به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامحسین خواجه علی در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت ساخت و توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با بیان اینکه هم اکنون عملیات اجرایی سایت و تسطیح زمین به پایان رسیده و ساخت مخازن مایعات گازی و فونداسیون آغاز شده است، گفت: پیشرفت کنونی ساخت این دو فاز حدود 30 درصد است که پیش بینی می کنیم در صورت تامین منابع مالی این میزان پیشرفت در بخش خشکی و دریایی تا پایان سال به بیش از 60 درصد افزایش پیدا بکند.
به گفته وی، در بخش دریایی ساخت جکتهای دریایی به پایان رسیده است و پیش بینی می کنیم تا پایان خردادماه امسال عملیات حمل و نصب آنها در دریا انجام بگیرد.
مدیر عامل شرکت سپانیر در ادامه در رابطه با نحوه تامین مالی ساخت و توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی توضیح داد: پیش از این برای تامین مالی این دو فاز فاینانس پیش بینی شده بود که به دلیل تحریم تامین مالی از محل فاینانس میسر نشد.
خواجه علی ادامه داد: همچنین قصد داشتیم از منابع بانک صنعت و معدن و حساب ذخیره ارزی حدود یک میلیارد دلار برداشت کنیم که به دلیل اختلاف نظرهایی برداشت این میزان اعتبار تاکنون محقق نشده است.
وی با اشاره به دستور اخیر رئیس جمهور برای اختصاص یک میلیارد دلار دیگر از حساب ذخیره ارزی برای ساخت فازهای 15 و 16 پارس جنوبی، بیان کرد: هم اکنون برداشت این اعتبار از حساب ذخیره ارزی در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است.
مدیر عامل شرکت سپانیر با اشاره به اینکه تاکنون از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت و اعتبار قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا حدود یک میلیارد دلار در این پروژه هزینه شده است، تصریح کرد: بر اساس قرارداد اولیه باید 2.1 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش خشکی و دریایی فازهای 15 و 16 انجام بگیرد اما پیش بینی های ما حاکی از آن است که توسعه این دو فاز با وجود کاهش قیمتهای جهانی نفت با افزایش هزینه مواجه شود.
خواجه علی با تاکید بر اینکه با وجود افزایش هزینه ها ساخت فازهای 15 و 16 پارس جنوبی کاملا سودآور و از توجیه اقتصادی بالا برخوردار خواهد بود، بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است با راه اندازی این دو فاز ظرف مدت دو سال هزینه های آن بازگشت داده می شود.
وی مدت زمان اجرای این دو فاز را 52 ماه اعلام کرد و افزود: اما توسعه این دو فاز مشمول تاخیرات مجاز شده است و پیش بینی می کنیم اجرای این دو فاز ظرف مدت 62 ماه به انجام برسد.
توافق قرارگاه خاتم الانبیا و نفت و گاز پارس برای انجام فعالیتهای اکتشافی
مدیر عامل شرکت سپانیر در ادامه از توافق جدید قرارگاه خاتم الانبیا و شرکت نفت و گاز پارس برای حفر یک حلقه چاه اکتشافی در حاشیه میدان مشترک گازی پارس جنوبی خبر داد و گفت: در صورتی که این چاه جواب لازم را بدهد و میزان قابل توجهی گاز برای توسعه معادل یک فاز پارس جنوبی شناسایی شود، قرار است بر اساس توافق صورت گرفته با شرکت نفت و گاز پارس، توسعه این فاز جدید به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا قرارگاه خاتم الانبیا قصد مشارکت در ساخت پالایشگاههای جدید نفت را ندارد، توضیح داد: سیاست قرارگاه خاتم الانبیا مشارکت در پروژه ها نیست بلکه ما قصد داریم رهبری پروژه ها را به صورت مستقل بپذیریم.
15 هزار میلیارد تومان حجم قراردادهای عمرانی خاتم الانبیا
سردار خواجه علی حجم کل پروژه های عمرانی قرارگاه خاتم الانبیا را 15 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و در رابطه با سودآوری این پروژه ها توضیح داد: در این رابطه نمی توان سود مشخصی را اعلام کرد زیرا میزان سودآوری بسیاری از پروژه ها پس از تکمیل آنها تعیین می شود.
وی همچنین از خرید سهام شرکت صدرا توسط قرارگاه خاتم الانبیا خبر داد و یاد آور شد: شرکت سپانیر به عنوان یکی از شرکتهای تابع قرارگاه قصد خرید مزایده ای سهام شرکت صدرا را دارد.
به گفته خواجه علی هم اکنون شرکت صدرا حدود 700 میلیارد تومان بدهی دارد که قرارگاه خاتم الانبیا قصد احیای این شرکت را با خرید آن دارد.
وی با تاکید بر اینکه قرارگاه در انجام پروژه های نفت و گاز رقیب بخش خصوصی نیست، یاد آور شد: قرارگاه خاتم الانبیا قدرتی ندارد که به صورت ترک تشریفات از وزارت نفت پروژه بگیرد بلکه مانند همه پیمانکاران و شرکتهای دیگر در مناقصات به صورت عادلانه شرکت می کند.
تکمیل خط لوله صلح تا پایان سال
در ادامه سردار محمد رضا پورضیایی مسئول معاونت صنعت و معدن قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در رابطه با آخرین وضعیت ساخت خط لوله هفتم سراسری گاز (خط لوله صلح) اظهار کرد: هم اکنون ساخت این پروژه 80 درصد پیشرفت داشته و پیش بینی می کنیم تا پایان این سال کل این پروژه تکمیل و راه اندازی شود.
وی خاطر نشان کرد: همچنین کلیه بدیهی های قرارگاه خاتم الانبیا به شرکتهای لوله ساز در این پروژه پرداخت شده است.
نظر شما