به گزارش خبرگزاری مهر در چناران سیدعلی حسینی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران افزود: بارش برف و برودت صبحگاهی ناشی از آن در 25 فروردین ماه امسال 80 درصد به باغات گردو، 60 درصد بادام، 70 درصد به زردآلو، 45 درصد به هلو و شلیل ، 45 درصد به گوجه درختی و آلو، 45 درصد آلبالو و گیلاس و 25 درصد به درختان انگور و بین 10 تا 20 درصد به محصولات زارعی به ویژه کلزا خسارت وارد کرده است.
فرماندار چناران میزان باغات و مزارع تحت پوشش بیمه شهرستان را ناچیز توصیف کرد و گفت: متاسفانه هنوز فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی و باغی بین کشاورزان منطقه ترویج نیافته است.
وی بیشترین میزان خسارت وارده را به باغات مناطق کوهپایه ای دانست و افزود: با توجه به اینکه معیشت روستائیان ساکن در مناطق کوهپایه ای از محل فروش محصولات باغی است وخشکسالی پیاپی بویژه خشکسالی و سرمازدگی سال زراعی گذشته نیز خسارت قابل توجهی به آنان تحمیل کرده لذا تحصیل اعتبار لازم برای میزان حداقل بخشی از خسارت از محل صندوق بیمه و کمک های بلاعوض بسیار ضروری به نظر می رسد .
فرماندار چناران با بیان اینکه خطر وقوع سیلاب در دو منطقه چناران جدی است گفت: دو منطقه از شهرستان مستعد وقوع سیلاب بهاره است.
سید علی حسینی افزود: تجربه نشان داده در دو منطقه سلوگرد گلبهار و درزآب سیدآباد سالانه وقوع سیلاب حتمی است .
وی افزود: وقوع سیلاب ناشی از بارندگی در بالا دست شهر جدید گلبهار و دستکاری مسیر طبیعی و مسیل های آن هر ساله موجب وقوع سیلاب در روستاهای سلوگرد، قوشق آباد، نوبهار و محسن آباد می شود که برغم مکاتبات فراوان و قول مسئولان سازمان آب استان اقدام در خور توجهی برای کنترل و هدایت این سیلاب ها صورت نگرفته است .
وی افزود: بازگشایی حریم رودخانه ها، تعویض پل جاده آسیایی مقابل سلوگرد و نصب سیستم هشدار سیلاب در این منطقه ضروری است که برای رفع خطر در کوتاه مدت حداقل 3 میلیلارد ریال و رفع اساسی مشکل نیز حداقل 20 میلیارد ریال اعتبار لازم است.
نظر شما