۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۱:۴۵

در اجلاس وادا تاکید شد:

حرفه‌ای‌ها پاسپورت بیولوژیکی بگیرند/ تاکید بر همکاری نادو با "گمرک"

حرفه‌ای‌ها پاسپورت بیولوژیکی بگیرند/ تاکید بر همکاری نادو با "گمرک"

مدیران آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) در اجلاس بین المللی این آژانس نمایندگان نادوهای هر کشور را به همکاری جدی با مسئولان گمرک به منظور پیشگیری از ورورد مواد ممنوعه و مبارزه هدفمند با معضل دوپینگ موظف کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، "پیشگیری بهتر از درمان است"؛ این ضرب‌المثل فارسی که البته در هر جایی از دنیا مصداق‌های خود را دارد در امر کنترل و مبارزه با دوپینگ بالاترین جایگاه را به خود اختصاص داده است. طوریکه مدیران آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) را بر آن داشته تا عقد قرارداد همکاری نادو‌های هر یک از کشورهای عضو با گمرک خود را به منظور جلوگیری از ورود مواد ممنوعه و نیروزا را در دستور کار قرار دهند.

این موضوع در اجلاس 2009 آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که با حضور نمایندگانی از 70 کشور عضو این آژانس در بیمارستان دانشگاهی لوزان سوئیس برگزار شد، مطرح و بر لزوم توجه به آن تاکید شد.

دکتر رامین احمدی طباطبایی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) که به عنوان یکی از 250 شرکت‌کننده در این اجلاس حضور داشت در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن توصیف مطلوب از نتایج نشست بین‌المللی لوزان تصریح کرد: نادوهای هر کشور باید با تمام نهادهایی که می‌توانند در امر مبارزه مبارزه با دوپینگ نقش داشته باشند همکاری نزدیک و بیشتری برقرار کنند تا بحث مبارزه با پدیده شوم دوپینگ و کاهش آمار دوپینیگی‌ها همه گیرتر شود.

وی با اشاره پیشنهادهای مطرح شده در این زمینه تصریح کرد: "گمرک" هر کشور می‌توانند اصلی‌ترین نقش را برای جلوگیری از ورود مواد ممنوعه نیروزا داشته باشد. همان‌طور که وزارت بهداشت در مورد شناسایی این داروها و ممانعت از فروش آنها دخالت دارد. نادوهای هر کشور می‌توانند از طریق همکاری بیشتر با مدیران گمرک کشور خود گام بلند و مثمرثمری در مبارزه با دوپینگ داشته باشند. البته همکاری با پلیس بین‌الملل نباید فراموش شود.

طباطبایی تاکید کرد: استرالیا اولین و تنها کشوری است که در آن بین دو نهاد نادو و گمرک همکاری زیادی ایجاد شده است تا به طوری جدی از ورود مواد نیروزا به این کشور خودداری شود. همچنین متولیان مبارزه با دوپینگ در استرالیا با پلیس بین‌الملل هم ارتباط نزدیکی برقرار کرده‌اند تا بتوانند وظیفه خود را در این زمینه به بهترین شکل انجام دهند. در اجلاس اخیر پیروی از این طرح‌ها به تمام شرکت‌کنندگان گوشزد شد.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تهیه پاسپورت بیولوژیکی برای ورزشکاران حرفه‌ای را یکی از دیگر راهکارهای مبارزه جدی و هدفمند با معضل دوپینگ در اجلاس سوئیس خواند و خاطرنشان کرد: ورزشکارانی که به صورت حرفه‌ای کار می‌کنند باید پاسپورت بیولوژیکی داشته باشند تا در دوره‌های زمانی معین مثلا هر 3 ماه یک‌بار سلامت و پاک بودن آنها چک شود. تهیه این پاسپورت برعهده فدراسیون مربوطه است.

وی به بررسی عمکرد وادا برای بازی‌های المپیک 2008 پکن در اجلاس بین‌المللی آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ اشاره کرد و اظهارداشت: طبق آمار اعلام شده وادا 4770 نمونه از شرکت‌کنندگان در این بازی‌ها گرفته بود. در این بین ماموران وادا 3801بار از طریق ادرار و 969 بار هم از طریق خون اقدام به نمونه‌گیری کرده بودند. عملکرد وادا برای کنترل دوپینگ بازی‌های المپیک 2008 پکن در فاصله زمانی 27 ژوئیه تا 24 آگوست 2008 انجام شده بود.

طباطبایی به دیگر مباحث اجلاس دو روزه لوزان اشاره کرد و گفت: تمام موضوعات مورد بحث در مورد مبارزه با دوپینگ راهکارها و فعالیت‌های صورت گرفته بود. تمام شرکت‌کنندگان تجربیات خود در این زمینه را به صورت مقاله ارائه کردند.

اجلاس بین‌المللی آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ طی روزهای اول و دوم اردیبشهت ماه (21 و 22 آوریل) برگزار شد. دکتر کرم الله علیمرادی دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ دیگر نماینده کشورمان در این نشست بود.

طباطبایی و علیمرادی ضمن شرکت در اجلاس وادا ملاقاتی با "دیوید هامن" دبیر اجرایی وادا و "شاماس" مدیر کل کمیسیون پزشکی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) داشتند تا گزارشی از عملکرد نادوی ایران در سال 2008 را ارائه کنند.

کد خبر 866620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha