يك كارشناس انرژي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر، با بيان اينكه دولت قرار است در ده سال اينده يك صد ميليارد دلار سرمايه داخلي و خارجي را در بخش نفت و گاز جذب كند گفت: بخش اعظمي از اين سرمايه ها بايد براي توسعه ميادين نفتي و گازي مشترك صرف شود.
علي محمد قنبري افزود: با وجود اينكه 60 درصد از ميادين موجود گازي دريايي ايران با كشورهاي همسايه مشترك است اما ايران در بهره برداري از آنها بسيارعقب است.
وي اضافه كرد: اين درحالي است كه كشورهاي همسايه همچون قطر وعمان كه ميادين مشترك غني وعظيمي با ايران دارند از سالها قبل بهره برداري ازاين ميدان ها را آغاز كرده اند به طوري كه در حال حاضر ، قطر شش برابر ايران از ميدان غني پارس جنوبي گاز برداشت مي كند.
وي اضافه كرد: اما متاسفانه يران به دلايل متعدد اقتصادي، فني، عدم توان مالي لازم براي سرمايه گذاري داخلي و برخي مشكلات در راه جذب سرمايه هاي خارجي تاكنون نتوانسته فعاليت قابل توجهي در اين زمينه انجام دهد.
به گفته اين كارشناس، درحال حاضر تنها ميدان گنبدلي كه ميان ايران و تركمنستان مشترك است درمنطقه خشكي قرارداشته و بخش اعظمي از ميدان هاي گازي غني ايران در دريا قرار دارند .
وي افزود: هم اكنون ميدان هاي گازي ايران كه در دريا قرارداشته و مشترك نيز هستند ميدان گازي پارس جنوبي با قطر، ميدان هنگام با عمان ، ميدان سلمان با ابوظبي، ميدان مبارك با شارجه و بي - فارسي با عربستان مشترك است كه تاكنون ايران براي بهره برداري از آنها فعاليت قابل توجهي به غير از ميدان پارس جنوبي انجام نداده است .
به گفته وي، دراين ميان ميدان عظيم پارس جنوبي و نيز ميادين بي - فارسي و سلمان ازجمله مهمترين وغني ميدان هاي گازي مشترك گاز طبيعي هستند كه با تسريع در بهره برداري بيشتر از آنها مي توان توليد گاز ايران را بسيار افزايش داد.
وي اضافه كرد: هم اكنون در ايران بهره برداري از ميدان گازي پارس جنوبي با توسعه آن تا20 فاز در حال انجام است اما همچنان در مقايسه با قطر بسيار عقب تر است.
اين مقام آگاه با اشاره به ميدان گازي سلمان گفت: توليد نهايي گازآن نيز 12ميليون متر مكعب در روز بوده و درحال حاضر مطالعه ميدان هنگام نيز در حال انجام است.
وي افزود:
يك كارشناس انرژي در گفت و گو با مهر:
بخش زيادي از100ميليارد دلاري كه درده سال آينده جذب بخش انرژي مي شود بايد به توسعه ميادين مشترك اختصاص يابد
با توجه به اينكه 60درصد ازميادين گازي دريايي ايران مشترك است اما ايران تاكنون در بهره برداري از اين ميادين در مقايسه با كشورهاي شريك خود بسيار عقب است.
کد خبر 86752
نظر شما