به گزارش خبرنگار مهر، علی صالح آبادی امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره اجرایی شدن بسته حمایتی دولت از بازار سرمایه گفت: این بسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه و برخی از بندهای آن نظیر اخذ مصوبه واگذاری سهام مخابرات و یا تعیین تکلیف محصول سیمان در بورس انجام شده است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بخشی از بندهای بسته حمایتی بازار سرمایه نیز نظیر تزریق نقدینگی به بازار سرمایه در شرایط فعلی دیگر موضوعیت ندارد، اما سایر بندهای این بسته توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی پیگیری می شود.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص راه اندازی بورس برق با بیان اینکه موافقت اصولی راه اندازی این بورس را دریافت کرده ایم، تصریح کرد: به طور قطع بورس برق را در آینده خواهیم داشت.
صالح آبادی در مورد عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا گفت: با مصوبه سال 86 هیئت دولت، فاز جدید در بورس کالا باز شد و محصولات پتروشیمی وارد این بازار شدند.
وی حجم معاملات پتروشیمی سال گذشته در بورس کالا را دو هزار میلیارد تومان اعلام کرد و با اشاره به برگزاری جلسات مستمر بورس و شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت: از حدود 6 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی که در داخل کشور مصرف می شود، حدود دو میلیون تن کالا همچون کود دارای قیمت یارانه ای است و از یارانه دولت استفاده می کنند که این کالاها از پذیرش در بورس معاف هستند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به رقم صادرات 16 میلیون تن محصولات پتروشیمی که قرار است به مرور در بورس عرضه شوند، اظهارداشت: شرکت بازرگانی پتروشیمی انگیزه ای برای اینکه عرضه ای در بورس نداشته باشد، ندارد.
وی یکی از برنامه های امسال بورس را تقویت معاملات آتی عنوان کرد و از آسیب شناسی مقررات معاملات فیوچر به منظور رونق آن خبرداد و گفت: امکان معامله کارگزاران بورس از بیرون بسیار مهم است، این در حالی است که تنها کارگزارانی می توانند در بورس معامله را انجام دهند که حضور فیزیکی داشته باشند، اما از دیدگاه ما نیازی به حضور فیزیکی در بورس نیست.
صالح آبادی در مورد عرضه سهام شرکتهای دولتی اصل 44 در بورس گفت: بورس توان عرضه سهام را دارد، اما باید بازار کشش جذب سهام را داشته باشد.
وی با بیان اینکه قانون اصل 44 مسیر را برای ما مشخص کرده است، افزود: هم اکنون آثار این قانون در کارگروه های برنامه پنجم که ما نیز عضو آنها هستیم، مشخص است و اتمام کار واگذاری سهام شرکتهای دولتی سال 93 در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مطرح شدن موضوع اصلاح ساختار در دولت و مجلس، با طرح سئوالاتی نظیر اینکه در این فضای جدید اقتصادی آیا باید ساختارها تغییر یابد و یا ساختارهای فعلی ادامه یابد، گفت: بر اساس قانون اصل 44 قانون اساسی باید عملکرد دولت در این خصوص در فواصل زمانی مشخصی اعلام شود.
وی بر توانمند سازی بخش خصوصی و امنیت فضای کسب و کار و توسعه کشور بر اساس سیاستهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی تاکید کرد.
صالح آبادی در مورد ابهاماتی که در خصوص واگذاری سهام مخابرات وجود دارد، گفت: شرکتهایی که وارد فرآیند واگذاری سهام می شوند، مشمول قانون تجارت هستند. از سوی دیگر، شرکتهایی که سهام آنها قرار است در بورس عرضه شود، باید ابتدا شروط بورس از جمله تبدیل شدن به سهامی عام را اجرایی نمایند.
وی در ادامه با بیان اینکه شرکت مخابرات نیز هم سهام خود را به سهامی عام تبدیل کرده و هم اینکه اساسنامه خود را تغییر داده است، گفت: رئیس سازمان خصوصی سازی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی با توجه به اینکه دبیرخانه اصل 44 در وزارت امور اقتصادی و دارایی است، متنی را تنظیم و به وزیر اقتصاد تقدیم کرده ایم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره با برداشت خزانه دولت از حساب شرکت مخابرات با اشاره به پاسخ وزیر اقتصاد گفت: وجوه اضافی و مازاد وصول شده مخابرات توسط خزانه دولت به این شرکت باز میگردد.
وی افزود: با دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی مقرر شد با توجه به مصوبه هیئت وزیران، وجوه اضافی و مازاد وصول شده توسط خزانه به شرکت مخابرات مسترد شود.
نظر شما