۲۹ فروردین ۱۳۸۸، ۱۷:۳۲

امام جمعه کازرون:

دستگاههای مسئول حافظ آثار تاریخی کازرون باشند

دستگاههای مسئول حافظ آثار تاریخی کازرون باشند

شیراز - خبرگزاری مهر: حجت الاسلام محمد خرسند بر لزوم حفاظت بیشتر دستگاه های متولی امر از آثار میراث و تاریخی شهرستان کازرون تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در کازرون، حجت الاسلام خرسند در دومین همایش بیشاپور شناسی در شهرستان کازرون افزود: امروز شاهد هستیم که آثاری نظیر نقوش برجسته تنگ چوگان شهرستان کازرون در معرض تخریب جدی قرار دارد و دستگاه های مربوطه وظیفه دارند از این آثار تاریخی که از نظر فرهنگی و تمدنی غنی و ارزشند هستند حفاظت کنند.

وی خاطرنشان کرد: مردم ایران همواره تاریخ ساز بوده و کشف آثار و معرفی آنها و مهمتر از آن حفظ آثار یک وظیفه شرعی محسوب می شود.

در ادامه جلسه یک باستان شناس و استاد دانشگاه تهران نیز بیان کرد: در سال 1316 تا 1320 کاوش در شهر تاریخی بیشاپور توسط کاوشگران به سرپرستی رومن گیرشمن از کشور فرانسه انجام شد که در این مدت کاوش شهر تاریخی مذکور اشیا و آثار تاریخی بسیاری کشف شد.

علی اکبر سرفراز تصریح کرد: در سال 47نیز کاوشهای این شهر تاریخی با سرپرستی ایرانی از سر گرفته شد که در چندین مرحله از عملیات کاوش آثار بسیاری از جمله معبد آناهیتا و ایوان موزائیک و... از زیر خاک بیرون آمد و از سال 77 تاکنون نیز این حفاریها متوقف شده است.

به گزارش مهر، شهر تاریخی بیشاپور با وسعتی حدود 200 هکتار یکی از بزرگترین سایتهای تاریخی کشور محسوب می شود. این شهر در 20کیلومتری جنوب غربی شهر کازرون در مسیر جاده قدیم کازرون به شیراز واقع شده است.

این همایش با هدف آشنایی جوانان و نسلهای آینده با تاریخی کهن ایران و آثار تاریخی به جا مانده از دوران ساسانیان در شهر تاریخی بیشاپور در حالی برگزار شد که خبرگزاری مهر طی گزارشی چندی پیش از آسیب های به وجود آمده در شهر تاریخی بیشاپور و زیرساختهای گردشگری منطقه خبر داد.

به نظر می رسد در کنار برگزاری این همایش ها که کاری فرهنگی و ضروری محسوب می شود آنچه مهم است وضعیت کنونی این شهر تاریخی و لزوم مرمت های فوری و حفاظتهای بیشتر از آن بوده که در کنار برگزاری همایش های این چنینی باید مورد دقت واقع شود.

باید در نظر داشت در ابتدای امر این گونه آثار را باید با مرمتهای مستمر و حفاظتهای بیشتر از خطر تخریب و سقوط در امان نگه داشت و پس از آن چنین داشته های عمیق فرهنگی را معرفی کرد.

کد خبر 862600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha