مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب افزود: اگر آلودگی هوا جزو اولویتهای اول ایران بود، وضعیت هوای پایتخت ایران و کلانشهرهای آن اینگونه بحرانی نمی شد.
دکتر یوسف رشیدی با اشاره به قانون برنامه های پنج ساله دوم، سوم و چهارم توسعه بیان کرد: در بند اول ماده 62 قانون برنامه چهارم توسعه دولت مکلف شده که در طول برنامه نسبت به کاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ و رساندن آنها به استانداردهای تعیین شده از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت اقدام کند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: اما دولت اواخر سال گذشته آیین نامه اجرایی را تدوین کرد که خود این آیین نامه نیازمند تفسیر بود. امسال هم که سال آخر برنامه چهارم توسعه است. بدین ترتیب آیا ما به چشم انداز برنامه چهارم توسعه در بحث آلودگی هوا می رسیم؟ مسلما نه.
رشیدی با انتقاد از دولت تصریح کرد: با احتساب سالهای برنامه های دوم، سوم و چهارم توسعه ما 15 سال زمان داشتیم که متولی واحدی برای وضعیت آلودگی هوای تهران و کشور ایجاد کنیم. اما به دلیل اینکه محیط زیست و آلودگی هوا در اولویت مدیران کشور نیست عملا هیچ تحولی در این زمینه ایجاد نشد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: در کشور ژاپن 10 سال است که آلودگی هوا از وضعیت بسیار بحرانی به سالم تغییر پیدا کرده است و علت آن هم فشار مردم و پاسخ خواستن از دولت آن کشور بود که مدیران حکومتی را وادار کرد که موضوع آلودگی هوا را جزو اولویتهای اول برنامه های خود قرار دهند.
رشیدی ادامه داد: در ایران هم تا زمانی که این اتفاق نیفتد و دولت محیط زیست را اولویت اول خود قرار ندهد، آلودگی هوای ایران در وضعیت بحرانی و ناسالم باقی می ماند.
نظر شما