز صورت گيرد تا بر بهبود سياست ها و چارچوب هاي سازماني و تشكيلاتي و انتشار نمونه هاي اقدامات خوب و گسترش توانمندي هاي اداري و آموزش نسل جديدي از كارشناسان امور سرمايه گذاري كوچك تكيه كند كه اين مركز از تجارب كميته مشورتي حمايت از پروژه هاي كوچك استفاده خواهد كرد.

* راه اندازي و شروع برنامه پيشتاز در منطقه خاورميانه بزرگ براي كمك به بازرگانان متوسط براي شروع كار و توسعه و ايجاد فرصت هاي شغلي جديد، موسسات سرمايه گذاري و حمايت مالي از پروژه هاي كوچك از مركز تجارب ممتاز براي آموزش مديران محلي و كارمندان آنها حتي كارمندان دولتي در صورت نياز استفاده خواهد كرد.

* ايجاد هماهنگي با كشورهاي منطقه كه تعهد مي دهند از بيش از دو ميليون صاحب پروژه  از طريق دادن وام هاي خرد 5 ساله حمايت كنند تا آنها  تا بتوانند خود را از قعر فقر خارج كنند.

1-3) تقويت حمايت از تلاش هاي انجام شده در منطقه همسو با نشست بيروت از طريق ايجاد موسسات متعدد خدماتي براي كسب مهارت هاي خواندن براي بيش از 20 ميليون شخص با اميد به اينكه حمايت دولتهاي منطقه از تحقق آن منجر به كاهش سطح بيسوادي به نصف در دهه آينده  شود كه اين امر شامل:

* آموزش فناوري ها به معلمان كه شامل يادگيري از طريق اينترنت است كه كسب مهارت هاي توانايي به خواندن را ميان كودكاني كه به سن مدرسه بويژه زنان رسيده اند، تقويت كرده و مهارت هاي خواندن كاركردي  را ميان بزرگترها گسترش مي دهد.

* تلاش براي آموزش بيش از 100 هزار معلم تا پيش از پايان سال 2009 ميلادي با تكيه خاص بر فناوري هاي ريشه كني بيسوادي

* فراهم كردن زمينه آموزش براي معلمان از طريق مراكز آموزشي موجود كنوني و استفاده از  پيوست هاي راهنمايي كه در پرونده " آموزش براي همه" تهيه شد كه سازمان يونسكو بر آن نظارت دارد

* ايجاد و حفظ شبكه منطقه اي براي مشاركت در تجربه و بهترين اقدامات

* گسترش و بهبود فرصت هاي آموزشي براي دختران و زنان به گونه اي كه حمايت لازم از دستيابي آنها به مدارس و مراكز آموزشي صورت گيرد.

* حمايت از پروژه هاي داخلي براي اجراي برنامه هاي ريشه كني بيسوادي ويژه بزرگترها خارج از نظام آموزشي رسمي كه با افزايش تعداد دوره هاي ويژه ريشه كني بيسوادي همراه با درس هاي ويژه بهداشت، تغذيه و مهارت هاي اداره پروژه هاي تجاري باشد.
ادامه دارد... 

کد خبر 85699

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha