به گزارش خبرنگار مهر، حضور 30 کشور در دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی نهایی شده است اما 27 کشور اسلامی دیگر هنوز آمادگی رسمی خود را برای حضور در این رقابتها اعلام نکردهاند.
برای یک تورنمنت جهانی و البته کاملا اسلامی که اولین دوره آن با شرکت نمایندگان 55 کشور برگزار شد داشتن این تعداد متقاضی عادی نبوده و حتی موضوعی نگرانکننده هم به شمار میآید. با این حال دبیر کمیته بینالملل ستاد برگزاری دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی همچنان با امیدواری از افزایش تعداد شرکتکنندگان در این بازیها صحبت میکند.
نصرت الله جعفریان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: به هر حال اکثر کشورهای اسلامی جزو کشورهای جهان سومی هستند. کشورهای جهان سومی هم برعکس اروپاییها و آمریکاییها اصلا قانونمند نیستند. چه بسا آنها در آخرین روزهای باقی مانده تا آخرین مهلت معرفی ورزشکاران (7 اوت) برای تکمیل فرم ثبت نام اقدام کنند.
وی همچنین به مشکلات ایجاد ارتباط با کشورهای جهان سومی اشاره کرد و اظهارداشت: ارتباط با بسیاری از آنها واقعا مشکل است. اصلا ایمیلهای ما به بعضی از این کشورها نمیرسد چراکه هیچ جوابی حتی مبنی بر منفی بودن نگرفتهایم. به طور مثال هفته گذشته به طور کامل درگیر برقراری ارتباط با مدیران ورزش فلسطین بودیم و بالاخره توانستیم رایزنیهای لازم با آنها را انجام دهیم.
"نگرانی از زیاد نشدن کاروانهای اعزامی به ایران از آنجایی تشدید میشود که نشست با سفرای کشورهای اسلامی و رایزنی از طریق مدیران فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی هم تا به اینجا جواب نداده است و هنوز فاصله زیادی میان تعداد کشورهایی که متقاضی سفر به ایران هستند با آمار شرکتکنندگان در رقابتهای عربستان به قوت خود باقی مانده است."
جعفریان در این مورد تصریح کرد: اگر چه مهلت تعیین شده برای مشخص شدت تعداد ورزشکاران اعزامی به ایران تمام شده (پایان فروردین ماه) اما 27 کشوری که هنوز اعلام آمادگی نکردهاند همچون 30 کشور ثبت نام شده تا 7 اوت (16 مرداد) میتوانند برای معرفی ورزشکاران اقدام کنند.
دبیر کمیته بین الملل ستاد برگزاری دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی که بیشترین ارتباط را با مدیران 57 کشور اسلامی جهت دعوت ورزشکاران آنها برای حضور در رقابتهای ایران دارد همچنین بر این موضوع تاکید کرد که کم بودن تعداد شرکتکنندگان در این رویداد نسبت به مسابقات عربستان بعید به نظر نمیرسد.
وی تصریح کرد: به خاطر قرار داشتن خانه خدا در عربستان این کشور در مجموع شرایط بهتری برای میزبانی از ورزشکاران مسلمان داشت. برگزاری بخشی از بازیها در مکه و مدینه بهترین بهانه برای ورزشکاران مسلمان بود تا به عربستان سفر کنند. در حالی که ایران جاذبههای این چنینی ندارد. در مجموع عربستان جاذبههای اسلامی بیشتری برای پذیرایی از ورزشکاران کشورهای اسلامی داشت. در حالیکه نبود چنین شرایطی در ایران انگیزه مدیران ورزش کشورهای اسلامی را برای اعزام نماینده به کشورمان کم کرده است. با این حال پیشبینی میکنیم که بیشتر از 40 کشور در مسابقات ایران شرکت کنند.
جعفریان در پایان گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد که برای حضور بیشتر کشورها تلاش خواهیم کرد. حتی اگر آنها با حداقل نماینده یا تنها با یک ورزشکار به ایران بیایند.
دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی 24 مهرماه تا 8 آبان ماه در تهران، اصفهان و مشهد برگزار میشود.
نظر شما