مهدی ایرانمنش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وزارت علوم هر ساله همزمان با سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم اساتید نمونه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی را معرفی و از آنها تقدیر می کند. امسال نیز در روز 13 اردیبهشت ماه به یمن سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از 30 استاد نمونه کشور تقدیر می شود.
وی با اشاره به شرایط نمونه شدن اعضای هیئت علمی گفت: اعضای هیئت علمی نمونه باید از میان اعضای هیئت علمی رسمی قطعی شاغل و تمام وقت با حداقل پنج سال سابقه خدمت که حداقل امتیازات را از جدول امتیازات عضو هیئت علمی نمونه احراز کرده اند توسط دانشگاهها به وزارت علوم پیشنهاد شوند.
رئیس مرکز هیئت امنا و ممیزه مرکزی وزارت علوم گفت: همچنین اعضای هیئت علمی نمونه باید در مرتبه استادی حداقل امتیاز 210، در مرتبه دانشیاری حداقل امتیاز 185، در مرتبه استادیاری حداقل 165 امتیاز را کسب کرده باشند.
وی در مورد انتخاب استادیاران و مربیانی که از نظر امتیاز در شرایط برابر قرار دارند به مه گفت: در این خصوص میزان سابقه خدمت آموزشی و پژوهشی و خدمات برجسته ملاک عمل خواهد بود.
ایرانمنش درباره مراحل اجرایی انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه گفت: کمیسیون های تخصصی هیئت ممیزه موسسه افراد واجد شرایط را بر اساس اطلاعات موجود در پرونده کسب شده آنان پیشنهاد می کند که پس از درج امتیازات در فرم های مربوطه این فرم ها به همراه مدارک و مستندات مورد نیاز به کمیته انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه موسسه ارسال می شود.
وی با بیان اینکه شرکت مجدد اعضای هیئت علمی که به عنوان نمونه انتخاب می شوند در سالهای بعد مانعی ندارد، گفت: جدول امتیازات عضو هیئت علمی نمونه شامل مواردی همچون کیفیت تدریس، تدریس دروس دوره کارشناسی، تدریس دروس دوره کارشناسی ارشد و دکتری، استاد راهنمای کارشناسی ارشد، استاد راهنمای دکتری، اجرای طرحهای تحقیقاتی و تولید دانش فنی و نگارش مقاله در مجلات معتبر علمی پژوهشی مورد تأیید وزارت علوم می شود.
رئیس مرکز هیئت امنا و ممیزه مرکزی وزارت علوم ثبت اختراع در مجامع معتبر داخلی و بین المللی همراه با ارائه گواهی مربوطه، ارائه مقاله در کنفرانس، تالیف یا تصنیف کتاب، تجدید چاپ کتاب همراه با تجدید نظر، بررسی و نقد کتاب، تصحیح کتاب، ترجمه کتاب، شرکت فعال در تاسیس دانشگاه و مراکز تحقیقاتی، دانشکده و تجهیز آنها و ایجاد رشته های جدید و تحصیلات تکمیلی، شرکت فعال در انتشار مجله علمی، شرکت فعال در برگزاری کنگره ها و سمینارهای علمی، شرکت فعال و سنوات خدمت در پستهای اجرایی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و وزارت علوم، عضویت در مجامع علمی داخلی و خارجی، دریافت جوایز علمی، نشان و لوح مربوط به کتاب سال، سوابق مبارزاتی و حضور فعال در جبهه های نبرد حق علیه باطل را از دیگر شاخصهای انتخاب عضو هیئت علمی نمونه عنوان کرد.
نظر شما