به گزارش خبرنگار مهر، میر حسین موسوی روز سه شنبه در نشست خود با دانشجویان در دانشگاه منابع طبیعی گرگان ، اظهار داشت: رئیس جمهور موظف است مدافع همه اصول قانون اساسی باشد و از این قوانین تخطی نکند، یکی از شعارهای من هم قانون است و رعایت این مسئله را برای حیات کشور لازم می دانم.
وی در واکنش به طرح فوریتی نمایندگان مجلس برای کاهش تعداد وزارتخانه ها که فوریت آن به تصویب نرسید ، افزود: اخیرا طرحی برای تقلیل وزارتخانه ها به 16 وزارتخانه ارائه شده است که این موضوع جز افزایش بر مشکلات دولت هیچ سودی نخواهد داشت.
موسوی یکی از راه های اساسی کوچک کردن دولت را افزایش اختیارات شوراها در مناطق مختلف کشور عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از راه های ورود اقلیت ها و قومیت ها به پست های دولتی، اجرایی شدن همین موضوع است که می تواند مشکلات آنها را در این خصوص حل کنند و قطعا یکی از این موضوع جزء برنامه های بنده است که آن را اجرایی خواهم کرد.
نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس تاکید کرد که بنده مخالف هر گونه تبعیض درباره اقلیت ها در مباحثی همچون استخدام آنان و بکارگیری این قشر در مناصب دولتی هستم وهر وقت درباره این مسائل با پارتی بازی و نگرش خاص نسبت به مسائل بنگریم این موضوع قطعا بر مشکلات ما خواهد افزود.
وی در پاسخ به دانشجویی که از او خواست نسبت خود را با گروه هایی مثل نهضت آزادی که از دیدگاه امام مردود شناخته شده مشخص نماید، گفت: قبل از انقلاب نیروهای بسیاری از جمله اعضای نهضت آزادی در کنار سایر نیروهای دیگر انقلاب همچون شهید مطهری، بهشتی و بسیاری دیگر بودند که بعد از انقلاب به دلیل سلایق سیاسی مختلف از یکدیگر جدا شدند که نهضت آزادی از جمله این گروه ها بود . نمونه این موضوع هم حضور دکتر یزدی در کنار امام در سفر به فرانسه بود.
موسوی با اشاره به ایجاد اختلافات بیشتر بعد از استعفای دولت موقت تصریح کرد: به دلیل سلایق سیاسی متفاوت کم کم اختلافات بین گروهایی مثل نهضت آزادی با سایر گروه های انقلاب صورت گرفت و این موضوع باعث جدایی هایی شد البته بنده جزء کسانی هستم که قبل از انقلاب با تمامی اعضای برجسته نهضت آزادی دوست بودم. اما بعد از انقلاب عضو شورای انقلاب شدم و مسئولیت هایی داشتم که خط و مشی امام را درباره گروههای نهضت آزادی قبول کردم و دلیل حمایت ایشان از بنده تا آخرین لحظات هم همین موضوع بود.
نخست وزیر ایران در دوران دفاع مقدس افزود: تا وقتی که اختلاف در مشی سیاسی وجود داشته باشد قطعا با بنده و گروههایی همچون نهضت آزادی با هم کاری سیاسی نخواهیم داشت، اما اگر هدف این است که بنده به این افراد مسلمانی که صدقه می دهند، نماز می خوانند و واجبات دینی خود را انجام می دهند انگ کفر بزنم، بنده به فکر آخرتم هستم و نمی توانم این کار را بکنم.
وی با بیان اینکه امام (ره) مشی جدایی با نهضت آزادی داشت، خاطر نشان کرد: امام هم اعلام کرد این افراد انسانهای متدینی هستند و وقتی خطاب به ایشان گفتند انها شما را قبول ندارند امام پاسخ داد مگر من اصول دین هستم.
میر حسین موسوی تاکید کرد: قطعا ما نمی توانیم افراد را به دلیل تفکرات سیاسیشان به ضد دین محکوم کنیم، اگر فضایی ایجاد شود که با آنها محاجه کنیم و درباره تفکراتشان بحث کنیم این فضایی خوب است. اما اینکه بخواهیم آنها را به بی دینی متهم کنیم این بحث به جایی نخواهد رسید.
میرحسین موسوی درمورد علت حضور خود در عرصه انتخابات با توجه به اعلام کاندیداتوری خاتمی گفت: مشکلاتی را در دولت دیدم واحساس دغدغه کردم ، صحبت هایی با آقای خاتمی داشتم و آن موقع هم اعلام کردم اگر ایشان تا آخر درصحنه بمانند من تا آخر نخواهم ماند و این را به نفع جریانی می دانستم که از اوضاع فعلی کشور احساس خطر می کنند.
وی با تاکید بر اینکه جواب کامل این سوال را در بیانیه انصراف آقای خاتمی و بیانیه ورود خودم اعلام کردم، گفت: بنده و آقای خاتمی و همه کسانی که دل به عظمت کشور بستند و طالب تغییر و دگرگونی درکشور هستند با هم راه مبارزه را شروع کردیم.
نظر شما