۸ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۳۷

رحمانی فضلی مطرح کرد:

اطمینان مردم به صیانت از بیت المال توسط دیوان محاسبات

اطمینان مردم به صیانت از بیت المال توسط دیوان محاسبات

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه"با اقدامات انجام شده این اطمینان در مردم ایجاد شده که دستگاهی در کشور برای دفاع و صیانت از بیت المال وجود دارد" گفت: حفظ بیت المال در دیدگاه حکومتی اسلام تنها حفاظت فیزیکی و جلوگیری از سوء استفاده نیست بلکه باید کارآمدی و اثربخشی آن برای نسل کنونی ارتقاء یابد و برای نسل آینده نیز بقا داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش سراسری مسوولان دیوان محاسبات بر لزوم انجام فعالیت های آموزشی دیوان در سطوح درونی، بیرونی و سطح جامعه تاکید کرد.

وی افزود: علاوه بر فعالیت های آموزشی برای کارکنان دیوان محاسبات باید زمینه برای آموزش به دستگاه ها و ذیحسابان در زمینه موارد تخلف و دستورالعمل های اجرایی بودجه فراهم شود. 

رئیس کل دیوان محاسبات کشور از آموزش مردم و افکار عمومی به عنوان اولویتی مهم یاد کرد و گفت: مردم باید آموزش ببینند تا در زمینه رفتار با بیت المال و شیوه ارتباط با دیوان محاسبات از آگاهی لازم برخوردار شوند. 

وی با بیان اینکه صحبت های زیادی درباره عملکرد دیوان محاسبات مطرح می شود، تصریح کرد: هیچگاه نگران اظهار نظرهایی که دراین باره می شود نخواهیم بود ، از اظهاراتی که در مسیر کارشناسی و بر پایه منطق باشد استقبال می کنیم و اظهارنظرهای خارج از این مسیر را بی انصافی می دانیم. 

رحمانی فضلی هدف دیوان محاسبات را صیانت از بیت المال بر اساس قانون خواند و افزود: بیت المال در ادبیات و اندیشه ما جایگاه خاصی دارد و مفهوم آن مشابه با آنچه در حکومت های مختلف وجود دارد، متفاوت است .

وی ادامه داد: حفظ بیت المال در دیدگاه حکومتی اسلامی تنها حفاظت فیزیکی و جلوگیری از سوء استفاده نیست بلکه باید کارآمدی و اثربخشی آن برای نسل کنونی ارتقاء یابد و برای نسل آینده نیز بقا داشته باشد. 

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه حکومت ایران دارای اهدافی بلند است و بیت المال نقشی ابزاری در تحقق این اهداف دارد، خاطرنشان کرد: در راه رسیدن به اهداف، مقاومت ها و رقابت هایی وجود دارد بنابراین باید به گونه ای حرکت کنیم تا هم به رقابت دراین مسیر توجه داشته باشیم و هم در راه رشد، توسعه و بهره برداری بهینه گام برداریم.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور مهمترین عامل در تعیین نهایی این رقابت را نیروی انسانی دانست و تصریح کرد: در بعد نیروی انسانی نیز باید به آموزش به عنوان عاملی مهم توجه شود.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر دیوان محاسبات به دلیل اینکه داری محکمه است، قضاوت می کند و این رای با آبروی نظام و مدیران آن گره می خورد، باید اطمینان در مردم و مسوولان ایجاد و نظرات دارای قوت، استحکام و دقت کافی باشد.

وی از مواردی همچون اعتقاد به بحث آموزش به عنوان یک میثاق، تشخیص نیازها، اولویت بندی آموزش ها، بهره گیری از اساتید عالم و عامل و استفاده از شیوه ها و روش های متنوع آموزشی به عنوان عوامل مهم در پیشرفت وضعیت آموزشی یاد کرد و گفت:  بسیاری از درآمدها، هزینه ها، قراردادها، مناقصه ها وجود دارد که در حوزه دیوان محاسبات نیست که بخشی از این موضوع به سیستم خود دیوان محاسبات باز می گردد.

رحمانی فضلی تاکید کرد: با راه اندازی نظارت آن لاین قادر خواهیم بود بگوییم که 70 درصد امور مالی تحت نظارت دیوان محاسبات است و دستیابی به حسابرسی عملکرد می تواند میزان بهره وری را تحت نظارت دیوان قرار دهد.

کد خبر 868905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha