۲۸ فروردین ۱۳۸۸، ۹:۵۶

میراث 75 ساله دانشگاهی ایران تنها نظاره گر نگرانی مسئولان!

میراث 75 ساله دانشگاهی ایران تنها نظاره گر نگرانی مسئولان!

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: مشکل موجود در مرمت یکی از ساختمانهای قدیمی دانشگاه تهران حاکی از ضرورت توجهی بیشتر به میراث دانشگاهی ایران است. میراثی که هم اکنون تنها نظاره گر نگرانی مسئولان فرهنگی و دانشگاهی کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشجویان دانشگاه تهران در نشست پرسش و پاسخی که سال گذشته در تالار فردوسی دانشگاه تهران با رئیس و معاونان دانشگاه تهران برگزار شده بود درباره ساختار قدیمی این دانشگاه تذکر داده و خواستار توجه مسئولان برای جلوگیری از ایجاد خطرات انسانی شدند. ضمن اینکه خواستار ترمیم ساختمانهای قدیمی برای حفظ این میراث گرانبها در دانشگاه شدند.

پس از گذشت که 5 ماه از این نشست، فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران در نشست پرسش و پاسخ دیگری که این بار در پردیس علوم پایه دانشگاه تهران برگزار شد به معاون خود تاکید کرد که نقاط حادثه خیز دانشگاه تهران باید به مسئولان کشور اعلام شود.

فرهاد رهبر چند روز پیش در جمع دانشجویان خطاب به معاون اداری و مالی خود تاکید کرد: "موارد حادثه ساز و اقداماتی که برای ایمن سازی دانشگاه تهران باید انجام شوند به صورت مکتوب به اطلاع مراجع ذی صلاح کشور برسند تا اگر حادثه ای رخ داد، دانشگاه را به سهل انگاری متهم نکنند و قبل از وقوع حادثه اعتبارات لازم برای بهبود سیستم را اختصاص دهند."

البته سید محمد مقیمی معاون اداری و مالی دانشگاه تهران نیز 10 آبان ماه 87 یعنی حدود 5 ماه پیش در جمع دانشجویان و هیئت رئیسه دانشگاه تهران گفته بود: "دانشگاه تهران ساختار فرسوده ای دارد و از نظر زیرساختها به دوره ای رسیده ایم که بازدهی اکثر ساختمانها و زیرساختهای مخابراتی و سیستم برقی در مرحله مشکل آفرینی قرار گرفته اند."  

سید محمد مقیمی معاون دانشگاه تهران که از ساختمانهای دارای قدمت بالا و بعضا فرسوده دانشگاه تهران ابراز نگرانی کرده بود در گفتگو با مهر درباره یکی از مشکلات مرمت این اماکن قدیمی اظهار داشت: "سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به این راحتی اجازه تعمیر ساختمانهای قدیمی دانشگاه تهران را نمی دهد زیرا ثبت شده در میراث فرهنگی هستند."

پیگیریهای خبرنگار مهر از رئیس و قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از توقف مرمت ساختمانهای قدیمی دانشگاه تهران با نظر این سازمان حکایت می کند.

 اسفندیار رحیم مشائی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "هیچ مشکل قانونی برای دانشگاههایی که می خواهند اماکن قدیمی خود را مرمت کنند، وجود ندارد. هر ساختمان قدیمی با نظر کارشناسان میراث فرهنگی قابل مرمت است اما در صورتی که این امر بدون نظر سازمان میراث فرهنگی صورت گیرد دارای اشکال قانونی بوده و خلاف است و ما می توانیم از آنها شکایت کنیم. البته سعی می کنیم به جای شکایت مانع از اقدام آنها شویم."

حمید بقائی قائم مقام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز به مهر گفت: "دانشگاه تهران برای مرمت یکی از اماکن قدیمی خود اقدام کرده بود اما از سازمان میراث فرهنگی مجوز نگرفته بود. مرمت اماکن قدیمی بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی غیر قانونی است."

وی اضافه کرد: سازمان میراث فرهنگی حدود دو ماه پیش از اقدام دانشگاه تهران برای ترمیم یکی از ساختمانهای قدیمی این دانشگاه جلوگیری به عمل آورد.

بقائی خاطرنشان کرد: "از تصمیم دانشگاه تهران برای مرمت هر ساختمان قدیمی این دانشگاه استقبال می کنیم اما باید مجوز لازم را اخذ کنند تا مطمئن باشیم که استانداردها را رعایت می کنند. هیچ محدودیتی برای مرمت اماکن قدیمی از جمله اماکن قدیمی دانشگاه تهران وجود ندارد اما منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است."

البته مقیمی معاون دانشگاه تهران تاکید می کند حتی اگر مشکلی از جانب میراث فرهنگی نباشد وضعیت مالی دانشگاه به گونه ای نیست که بتوان به ترمیم و مرمت بناهای قدیمی و کهن دانشگاه پرداخت.

به نظر می رسد حفظ میراث گرانبهای دانشگاههای کشور تنها با نگرانی مسئولان محقق نمی شود بلکه برای مرمت این بناها همدلی مسئولان فرهنگی، دانشگاهی و مسئولان اجرایی لازم است. ضمن اینکه باید علاوه بر تخصیص اعتبارات لازم برای این امر شاهد اقدامات عملی و علمی در این زمینه باشیم.

کد خبر 861742

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha