به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی صفری روز چهارشنبه در پایان سفر خود به مسکو جهت شرکت در اجلاس کارگروه ویژه تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، در مصاحبه با خبرگزاری ریا نووستی گفت: یکی از مسائلی که در گفتگو با مقام های روسی مورد بررسی قرار گرفت عبور از کانال ولگا-دن برای اتصال دریای خزر به راه های آبی روسیه و ورود به اروپا بود.
وی همچنین اظهار داشت که طرفین در رابطه با رژیم حقوقی دریا 70 تا 75 درصد به توافق رسیده اند.
معاون وزیر خارجه ایران اظهار داشت که در اجلاس، درباره مسئله نحوه تقسیم منابع بستر و زیر بستر دریای خزر، کشتیرانی، مسائل اقتصادی، ماهیگیری، حمل و نقل و زیست محیطی گفتگو شد.
به گفته صفری، تا کنون 25 جلسه در سطح معاونین و وزرای خارجه، 3 جلسه در سطح وزرا و 2 جلسه سران برگزار شده است.
وی با اشاره به مواردی که در رابطه با آنها هنوز توافق حاصل نشده است، اظهار داشت: "این شامل نظامی بودن یا نبودن دریای خزر، نحوه تقسیم منابع در کف آب، خط میانی و برخی مسائل دیگر می شود. ما معتقدیم که نحوه تقسیم بستر و زیربستر باید بصورتی باشد که نتیجه منصفانه و طبق اصول و قوانین بین المللی باشد".
وی در رابطه با موضع ایران راجع به تقسیم بستر دریا اظهار داشت: "این باید به روش های بین المللی بر اساس تحدب و تقعر، شکل ساحل و قوانین بین المللی و بطور منصفانه باشد که حدود 20 درصد را به ایران می دهد". در عین حال وی توضیح داد که ایران تنها درباره سهم خود گفتگو می کند و این دلیل بر این نیست که سهم همه باید برابر باشد.
معاون وزیر امور خارجه ایران نشست هایی که برگزار می شوند را "نشان دهنده اراده کشورها برای حل مسائل از طریق مذاکره" نامیده و تصریح نمود: "بحث رژیم حقوقی دریای خزر 70 تا 75درصد به نتیجه رسیده است".
نماینده ویژه جمهوری اسلامی در امور دریای خزر گفت: "اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در تهران، تحرک بزرگی در مسائل خزر بوجود آورد". وی خاطر نشان داشت که اجلاس سران در باکو تا پایان سال جاری میلادی برگزار خواهد شد و در آن سازمان همکاری های اقتصادی دریای خزر شکل می گیرد.
وی همچنین اطلاع داد که روز 27 و 28 آوریل اجلاس ثبات و امنیت در سطح کارشناسان کشورهای ساحلی دریای خزر برگزار می شود.
نظر شما