به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، سیدحسن قاسمزاده افزود: عملیات احداث خط لوله جدید انتقال نفت خام ری ـ تبریز با ظرفیت انتقال روزانه 150 هزار بشکه نفت خام تا سه سال آینده تکمیل میشود.
وی با بیان اینکه طرح احداث پالایشگاه شهریار با ظرفیت تولید روزانه 150 هزار بشکه فرآوردههای نفتی و با سرمایهگذاری نزدیک به دو میلیارد یورو از جمله طرحهای افزایش تولید بنزین در کشور است، اظهار داشت: با راهاندازی این پالایشگاه، کیفیت محصولات پالایشگاه تبریز نیز افزایش خواهد یافت.
قاسمزاده با بیان اینکه در حال حاضر دو خط لوله 14 اینچ و 16 اینچ برای انتقال نفت خام و فرآورده از پایانه نفتی ری به تبریز و بالعکس در مدار وجود دارد، خاطرنشان کرد: با احداث خط لوله جدید خوراک مورد نیاز پالایشگاه شهریار به صورت جداگانه تهیه خواهد شد.
مجری طرح احداث پالایشگاه شهریار گفت: همزمان با احداث پالایشگاه جدید شهریار، خط لوله جدید انتقال نفت خام به طول تقریبی 634 کیلومتر و با ظرفیت انتقال روزانه 150 هزار بشکه نفت خام از پایانه نفتی ری به پایانه تبریز احداث خواهد شد.
وی تصریح کرد: 75 درصد از نفت خام مورد نیاز این پالایشگاه از میدانهای نفتی جنوب کشور و 25 درصد دیگر از کشورهای آسیای میانه تامین میشود که از پایانه نکا به ری منتقل میشود.
قاسمزاده زمان بهرهبرداری از این پالایشگاه را سال 1391 اعلام کرد و افزود: هماکنون مهندسی مشاور طرح انتخاب و کار مطالعات و طراحی خط آغاز شده است.
یادآور می شود: طرح احداث پالایشگاه شهریار با هدف تامین نیاز فرآوردههای نفتی در منطقه شمال غربی کشور و بهبود کیفی محصولات تولیدی پالایشگاه موجود در سفر استانی دکتر احمدینژاد، رئیسجمهوری به استان آذربایجان شرقی تصویب و به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ابلاغ شد.
واحدهای این پالایشگاه تقطیر در اتمسفر، تقطیر در خلا، گاز مایع، تصفیه نفتای سنگین، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفت سفید و نفت گاز، کت کراکر، تصفیه آب ترش، آمین و بازیافت گوگرد است.
براساس مصوبه اولیه شرکت ملی پالایش و پخش قرار بود پالایشگاه شهریار هم ظرفیت با پالایشگاه کنونی تبریز (با ظرفیت تولید روزانه 110 هزار بشکه فرآورده) طراحی شود، ولی با توجه به توجیه فنی و اقتصادی مطلوب طرح و اجرای بهینه پروژه، ظرفیت پالایشگاه به روزانه 150 هزار بشکه افزایش یافت تا علاوه بر تامین نیاز منطقه، بخشی از فرآورده تولیدی پالایشگاه نیز به کشورهای همجوار صادر شود.
نظر شما