محمد آفریده در ادامه نشست خبری دومین دوسالانه جایزه بزرگ شهید آوینی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره نمایش و عرضه آثار برگزیده گفت: همانطور که اشاره کردم عرضه و نمایش آثار مستند همچنان با مشکلاتی همراه است. اما ما مترصدیم این موانع را کمتر کنیم. با تعدادی از سینماها صحبتهایی داشتهایم تا این فیلمها را نمایش بدهند و ماهانه مبالغی به آنها بپردازیم.
وی افزود: بخش دیگری از فیلمهای منتخب در سومین جشنواره سینما حقیقت اکران میشود اما مهمترین رسانه برای نمایش این فیلمها و ترویج سینمای مستند تلویزیون است. من با تاثیر این رسانه در شکلدهی به آرا و افکار آشنایم. تلویزیون ناگزیر است آغوشش را به روی تولیدات متفاوت باز کند. تبعات بیتوجهی رسانه ملی به سینمای مستند به بیانگیزگی مستندسازان میانجامد.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: آقای جعفری جلوه همیشه نگاهی مثبت به سینمای مستند داشتهاند. این نگاه حمایتی به سینمای مستند و کارگردانهای این حوزه همچنان در تلویزیون وجود دارد، اما امیدوارم این نگاه تقویت شود. از متولیان رسانه ملی میخواهم با حمایت از سینمای مستند، این سینما را بیمه کنند.
دبیر دومین دوسالانه جایزه بزرگ شهید آوینی ادامه داد: با موسسه رسانههای تصویری هم صحبتهایی شده تا این آثار در شبکه ویدئویی عرضه شود و با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کند. به این شکل مستندسازان و فعالان این عرصه انگیزه بیشتری برای فعالیت در این بخش پیدا میکنند.
آفریده در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره استفاده از نگاه فیلمسازان حرفهای در این مراسم گفت: گرچه رویکرد مرکز و جایزه بزرگ شهید آوینی حمایت از نیروهای جوان و تربیت نسل تازه است، اما در این دو دوره هرگز از مستندسازان باتجربه و صاحبنام دور نبودهایم. در هیئت انتخاب و داوری چهرههای شاخص دیده میشود.
وی افزود: ما از مشورت و رای این دوستان بهره میگیریم تا دوسالانه شهید آوینی با رویکردی تخصصی و حرفهای برگزار شود. خانهتکانی در سینما شروع شده و باید از نسل تازه که به سینما آمدهاند استقبال کنیم تا شاهد رشد نسلی خلاق، اندیشمند و متعهد باشیم. این نسل است که بدنه سینما را زنده میکند.
آفریده درباره تعداد آثاری که به بخش مسابقه راه پیدا کردهاند گفت: از میان 380 مستند، شاید انتخاب 72 فیلم رقم بالایی باشد. اما از این طریق فرصت برای فیلمسازان بیشتری فراهم میشود تا در این رقابت شرکت کنند. فیلمهایی که به دبیرخانه رسیده مجوز نمایش داشتند و مشکل نمایش نداشتند.
دبیر دومین دوسالانه جایزه بزرگ آوینی با اشاره به نگاه تخصصی در داوریها گفت: من در این دو دوره در جلسههای هیئت انتخاب و داوری شرکت نکردم و اجازه دادم استقلال رای داوران حفظ شود. هفت داور در 10 روز فیلمها را بازبینی کردند. کافی است نگاهی به فهرست این داوران بیندازیم. آنها افرادی شناختهشده، کارشناس و حرفهای هستند که از زاویهای کاملا تخصصی فیلمها را دیدند.
وی ادامه داد: محمدرضا معصومزادگان عضو هیئت انتخاب مدیر تولید مجموعه روایت فتح و دوست و همراه شهید آوینی بود. حضور چنین افرادی ما را به اهدافمان که ترویج افکار و اندیشههای آوینی است نزدیک میکند. آثاری که نگاه متعهدانه به مسائل امروز ایران و جهان داشته باشند در جایزه بزرگ شهید آوینی پذیرفته شدهاند. آوینی فرزند زمان خویش بود و آثاری که انتخاب شدهاند، این ویژگی را دارند.
آفریده با اشاره به محدودیتهای هیئت انتخاب و داوری گفت: ما باید به هیئت انتخاب و داوران رصت بدهیم تا در فضایی بدون فشار کار کنند. به هر حال هر انتخابی میتواند انتقادهایی به همراه داشته باشد. با توجه به محدودیت تولید در سینمای مستند به این بخش حساس است و نباید حساسیتها را بیشتر کرد. من به انتخابها احترام میگذارم و آن را حرفهای میدانم.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: در این مرکز از فیلمسازان جوان حمایت میکنیم. بودجه مرکز محدود است و ما بر اساس توانایی و بضاعتی که داریم در تولید فیلمها سهیم میشویم. سال گذشته از تولید 37 فیلم حمایت کردیم و قطعا اگر بودجه بیشتری تزریق شود، آمار تولید این مرکز بالا میرود.
نظر شما