جواد رحیقی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: در زمینه طراحی و ساخت شتابگرها محققان مصری با فعالیتهایی که در حوزه نانوتکنولوژی انجام دادند، حرکتهایی را در زمینه ساخت شتابگرها آغاز کرده اند. این فعالیتها در حالی آغاز می شود که وزیر علوم این کشور قبلا در بخش اداری و مالی پروژه سزامی بوده و اکنون در کشور خود به سمت وزیر علوم منصوب شده است و توجه ویژه ای به استفاده از تابش سینکروترون، شتابگرها و علوم وابسته به آن دارد.
وی از فعالیتهای کشور عراق در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: عراق نیز به تازگی اقداماتی را برای عضویت در سزامی انجام داده و در حال حاضر بررسی ها برای عضویت این کشور در حال انجام است.
رحیقی همچنین به فعالیتهای کشورهای پاکستان و ترکیه اشاره کرد و ادامه داد: فعالیت این کشورها در پروژه سزامی باعث شده است تا ضمن آنکه فرصتهای تحصیلی و تحقیقاتی بیشتری را به دست آوردند، بتوانند شغلهای مدیریتی طرح سزامی را از آن خود کنند این در حالی است که اگر ایران فعال تر در این طرح عمل می کرد می توانست سهم بیشتری را از آن خود کند.
مشاور ایران در طرح بین المللی سزامی تربیت نیروی انسانی، ارتقای سطح علمی کشور در زمینه شتابگرها و علوم وابسته و استفاده از آزمایشگاهها و امکانات سزامی را از امتیازات فعال بودن در پروژه سزامی ذکر کرد.
نظر شما