پرویز گرشاسبی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: هر تن جابجایی خاک ناشی ار فرسایش و پرشدن حجم مخازن 18 هزار ریال خسارت وارد می کند و سالانه براثر فرسایش، خسارتهای کلان به اقتصاد کشور وارد می شود.
وی اظهار داشت: میزان فرسایش خاک در کشور متفاوت بوده و براساس بررسیهای دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری، سالانه حدود 16.4 میلیون تن فرسایش خاک در کشور صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان 3.8 میلیون متر مکعب رسوب رودخانه ها و آبهای زیرزمینی نیز 6.7 میلیارد متر مکعب فرسایش خاک در کشور ایجاد می کند.
به گفته گرشاسبی، سالانه بخشی از عرصه های ملی بنا به دلایلی مانند تغییر کاربری، شرایط اقلیمی، افزایش گرمای کره زمین، بهره برداری غیر اصولی و فرسایش خاک از بین می رود که برای کنترل این روند باید مدیریت شود.
مدیرکل دفتر حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری بیان داشت: سال جاری یکهزار و 300 میلیارد ریال اعتبارات ملی و یکهزار میلیارد ریال اعبارات استانی برای اجرای طرحهای آبخیزداری کشور درنظر گرفته شد.
وی یادآورشد: اجرای طرح پیشگیری از سیل در 16 میلیون هکتار از حوزه های آبخیز که از این مقدار 9 میلیون هکتار در حوزه سدها واقع شده اند و 540 هزار هکتار ار اراضی گلستان زیر پوشش این طرح هستند.
وی عنوان کرد: با گذشت 40 سال از آبخیزداری ایران، پنج هزار و 400 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری کشور هزینه شده که 60 درصد آن مربوط به برنامه چهارم توسعه است.
نظر شما