به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، استاندار آذربایجان شرقی پیش از ظهر دوشنبه در نشست با صاحبان صنعت، تجارت و اصناف استان آذربایجان شرقی در محل اتاق بازرگانی تبریز افزود: بانکها برای واگذاری تسهیلات رغبت چندانی ندارند و به دلایل مختلف در مقابل تکالیف دولت مقاومت کرده و از زیر بار ارائه تسهیلات شانه خالی میکنند.
وی به عملکرد بانکهای کشور در ارائه تسهیلات اشاره کرد و گفت: عملکرد بانکها نشان میدهد بانکها برای واگذاری تسهیلات رغبت چندانی ندارند و به دلایل مختلف در مقابل تکالیف دولت مقاومت کرده و از زیر بار ارائه تسهیلات شانه خالی میکنند.
بیگی تاکید کرد: تدوین ساز و کاری برای پیگیری عملکرد بانکها در انجام تکالیف دولت در دستور کار قرار می گیرد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نقش و جایگاه بازار در ایران افزود: بازار علاوه بر اینکه محل داد و ستد و مبادله کالا بوده در فرهنگ ایرانی دارای جایگاه ویژهای از لحاظ فرهنگ و سیاسی است.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: بازار یک رسانه در تاریخ ایران بوده و مردم بسیاری اخبار را از بازار دریافت میکردند و در گذشتههای نه چندان دور، مردم اعیاد و جشنهای خود را در بازار برگزار میکردند که نشاندهنده جایگاه ویژه بازار در فرهنگ ماست.
وی با اشاره به شرایط بحران اقتصادی در جهان اظهار داشت: در حالی بازارهای جهانی با کاهش 37 هزار میلیارد دلاری مواجه شدهاند که براساس آمارها، مجموع فروش نفت تاکنون به مرز 70 هزار میلیارد دلار نرسیده است و این رقم نشان دهنده بعد و وسعت بحران اقتصادی در جهان است.
بیگی تصریح کرد: خوشبختانه تاثیرپذیری اقتصاد ایران از این بحران کم بوده البته نباید ادعا کرد که اقتصاد ما از بحران جهانی بیتاثیر بوده است و ابتداییترین تاثیر این بحران کاهش قیمت نفت است و با توجه به اقتصاد نفتی ایران تاثیر مستقیم آن بر اقتصاد کشور تا حدودی مشهود بوده است.
علیرضابیگی عدم وجود مشتری در بازارهای جهانی را از دیگر تبعات بحران اقتصادی خواند و افزود: تولیدکنندگان و صادرکنندگان به دلیل نبود مشتری در بازارهای جهانی با بحران صادرات مواجه شدهاند که این خود از تبعات بحران اقتصاد جهانی است.استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: اگر بازار فرش استان آذربایجان شرقی امروز با مشکلاتی مواجه است به دلیل آن است که مشتری در بازار جهانی برای این کالا وجود ندارد.
وی همچنین بحران اقتصادی جهانی را فرصتی برای کشور تلقی کرد و اظهار داشت: با توجه به اغنای کشورهای اروپایی از سرمایهگذاری در بخشهای مختلف، رغبت سرمایهگذاران در کشورهایی مثل ایران افزایش یافته که ما میتوانیم با بهرهمندی از این فرصتها، ظرفیتهای اقتصادی استانرا افزایش دهیم.
بیگی در ادامه به نامگذاری امسال به نام اصلاح الگوی مصرف اشاره کرد و اظهار داشت: ریخت و پاشهای فراوانی در بخشهای انرژی، آب و سوخت کشور به دلیل واقعی نبودن قیمتها انجام میشود که ما را به سوی جراحی اقتصادی پیش میبرد.
وی با تاکید بر اینکه قیمتها باید واقعی شود، خاطرنشان کرد: ممکن است در پی این جراحی اقتصادی تلاطم اقتصادی، گرانی و افزایش قیمت نیز روی دهد که دولت از این رهگذر با نقدی کردن یارانهها و افزایش قدرت خرید مردم به یاری دهکهای پایین جامعه میرود.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به ظرفیتهای سرمایهگذاری در استان اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری دومین همایش فرصتهای سرمایهگذاری در استان فرصت مناسبی است تا توان مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی در توسعه صنایع استان کمک بگیریم.
وی ارتقای ظرفیتهای تکنولوژیک و توسعه زیرساختها را از جمله آثار برگزاری این همایش اعلام کرد.
بیگی از صاحبان صنایع و اهالی اقتصاد استان آذربایجان شرقی خواست تا زمینهمناسبی برای جلب مشارکت سرمایهگذاران فراهم کنند.
نظر شما