۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۵۵

داوودی خبر داد:

صدور 12 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی در سال 87

صدور 12 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی در سال 87

معاون اول رئیس جمهور از خرید 2.5 میلیارد دلار تجهیزات صنعت نفت از شرکتهای تولید کننده داخلی درسال گذشته خبر داد و اعلام کرد در سال 87 حدود 12 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی از ایران صادر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز داوودی یکشنبه در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی در تهران با بیان اینکه حضور شرکتهای خارجی در ایران بیانگر شکست سیاست تحریم است، گفت: با وجود تحریم هم اکنون بیش از 70 درصد از تجهیزات صنعت نفت از داخل کشور تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه در شرایط بحرانی اقتصاد جهانی که با تورم، رکود، بیکاری و کاهش رشد تقاضا همراه بوده است، تصریح کرد: ایران با ثبات سیاسی و اقتصادی خود فضای مناسبی را برای رشد سرمایه گذاری خارجی ایجاد کرده است.

داوودی ادامه داد: در حال حاضر تورم در ایران کنترل و کم شده و بیکاری نیز ثابت مانده است.

این مقام مسئول با تاکید بر این موضوع که ایران از حضور سرمایه گذاران خارجی استقبال می کند و برنامه های حمایتی در این رابطه تدوین کرده است، بیان کرد: سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و سند چشم انداز حاکی از این واقعیت است که توسعه در ایران استقبال بخشهای خارجی و داخلی را برای مشارکت و سرمایه گذاری به همراه دارد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 3 هزار شرکت پیمانکاری در صنایع ایران وجود دارد، تصریح کرد: از این میزان، هزار و 300 شرکت در بخش صنعت و معدن و هزار و 200 شرکت در بخش برق و هزار شرکت در بخش ساخت تاسیسات زیربنایی فعالیت می کنند.

وی با اشاره به تجربه 101 ساله صنعت نفت، 50 ساله پتروشیمی و 40 ساله صنعت گاز در کشور، بیان کرد: این قدمت بالا موجب شده است که در سالهای 83 تا 87 ساخت تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور تا 10 برابر افزایش یابد.

به گفته داوودی در سال گذشته حدود 2.5 میلیارد دلار تجهیزات از صنایع داخلی برای صنعت نفت خریداری شده است.

وی با اشاره به صدور 12 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی به کشورهای آسیای میانه،خاورمیانه و آمریکای لاتین، یاد آور شد: ایران به عنوان مرکز انرژی جهان که 40 درصد گاز و 70 درصد نفت خام آن را در اختیار دارد دارای 11.5 درصد ذخایر نفتی و 15.5 درصد ذخایر گازی دنیا است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سیاستهای وزارت نفت برای افزایش سهم سوآپ و ترانزیت نفت و گاز از کشورهای آسیای میانه و حاشیه دریای خزر به خلیج فارس، اظهار کرد: همچنین در وزارت نفت برنامه هایی برای ترانزیت نفت و گاز به کشورهای هند، پاکستان، چین ، عراق، سوریه و ترکیه انجام گرفته است.

وی با اشاره به مصرف حدود 11 میلیارد تن انرژی در کل دنیا، بیان کرد: حدود 36 درصد نفت، 24 درصد گاز و 29 درصد ذغال سنگ بخش عمده ای از مصرف انرژیهای دنیا را به خود اختصاص داده اند.

کد خبر 864545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha