محمدجواد امیدواریان در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: نظام دامپزشکی به عنوان یک تشکل صنفی در پی دفاع از حقوق همکاران خود و تامین بهداشت عمومی و ایجاد ارتباط منطقی بین بهره برداران با سازمان است که با حذف برخی از مسئولیتها دیگر این سازمان قادر نخواهد بود در زمینه تامین بهداشت دام و فرآورده های دامی و بهداشت عمومی پاسخگوی مردم باشد.
امیدواریان افزود: افزایش بیماریهای نوپدید و بازپدید مانند آنفولانزای پرندگان، تب برفکی، تب خونریزی دهنده، سل و گونه های دیگر به صورت یک موضوع جهانی مطرح است و کشور ما نیز با توجه به همسایگی با کشورهایی که سطح بهداشتی پایینی دارند به شدت در معرض خطر و تهدید قرار دارد که برای مقابله با این تهدیدات نیازمند استفاده از همه ابزارها و امکانات و همکاری دستگاه های اجرایی هستیم .
وی افزود: استفاده از کارشناسان مجرب و لایق دامپزشکی در نظام تصدی گری بسیار مهم و حائز اهمیت است که به دلیل جایگاه حقوقی این افراد انجام دادن کارهای حاکمیتی ممکن نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین عنوان کرد: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی از میان هزار و 709 عامل بیماری زا و عفونی 832 مورد عامل معادل 49 درصد و از میان 156 بیماری نوپدید شناخته شده 114 مورد آن معادل 73 درصد از حیوانات به انسان منتقل می شود و از آنجا که منبع این بیماری ها بیشتر حیوانات و یا فرآورده های آنها است نقش سازمان دامپزشکی به عنوان دستگاه نظارتی و کارشناسی در امور بهداشتی مرتبط با دام و فرآورده های خام دامی بیشتر نمایان می شود.
امیدواریان افزود: در حال حاضر سازمانهای بین المللی مرتبط با این حوزه از جمله دامپزشکی های دولتی کشورها مسئول صدور گواهی سلامت فرآورده های خام دامی هستند و یکی از راه های بهبود بهره وری و ورود به بازارهای جهانی و رقابت با تولیدکنندگان سایر کشورها استفاده از دانش روز و تکنولوژی مدرن و افزایش کیفی محصولات تولیدی است که دامپزشکی در کنترل و نظارت تاثیرگذار است.
وی بیان داشت: در صورت داشتن نظام دامپزشکی دولتی و اعمال وظایف حاکمیتی و حمایت از تولیدکنندگان و کاهش هزینه های تولید و توجه به رعایت موازین و مقررات بهداشتی می توان به اقتصاد تولیدکنندگان کمک کرد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان قزوین با واگذاری وظایف حاکمیتی دامپزشکی نه تنها بهره وری در بخش کشاورزی رخ نخواهد داد بلکه بهداشت و سلامت عمومی مردم هم به دلیل عدم امکان نظارت به مخاطره می افتد.
وی اظهار امیدواری کرد که با هم فکری نمایندگان مجلس و صاحب نظران با اصلاح قوانین سازمان دامپزشکی کشور با رویکرد استفاده از تکنولوژی روز در ایجاد زیرساختهای عملیاتی دامپزشکی گامهای موثری برداشته شود و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
نظر شما