افسانه صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: شناسایی این دانشجویان از سوی مسئولان دفاتر مشاوره در دانشگاهها صورت می گیرد و با توجه به اینکه در ابتدای سال تحصیلی سلامت جسمی و روانی دانشجویان علوم پزشکی ارزیابی می شود و دانشجویان دارای پرونده سلامت خواهند بود، شناسایی راحت تر امکانپذیر است.
وی در پاسخ به این پرسش که در صورت مشخص نشدن مشکلات روانشناختی برخی از دانشجویان و ادامه تحصیل آنها در رشته های علوم پزشکی و همچنین ایجاد مشکل برای خود و سایر دانشجویان گفت: در این موارد باید با احتیاط کامل به مشکلات این دسته از دانشجویان نزدیک شد و در واقع با یک ذره بین زندگی و نحوه درمان آنها را زیر نظر گرفت.
صادقی تاکید کرد: مسئولان دفاتر مشاوره این دانشجویان را با دقت زیر نظر می گیرند و سعی می شود مساعدت هایی در زمینه تحصیل آنها فراهم شود.
وی با تاکید بر لزوم دقت و پرهیز از هر گونه انگ زنی به دانشجویان یادآور شد: هر فردی که دارای مشکلات روانشناختی است یک روانی محسوب نمی شود و باید توجه داشت که برخی مواقع انگهایی که زده می شود اثرات به مراتب بدتری از مشکلات فرد برجای می گذارد.
مسئول دفتر مرکزی مشاوره معاونت دانشجویی وزارت بهداشت به مهر گفت: افراد متخصص می توانند تفاوت بحران روحی، اختلال عملکرد فردی و یا هر مشکل دیگر را شناسایی کنند و مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی نیز باید توجه داشته باشند که با ارتباط موثر با دانشجو و خانواده وی می توانند در کاهش مشکلات وی موثر باشند.
وی با اشاره به ابلاغ آیین نامه نحوه تعامل با دانشجویان آسیب پذیر و در معرض خطر خاطرنشان کرد: کمیته روانشناختی در دانشگاهها برای اجرای این آیین نامه متشکل از ریاست دانشگاه و ریاست دفتر مشاوره و معاون دانشجویی ایجاد شده و مشکلات این دسته از دانشجویان در این کمیته مطرح شده و آنها تحت نظارت و درمانهای مورد نظر قرار می گیرند.
صادقی گفت: دانشجویانی که دچار این گونه مشکلات هستند، عمدتاً با افت تحصیلی مواجه می شوند و مرکز مشاوره با هماهنگی معاونتهای دانشجویی و آموزشی برای کمک به این دانشجویان مرخصی تحصیلی برای آنها فراهم می کند.
نظر شما