مشاور بین المللی طرح حفاظت از تالابهای ایران که برای بازدید از ویرانیهای دریاچه پریشان به کازرون سفر کرده است در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار مهر با اشاره به اتفاقات اخیر دریاچه پریشان مانند آتش سوزی و جاده سازی گفت: متاسفانه در آتش سوزی نیزارها و زمینهای اطراف و جاده سازی هزارن گونه جانوری مثل لاک پشتها و پرنده ها سوخته اند و این اتفاق یکی از تلخ ترین حوادثی بود که در سال گذشته برای محیط زیست ایران رخ داد.
ویم جیسون با تایید صدمات وارده به دریاچه اظهار داشت: احداث جاده در کنار هفتمین تالاب بین المللی جهان یک فاجعه به تمام معنا است و مقامات محلی باید به دنبال مسیر مناسبی برای جاده سازی باشند چون مردم به آن نیاز دارند و تصور می کنم مسئولان می توانند بهترین مسیر برای جاده سازی را انتخاب کنند چرا که عملیات ساخت و ساز هنوز در مراحل اولیه است و می توان به دنبال گزینه های بهتر و متفاوت بود.
این کارشناس بین المللی محیط زیست، در پاسخ به این پرسش که سازمان متبوع شما چه کمکی برای حفظ این دریاچه می تواند بکند و آیا امکانات و اختیارات خاصی در این مورد در اختیار دارید؟ گفت: البته ما اهرمهای اجرایی برای جلوگیری از بروز چنین فجایعی را نداریم و توانایی ما تنها به ارائه توصیه های مناسب به دولتها محدود می شود و راه حل نهایی را دولت ایران باید در نظر بگیرد.
ویم جیسون با اعلام اینکه 60 ماهیگیر فعال در اطراف این دریاچه زندگی می کنند افزود: خوشبختانه ماهیگیران منطقه برای همکاری با ما جهت حفظ و احیای دریاچه اعلام آمادگی کرده اند، با این همه به دلیل سهل انگاریهای صورت گرفته در حال حاضر جمعیت ماهیها به دلیل ماهیگیری بیش از حد کاهش یافته است اما متاسفانه اقدامات مسئولان ذیربط ناکافی بوده است. البته ما با طرفهای مختلف بحث آزاد خوبی داشتیم و به نقاط مشترکی هم رسیدیم. ماهیگیران محلی قصد دارند مجمع و موسسه ای تاسیس کنند و مسئولان نیز در مورد محدودیت و ممنوعیت ماهیگیری در بخشهایی از دریاچه اتفاق نظر دارند.
مشاور بین المللی طرح حفاظت از تالابهای ایران در خصوص اینکه چه پیشنهادی به مقامات ایرانی در مورد حفاظت از دریاچه دارند، تاکید کرد: فکر می کنم که آنها باید اقدامات مناسبی در تعامل با مردم و سازمانهای غیر دولتی انجام دهند. می توان از طریق ارتباط بیشتر مردم و موسسات در زمینه سرمایه گذاری و سازماندهی کار گامی مهم برداشت. البته بهتر است خود مردم نیز در این مورد با یکدیگر به بحث و تبادل نظر بپردازند و بدانند که اهداف مشترکی در این زمینه دارند. همچنین می توان برنامه ریزیها و طرحهای اطراف دریاچه پریشان را مدیریت و کنترل کرد. کارهای بیشتری نیز می توان انجام داد که هدف مشترک آنها حفظ سلامت و زیبایی دریاچه به نحوی است که نسلهای آینده نیز از آن لذت ببرند.
ویم جیسون با اشاره به برگزاری مباحث آزاد و یافتن راههایی برای اقدامات مفید تاکید کرد: از کارهای فرعی و حاشیه ای که به نفع محیط زیست نیست باید به شدت جلوگیری شود چرا که فکر می کنم این روند مدتی است در دریاچه شروع شده است و برای کسب نتیجه مطلوب نهایی نیاز به 2 یا 3 سال زمان است.
نظر شما