صدیقه خدیوی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: جمع آوری آثار مکتوب بر جای مانده از شهدا از مولفه های مهم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است و از این طریق و در قالب نمایشگاههای مختلف با به نمایش گذاشته شدن این آثار مکتوب شهیدان آحاد مردم و از جمله جوانان و نوجوانان با اندیشه های والای شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی آشنا می شوند.
رئیس اداره تحقیقات، جمع آوری و نگهداری آثار و اسناد سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: بهبود و ارتقای روند ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بدون توجه به زیرساختهای اطلاعاتی و ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه از اسناد ایثارگران میسر نیست.
وی تصریح کرد: حجم زیاد اسناد، مدارک و اطلاعات موجود در سازمانها و ارگانهای ذیربط و مرتبط با امور شهیدان و عدم دسترسی سریع و به موقع به این اطلاعات مشکلاتی را در پی داشته که برای حل این مشکل و استفاده بهینه از این اسناد، وجود یک سیستم مدیریت آرشیو اسناد شهدا ضروری به نظر می رسید.
رئیس اداره تحقیقات، جمع آوری و نگهداری آثار و اسناد سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی افزود: در این راستا طرح مکانیزاسیون پرونده های فرهنگی ایثارگران با هدف مستندسازی علمی، یکپارچه سازی پرونده های فرهنگی ایثارگران و استانداردسازی آرشیو دیجیتال آنها در حال انجام است.
وی ادامه داد: یک میلیون و 300 هزار برگ سند درباره شهدای این استان تاکنون مستندسازی شده است که این اسناد شامل وصیتنامه، زندگینامه، دست نوشته ها، دفترچه خاطرات، عکس و دیگر آثار فرهنگی شهدا است که با هدف جلوگیری از تخریب و استفاده مناسب از آنها، برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مستندسازی می شود.
وی گفت: از ابتدای شروع طرح مستندسازی آثار شهدا طی سال گذشته تاکنون این تعداد اسناد شهدا مستندسازی و یکپارچه و نسخه اصلی آن به سازمان بنیاد شهید و امور ایثار گران در تهران ارسال شده است.
نظر شما