علی بشری معافی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از این تعداد دام 108 هزار و 631 نوبت سر گاو و گوساله و تعداد185 هزار و 24 نوبت سر گوسفند و بز با همکاری 34 مرکز مایه کوبی بخش غیردولتی در سطح استان گیلان انجام شد.
وی همچنین عنوان کرد: برای شناسایی دامهای راکتور بیماری بروسلوز تعداد 15 هزار و 243 نمونه خون گاو و تعداد هشت هزار و 351 نمونه خون گوسفند مورد آزمایش قرار گرفت که از این تعداد 154 نمونه گوسفند و سه نمونه گاو در آزمایشات مثبت گزارش شد و دامهای مثبت تحت نظر دامپزشکی جهت کشتار به کشتارگاه اعزام شدند.
بشری معافی ادامه داد: میزان غرامت تعیین شده برای پرداخت به صاحبان دامهای راکتور کشتار شده به مبلغ 98 میلیون و 771 هزار و 184 ریال تعیین شده است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان در ادامه بروسلوز را از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام دانست و افزود: عوامل شناخته شده بیماری، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازند.
وی اظهار داشت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی و از دست رفتن ارزش اقتصادی دامهای مبتلا همچنین به علت ابتلاء انسان به بیماری طاقت فرسا و صعب العلاج تب مالت همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.
بشری معافی بیان کرد: مبارزه با این بیماری و کنترل و ریشه کنی آن به دلیل کثرت گونه ای عوامل بیماری زا و تنوع حیوانات میزبان، دوام نسبتا" قابل توجه باکتری عامل بیماری در محیط، عدم کفایت برنامه های واکسیناسیون برای ریشه کنی بیماری و لزوم شناسایی و حذف دامهای عامل انتشار بیماری در مقاطع خاص از اجرای برنامه های مبارزه و لزوم هزینه و سرمایه گذاری سنگین همواره در بسیاری از کشورهای جهان با دشواریها و مشکلات عدیده مواجه بوده است.
وی همچنین در خصوص اعلام سازمان دامپزشکی کشور مبنی برافزایش تعداد مبتلایان به تب مالت انسانی در استان گیلان اظهار داشت: با بسیج نیروهای دامپزشکی و تلاش شبانه روزی طرح ضربتی عملیات شناسایی گله های مشکوک و آلوده در سطح استان انجام شد.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان در ادامه یادآور شد: این اداره کل با استفاده از توان نیروهای موجود در استان گیلان می تواند در مواقع اضطراری در خصوص کنترل و پیشگیری از بیماریها با چالاکی و هوشیاری عمل کرده و پس از کنترل به سایر اقدامات پیش بینی شده نیز بپردازد.
نظر شما