این شاعر و ترانه سرا در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره میزان تاثیرگذاری آثار بیژن ترقی گفت: هر کسی که به ترانه و نیز فضیلتهای خوب روزگار کنونی آشنا باشد بی شک درگذشت بیژن ترقی را به عنوان یکی از جلوههای برجسته این فضیلتها تحمل ناپذیر خواهد یافت.
وی افزود: سالها با ترقی در رادیو همکار بودم و زمانی هم که در کتابفروشی خیام بود در ارتباط تنگاتنگ با هم بودیم،. او را علاوه بر مهارت در ترانه سرایی، دارای خصلتهایی مهربانانه و تاثیرگذار یافتم. این خصلتها متاثر از ترانههایش و نیز تاثیرگذار بر آنها بود و از او شخصیتی اگر نگویم بی نظیر که کم نظیر ساخته بود.
بهمنی در پاسخ به این سوال که "کدام دوره از کارهای بیژن ترقی و یا کدام یک از مجموعه آثار او را دارای کیفیت بالاتری در میان آثارش میداند؟" گفت: ترقی معلم فضیلت و اخلاق روزگار خودش بود و داغ رفتن او را هیچگاه نمیشود با کلام نشان داد. من هم مانند کسانی که به کلمه و ترانه و موسیقی کلام اعتقاد دارند زمانی که با انسانی با این ویژگیها روبرو میشوم نمیتوانم بی مهری کنم و بیایم دست روی یکی از آثار او به عنوان اثر برتر بگذارم.
این ترانه سرا اضافه کرد: این نوع انتخابها به روحیه اینک و آنک ما برمیگردد. به این معنا که اگر فلان فضیلت را بهترین فضیلت یک نفر به حاسب بیاوریم آنوقت ممکن است بی تابیمان بیشتر شود و چند لحظه بعد بگوییم که نه! این اثر بهتر از آن یکی است. واقعیت این است که مجموعه کارهای بیژن ترقی دلپسند است و من کل این مجموعه را دوست دارم.
وی با ابراز امیدواری نسبت به رشد ترانه سرایی در ایران تاکید کرد: همیشه باید امیدوار باشیم که شاگردان ترقی روزی بتوانند خلاء او را پر کنند. البته صحبت از اینکه کسی همتراز او باشد یا نه نیست و ضرورتی هم به این وضعیت نیست چون اساساً ترازها و معیارها همیشه تغییر میکند. مسئله این است که ما باید امیداوار باشیم خصلت ترانه سرا و هنرمندی مانند بیژن ترقی که هنرش او را هنرمندتر کرده به نسل بعد منتقل شود.
بهمنی ادامه داد: چیزی که نباید تغییر کند خصلت و منش و آن چیزی است که از یک انسان متوقع هستیم و ترقی مجموعهای از این خصلتها بود و گر نه معیار پسند هنرها با گذشت زمان تغییر میکند و خیلی هم مهم نیست.
نظر شما