به گزارش خبرگزاری مهر، وحید مرادی که روز چهارشنبه در دومین نشست طرح توسعه شنا در جمع روسای هیات های شنای گیلان، گلستان ، ایلام ، فارس، زنجان، یزد ، هرمزگان ،خراسان رضوی ، تهران، مرکزی و البرزی مدیرکل موسسه ورزش و تفریحات سالم کیش (کرمان، سیستان و بلوچستان، لرستان، خراسان جنوبی و آذربایجان غایب بودند) و عزت الله انصاری ناظر سازمان در اجرای طرح توسعه شنا و مسئولین فدراسیون شنا سخن می گفت، اضافه کرد: پول فوتبال باعث شده سایه این ورزش بر روی سایر رشته ها سنگینی کند، آن هم به دلیل نقش بسزایی که فوتبال در رشد سرمایه و اقتصاد کشورها دارد.
رئیس فدراسیون شنا در ادامه گفت : در کشورهای پیشرفته ، هزینه فوتبال از خزانه دولت تامین نمی شود بلکه این اقتصاد فوتبال است که برای این بخش طراحی شده و بصورت مستقل به درآمدزایی و هزینه می پردازد و اینگونه نیست که هزینه های فوتبال از بودجه محدود باشگاه های دولتی یا مالیات تامین شود. امروز 200 میلیارد تومان پول فوتبال تنها بین 150-130 نفر در گردش است و این ظلم بزرگی به سایر رشته هاست.
مرادی اضافه کرد : تعریف توسعه ورزش و هزینه کردن پول در دنیا متفاوت است و کشورهای پیشرفته از ورزش درآمدزایی می کنند درحالیکه در ورزش ما فوتبال نسبت به سایر رشته ها ارجحیت دارد و بخش عمده پول ورزش در آن صرف می شود بدون آنکه بازدهی لازم را برای ورزش کشور به همراه داشته باشد.
رئیس فدراسیون شنا با گلایه از عدم وجود سرمایه گذاری مناسب در رشته شنا گفت : درشنا پول نداریم ، اگر هم استخر ساخته شود با نیت های دیگر ساخته می شود و وظیفه ما در شرایط کنونی اجرای طرح توسعه با همین بضاعت موجود و با وجود نداشتن پول استخر و امکانات است.
وی در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح توسعه شنای کشور گفت: ما در حال حاضر 5000 استخر (دولتی و خصوصی) داریم که تعدادی از آنها به آئین نامه طرح توسعه سازمان تربیت بدنی عمل کردند و تعدادی هم به این آئین نامه بی توجه بودند.
رئیس فدراسیون شنا با اشاره به ارسال نامه مورخ 19/1/88 به ریاست سازمان تربیت بدنی گفت : از مهندس علی آبادی خواسته ایم تا در یک نشست مشترک با حضور مدیران کل استانها و روسای هیئت های شنا ، این مسئولان راجع به اجرای طرح توسعه شنا توجیه شوند.
وی همچنین گفت: از معاونت حقوقی خواسته ایم روند قانونی اجرای این طرح و ضمانت اجرای آن را نظیر ابطال پروانه فعالیت استخر و... را در کمیسیون ماده 5 بوجود آورد. وی تاکید کرد: در صورت توجیه کلیه ارکان موجود در این طرح ، نتایج حاصل از طرح توسعه شنا در کشور می تواند نتایج بسیار مثبتی در پی داشته باشد .
مرادی با اشاره به اجرای موفق طرح توسعه در استان مرکزی گفت : در این استان قبل از اجرای این طرح تعداد شناگران به عدد 20 هم نمی رسید اما با حمایت مدیر کل و تلاش و ابتکار مسئولین هیات شنای استان مرکزی تعداد شناگران و شیرجه روهای این استان به آمار 700 نفر رسیده است و این رشد افق های روشنی را برای استان مرکزی نوید می دهد.
طرح توسعه شنای کشور آبان ماه سال 86 توسط ریاست سازمان تربیت بدنی به امضا رسید و آئین نامه اجرایی آن مرداد ماه سال 87 به استانها ابلاغ شد.
بر اساس طرح توسعه شنا ، آغاز فعالیت و ادامه انجام کار کلیه استخرهای کشور(5000 استخر) منوط به صدور مجوز و پروانه از سوی هیئت های شنای استانهاست و تمامی استخرها ملزم به ثبت یک تیم شنا در هیئت های شنای هر استان هستند.
درنشست روسا و نمایندگان هیات های شنای استانها شرکت کنندگان پس از گزارش مقدماتی دکتر علیرضا رمضانی دبیرکل فدراسیون شنا شرکت کنندگان به ارائه گزارش از روند اجرای طرح توسعه شنا دراستانهای خود پرداختند.
سومین نشست هیات های شنای سراسر کشور در اجرای طرح توسعه شنا با حضور سایر استانهای فعال 3 ماه آینده برگزار خواهد شد.
نظر شما