به گزارش خبرنگار مهر حسین کرباسی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس خصوصی سازی و سرمایه گذاری کشورهای اسلامی گفت: سرعت و تخصص در امور مربوط به اقتصاد به مثابه دو بال است که ضعف هر یک پرواز به سوی توسعه را ناممکن می سازد، بنابراین باید به صورت واقع گرایانه و با توسل به توانایی های موجود بتوان در راه تعالی اقتصاد خصوصا در کشورهای اسلامی گام برداشت.
دبیر سومین کنفرانس خصوصی سازی و سرمایه گذاری کشورهای اسلامی افزود: برگزاری این کنفرانس میان کشورهای اسلامی با بیشترین مناسبات فرهنگی می تواند در عصر جهانی شدن موجب ارتقای وضعیت اقتصادی این کشورها شده و در شرایط فعلی که رکود بر اقتصاد جهانی حاکم است و همه کشورها در بحران اقتصادی فرو رفته اند، مثمر ثمر باشد.
وی تصریح کرد: این کنفرانس این فرصت را فراهم می کند تا در فضایی تخصصی به تبادل نظر و تجربیات در زمینه های مختلف سرمایه گذاری، گردشگری و خصوصی سازی بپردازیم و راه رسیدن به تشکلی قوی میان کشورهای اسلامی را هموار کنیم.
به گفته کرباسی یکی از اهداف این کنفرانس تشکیل زنجیره توریسم کشورهای اسلامی است، چرا که وجود باورهای مشترک مذهبی زمینه را برای گسترش فرهنگ کشورهای اسلامی به خصوص موضوع غذای حلال، تقویت بانکداری اسلامی و ایجاد شبکه های تورگردانی چند ملیتی را فراهم می آورد.
وی صنعت جهانگردی را پدیده ای نوین در مبادلات بین المللی ذکر و تصریح کرد: سرعت این پدیده به نحوی بوده که در مدت زمان کوتاهی توانسته سهم قابل توجهی از مبادلات بین المللی را به خود اختصاص دهد، بنابراین در چنین فضایی کشورهای اسلامی باید با درآمیختن فرهنگ و هنر در راه افزایش سهم خود از این صنعت در تجارت بین الملل گام بردارند.
همچنین اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی در پیامی به این کنفرانس با اشاره به اهمیت بسیار زیاد برگزاری چنین گردهمایی هایی برای توسعه بخش خصوصی و گردشگری گفت: گردشگری نه تنها مبتنی بر توسعه کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است، بلکه کمک زیادی را به شناسایی بیشتر این کشورها در دنیای کنونی ارائه می دهد.
وی افزود: اقتصاد، حمل و نقل، صنایع دستی و آثار فرهنگی از جمله مواردی هستند که تحت لوای گردشگری مطرح می شوند که در این راستا با توجه به سرمایه های بسیار وسیعی که در بین کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی وجود دارد، می تواند پتانسیلهای لازم را برای توسعه پایدار گردشگری فراهم آورد.
احسان اوغلو با اشاره به برگزاری اجلاس گردشگری در جولای 2007 در دمشق گفت: در این اجلاس چارچوب همکاری های توسعه گردشگری بین کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی تهیه شد و برای اجرای آن نیز اولین کمیته هماهنگی با تدوین برنامه های کوتاه مدت زمینه را برای اجرای اهداف سند به امضا رسیده فراهم کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس برای توسعه گردشگری در جهان اسلام گام جدی باشد و بتواند در جریان جهانی شدن اقتصاد در دنیا مثمر ثمر باشد.
به گفته وی برخی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی طی 10 سال اخیر توانسته اند درآمد خوبی را از راه گردشگری داشته باشند که در این میان می توان به ترکیه، مصر، اردن و لبنان اشاره کرد.
احسان اوغلو تاکید کرد: باید زمینه ای فراهم شود تا تمامی کشورهای اسلامی از درآمد بالایی در زمینه گردشگری برخوردار شوند و بتوانند تجارب خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، دبیرخانه این سازمان، بانک توسعه اسلامی و اتاق بازرگانی اسلامی تلاش دارند تا بتوانند زمینه های دستیابی کشورهای عضو را به فرصتهای گردشگری فراهم کنند.
نظر شما