۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۷:۱۰

صیانت از صندوق تامین اجتماعی ضرورتی ملی است

صیانت از صندوق تامین اجتماعی ضرورتی ملی است

تبریز - خبرگزاری مهر: در نشست مشترک فعالان جامعه کارگری و مسئولان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی بر لزوم صیانت از صندوق تامین اجتماعی به عنوان یک ضرورت ملی تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر در تبریز، دبیر و اعضای هیئت اجرایی خانه کارگر تبریز به همراه جمعی از فعالان جامعه کارگری و کانون های کارگری بازنشستگی آذربایجان شرقی یکشنبه شب با مدیر کل تامین اجتماعی استان دیدار و در زمینه مسایل بیمه ای و درمان کارگران و بازنشستگان بحث و تبادل نظر کردند.

تبعیض میان بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی

کریم صادق زاده دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز در این نشست با انتقاد از وجود تبعیض بین بازنشستگان لشکری و کشوری با بازنشستگان تامین اجتماعی در دریافت حقوق و دستمزد، افزود: با توجه به اینکه از نظر خلقلت و آفرینش هیچ تفاوتی میان انسان ها نیست چرا بازنشستگان تامین اجتماعی مورد بی مهری و کم لطفی قرار می گیرند.

وی با اشاره به تصویب تخصیص مبلغ 25 هزار میلیارد ریال برای ارتقای سطح حقوق بازنشستگان توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از بی توجهی و سهل انگاری دولت در اجرای این مصوبه انتقاد کرد و گفت: امروز شاهدیم دولت آیین نامه مربوط به پرداخت این میزان اعتبار به بازنشستگان را تهیه و تدوین می کند.

وی تاکید کرد: دولت باید بیش از گذشته در قبال جامعه بازنشستگان کشور احساس مسئولیت کند زیرا با دست روی دست گذاشتن و تعلل کاری به پیش نمی رود.

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز ادعای دولت مبنی بر پرداخت 25میلیارد ریال یاد شده برای افزایش حقوق بازنشستگان از محل فروش سهام کارخانجات و شرکت های دولتی را ترفندی جدید دانست و خواستار مقید بودن دولت به اجرای قوانین موضوعه شد.

وی بی توجهی دولت به پرداخت مطالبات معوقه خود به صندوق تامین اجتماعی را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت:اینکه دولت، علاوه بر بی توجهی به پرداخت دیون خود، چشم طمع بر اندوخته های سازمان تامین اجتماعی که در حقیقت سرمایه های بیمه شدگان تامین اجتماعی است دارد شائبه هایی را ایجاد می کند.

صادق زاده بهره برداری دولت از اندوخته های سازمان تامین اجتماعی را خلاف قوانین دانست و اظهار داشت:باید سرمایه های بیمه شدگان تامین اجتماعی بدون دخالت دولت و دیگران ، دست نخورده حفظ و صیانت شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز با قدردانی از تلاش معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در خدمات رسانی مطلوب به بیمه شدگان، خواستار تلاش بیش از گذشته این معاونت برای افزایش شمار بهره مندان از بیمه درمانی تکمیلی شد.

وی در عین حال افزود: عدم استقبال بیمه شدگان آذربایجان شرقی برای استفاده از خدمات بیمه های درمانی مکمل، بیانگر بالابودن سطح خدمات ارائه شده در مراکز درمانی مستقیم تامین اجتماعی در استان است.

صادق زاده، مهم ترین نارضایتی بیمه شدگان از بخش درمان آذربایجان شرقی را اظهار گلایه از خدمات نامناسب دندانپزشکان و نیز بی اعتنایی برخی از پزشکان متخصص به ویزیت بیماران دارای دفترچه تامین اجتماعی اعلام کرد وخواستار اهتمام معاونت درمان تامین اجتماعی استان برای مرتفع شدن مشکلات پیش رو شد.

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز گسترش مراکز درمانی مستقیم توسط سازمان تامین اجتماعی در آذربایجان شرقی را ضروری خواند و اظهار امیدواری کرد که مشکل اختصاص زمین برای احداث دومین بیمارستان 300 تختخوابی تامین اجتماعی در تبریز بزودی حل و فصل شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اقدام دولت در عدم پایبندی به وعده داده شده مبنی بر افزایش 25 درصدی دستمزد بیمه شدگان تامین اجتماعی شاغل در واحدهای تولیدی را نوعی بی احترامی و پشت کردن به قشر کارگر قلمداد کرد و افزود: دولت نهم نشان داد از ایجاد اشتغال و فراهم کردن فرصت های شغلی برای بیکاران وجوانان جویای کار عاجز است.

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز، اخراج صدها نفر از کارگران واحدهای تولیدی و خدماتی آذربایجان شرقی طی ماه اخیر را ناشی از بی کفایتی و ناکارآمدی عده ای از دست اندرکاران امر تولید و صنعت استان دانست و نسبت به وخیم تر شدن وضع موجود با تداوم این مدیریت، ابراز نگرانی کرد.

صندوق بیکاری پاسخگوی سیل اخراج کارگران نیست

نادر فضل زاده مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی نیز طی سخنانی گفت: کارگران در میهن اسلامی ایران جایگاهی ارزشمند داشته و از قداست بالایی برخوردارند.

وی تلاش تمام مسئولان برای تامین امنیت شغلی قشر کارگر را مورد تاکید قرار داد و از اخراج صدهانفر از کارگران واحدهای تولیدی و خدماتی آذربایجان شرقی طی ماه های اخیر ابراز ناخشنودی کرد.

مدیر کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی افزود: با تداوم این حجم از اخراج کارگران، صندوق بیکاری سازمان تامین اجتماعی پاسخگوی این سونامی عظیم نخواهد بود.

وی تدابیر اتخاذ شده توسط مقامات مسئول آذربایجان شرقی در کاهش بحران کارگری در این منطقه صنعتی کشور را بسیار موثر خواند و اظهار داشت: نهادینه شدن این موضوع که اخراج کارگران باید آخرین و نه اولین راهکار مدیران واحدهای تولیدی باشد حایز اهمیت است.

وی سازمان تامین اجتماعی را انیس و عجین با مسائل کارگری عنوان کرد و گفت: این سازمان بر خود وظیفه می داند وظایف 18 گانه خود در قبال کارگران شاغل و بازنشسته را به بهترین نحو ممکن عملیاتی کند.

مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی، صندوق تامین اجتماعی راصندوقی بین النسلی دانست و حفظ آن را ضرورتی انکارناپذیر توصیف کرد.

فضل زاده، پویایی سازمان تامین اجتماعی را در گرو درآمدهای آن و نیز حفظ صندوق تامین اجتماعی بیان کرد و افزود: پیش از این نسبت پرداخت کنندگان حق بیمه به بازنشتگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، 25 در برابر یک نفر بود ولی این نسبت در سالهای اخیر به شش در برابر یک نفر رسیده است.

وی گفت: تلاش می شود با اصلاح قوانین و دستورالعمل ها و ایجاد ضوابط تسهیل کننده شمار واجدین شرایط استفاده از تسهیلات بیمه تامین اجتماعی افزایش یابد.

مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی اجرای طرح بیمه رانندگان، باربران، کارگران ساختمانی، خادمین مساجد، بسیجیان و زنان خانه دار را از جمله موارد یاد شده برشمرد.

وی همچنین به مصوبات سفر دور دوم هیئت دولت به آذربایجان شرقی اشاره و خاطر نشان کرد: ایجاد خانه مهر فرهنگیان و تاسیس بیمارستان 300 تختخوابی در صورت تحویل زمین از مراجع ذیصلاح اجرایی خواهد شد.

فضل زاده عنوا کرد: تا این لحظه، زمین مورد نیاز این پروژه ها تحویل اداره کل تامین اجتماعی آذریایجان شرقی نشده و موضوع در معاونت عمرانی استانداری در دست بررسی است.

نارسایی حوزه درمان ناشی از چالش نظام سلامت کشور است

دکتر ادیب معاون درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی رویکرد این معاونت را کسب رضایت قشر کارگر در بخش درمان عنوان کرد و گفت: وجود هر گونه نارسایی در حوزه درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی ناشی از چالش های نظام سلامت کشور است.

وی اظهار داشت: در طول سال گذشته چهار میلیون و 286 هزار نفر با حضور در مراکز درمان مستقیم تامین اجتماعی آذربایجان شرقی به صورت سرپایی تحت معالجه قرار گرفتند که نسبت به سال پیش از آن از رشد 14 درصدی برخورداربود.

وی همچنین مجموع بستری های به ثبت رسیده در مراکز درمان مستقیم تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در سال گذشته را 34 هزار و 581 مورد اعلام و تصریح کرد:24 هزار و 536 مورد از این تعداد از بیمارستان عالی نسب تبریز و مابقی در پلی کلینیک تخصصی 29 بهمن این شهر بستری بوده اند.

به گفته معاون درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی، در همین سال در بیمارستان های عالی نسب و 29 بهمن به ترتیب 11 هزار و 217 و چهار هزار و 204مورد عمل جراحی بر روی بیماران انجام شد.

ادیب ارئه خدمات در مراکز درمان غیرمستقیم تامین اجتماعی در آذربایجان شرقی را نیز طی پارسال در بخش های سرپایی و بستری، به ترتیب هشت میلیون و 329 هزار نفر و یک میلیون و 33 هزار و 373 مورد عنوان کرد.

وی اظهار داشت:هم اکنون دو هزار و 51 مرکز درمانی و موسسات تشخیصی دولتی، خصوصی و خیریه با معاونت درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی طرف قرار داد هستند.

معاون درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی اعلام کرد: مراکز و موسسات تشخیصی طرف قراداد با این معاونت شامل 597 پزشک عمومی، 607پزشک متخصص، 145دندانپزشک، 392 داروخانه، 55 مرکز فیزیوتراپی، 91 آزمایشگاه، چهار مرکز ام آر آی، 49 مرکز رادیولوژی و سونوگرافی، 69 درمانگاه خصوصی و 42 بیمارستان هستند.

ادیب همچنین از اجرای طرح مطب های معین در شهرستانهای آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این طرح در شهرهایی از استان که تامین اجتماعی آذربایجان شرقی فاقد زمین یا ملک برای دایر کردن مرکز درمانی است به مورد اجرا گذاشته می شود.

وی اظهار داشت: در اجرای این طرح با یک پزشک عمومی معتمد و خوشنام به همراه مسئول یکی از داروخانه های همان شهر قراردادی منعقد می شود تا بیماران بدون داشتن دغدغه سفر به مرکز استان و یا شهرهای مجاور برای درمان و تنها با پرداخت مبلغ ناچیزی اقدام به مداوای خود کنند.

معاون درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی ویزیت پزشکان عمومی طرف قرارداد در قالب این طرح را 400 تومان و فرانشیز داروخانه ها را 10 درصد بیان کرد.

به گفته وی این مقام مسئول اضافه شدن پزشکان متخصص و آزمایشگاه های تشخیص طبی به فهرست افراد حقیقی و حقوقی طرف قرارداد طرح مطب معین در دست بررسی است.

استقلال صندوق تامین اجتماعی در خطر است

در این نشست رئیس کانون بازنشستگان آذربایجان شرقی نیز در سخنانی صیانت از صندوق تامین اجتماعی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت:با ضربه دیدن این صندوق، استقلال سازمان تامین اجتماعی از بین خواهد رفت.

مسگری اضافه کرد: صندوق تامین اجتماعی، مجدداً دچار فعل و انفعالاتی شده که با تهدید یکپارچگی آن، ضربه دیدن بازنشتگان و بیمه شدگان شاغل تامین اجتماعی قطعی است.

وی از بدقولی دولت در عدم افزایش دستمزدها که قرار بود از فروردین امسال اعمال شود انتقاد کرد و گفت: با این رویه ای که دولت در پیش گرفته است شاید این وعده ها تا پایان امسال هم محقق نشود.

رئیس کانون بازنشستگان آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به استقبال خوب از اجرای طرح مطب معین در شهرهای استان، خواستار به کارگیری پزشکان متخصص و نیز آزمایشگاه های طبی در کنار پزشکان عمومی در قالب این طرح شد.

مسگری در ادامه از مدیر کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی خواست، با توجه به تغییر و تحولات صورت گرفته در راس سازمان تامین اجتماعی از مدیرعامل جدید این سازمان برای حضور در تبریز جهت تبیین سیاستها و مواضع کاری دعوت به عمل آورد.

وی همچنین مشکل مسکن را یکی از معضلات اساسی تعدادی از بازنشستگان آذربایجان شرقی نامید و گفت: با همکاری مسئولان بانکی و تخصیص مبلغ اندکی تسهیلات به این قشر مشکن مسکن بازنشستگان مرتفع خواهد شد.

کد خبر 868186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha