۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۱:۳۷

کسایی زاده اعلام کرد:

بررسی 5 مسیر صادرات گاز به اروپا / حفظ منافع ایران در صادرات گاز

بررسی 5 مسیر صادرات گاز به اروپا / حفظ منافع ایران در صادرات گاز

مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران با اشاره به مسیرهای در حال بررسی انتقال گاز ایران به اروپا، گفت: دو شرکت اروپایی در حال بررسی 5 مسیر انتقال گاز ایران به اروپا هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا کسایی زاده در سومین روز از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی، نفت، گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به مسیرهای در حال بررسی انتقال گاز به اروپا توضیح داد: دو شرکت اروپایی انی و ایون در حال بررسی 5 مسیر انتقال گاز به اروپا هستند.

مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران افزود: خط لوله نابوکو، خط لوله پرشین، خط لوله مسیر عراق- سوریه- اروپا و دو مسیر دیگر که در محدوده نابوکو و پرشین هستند این 5 طرح را تشکیل می دهند که البته تاکنون هیچ مسیری انتخاب نشده است.

وی با تاکید بر اینکه سیاست ایران تحویل گاز در مرز ایران و ترکیه به شرکتهای خریدار اروپایی است، گفت: پس از آن موضوع ساخت خط لوله و امنیت عبور آن باید توسط شرکتهای خریدار تامین شود، اگر چه در این زمینه امنیت تقاضا و امنیت خط لوله برای ما به عنوان کشور صادر کننده مهم است.

وی با اشاره به اینکه پیش از این قرار بود شرکت توتال در پروژه پارس ال ان جی با یک شرکت چینی شریک شود ولی با توجه به تاخیر در این تصمیم گیری، کلیه فعالیتهای پارس ال ان جی را معوق کرده ایم، اضافه کرد: به این ترتیب لازم است هر چه زودتر تکلیف شرکت توتال با شرکت چینی مشخص شود، ولی در هر صورت توتال به تازگی بر سودآوری این پروژه و رغبت آنها برای حضور در پارس ال ان جی تاکید کرده است.

به گفته کسایی زاده در صورت حضور شرکت چینی در بخش بالادست، لیدر شرکت چینی خواهد بود که در بخش پائین دست شریک یکدیگر می شوند.

مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران از اجرایی شدن دو قرارداد صادرات گاز به ارمنستان و سوئیس در سالجاری خبر داد و گفت: مذاکرات با پاکستانی ها برای صادرات گاز به آن کشور نیز نهایی شده است که در آینده نزدیک برای تکمیل مذاکرات مشخص کردن زمان امضای قرارداد به تهران خواهند آمد.

وی درباره مذاکره های در حال انجام با کشورهای حاشیه خلیج فارس به بحرین، کویت، عمان و امارات اشاره کرد و گفت: در خصوص صادرات گاز به امارات که مذاکره با شرکت کرسنت انجام شده است، متاسفانه این شرکت به جای مذاکره با ما موضوع را رسانه ای کرده و البته به نظر ما قرارداد اشکالاتی برای اجرا دارد که یکی از آنها قیمت است.

کسایی زاده با بیان اینکه مکاتبات از سوی شرکت صادرات گاز با کرسنت از حدود 4 ماه پیش شروع شد ولی پاسخی از سوی آنها دریافت نکردیم، افزود: پس از رسانه ای شدن موضوع، به تازگی شرکت کرسنت جواب مکاتبه های چهار ماه پیش را داده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با چند شرکت اماراتی دیگر نیز در حال مذاکره هستیم، تصریح کرد: علاقمند به تعیین قیمت پایه یکسان برای فروش گاز به همه کشورهای خریدار هستیم که در این زمینه با یکسان بودن قیمت پایه، شرایط قرارداد و نقطه تحویل می تواند موجب تفاوت قیمت شود.

به گفته کسایی زاده مذاکره با کویت، بحرین و امارات نیز همچنان ادامه دارد.

وی درباره امضای دو تفاهم نامه با ترکیه توضیح داد: طبق تفاهم نامه اول قرار است ترکیه گاز بیشتر از ایران بخرد که به این منظور توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی را در نظر دارد، همچنین در تفاهم نامه ترانزیت گاز ایران با یک شرکت ترکیه ای قرار شده آنها مجوز عبور خط لوله را از کشور ترکیه بگیرند.

کسایی زاده با بیان اینکه در حال مذاکره هستیم تا قیمت واردات گاز از ترکمنستان در دوره جدید بر اساس فرمول شناور باشد، یاد آور شد: قیمت موجود که برای دوره شش ماهه تعیین شده بود، یک رقم ثابت بود که پایان ماه ژوئن منقضی می شود.

مدیر عامل شرکت صادرات گاز از برنامه ریزی وزارت نفت برای افزایش سهم ایران در بازار جهانی گاز تا 15 درصد طی برنامه سند چشم انداز خبر داد و گفت: به این ترتیب تا 10 سال آینده صادرات گاز ایران به روزانه 215 میلیون متر مکعب گاز طبیعی و 356 میلیون متر مکعب معادل گاز، ال ان جی خواهیم داشت که این میزان تا دهه آینده به مجموع صادرات گاز به میزان 571 میلیون متر مکعب خواهد رسید.

وی همچنین به پروژه save x اشاره کرد و گفت: به منظور بالا بردن راندمان نیروگاههای کشور با شرکت egl مذاکره شده تا راندمان نیروگاههای کشور را اصلاح کنند و از محل صرفه جویی گاز به کشور آنها گاز طبیعی صادر شود.

کسایی زاده با تاکید بر حفظ منافع ایران در صادرات گاز، خاطر نشان کرد: برخی کشورهای خریدار گاز قصد دارند با سوء استفاده از وضعیت کنونی سیاسی ایران، گاز را به قیمت ارزان بخرند که در هیچ صورت منافع ملی خود را نادیده نمی گیریم؛ البته به تازگی شرکت بلغار گاز نیز مذاکراتی برای خرید گاز از ایران انجام داده است.

کد خبر 866707

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha