به گزارش خبرنگار مهر، حسن فتحی در ادامه نشست نقد و بررسی مجموعه "اشکها و لبخندها" درباره بازی بازیگران زن در این مجموعه گفت: من میخواستم یک کمدی متفاوت بسازم. البته برای نوع بازی زنان این مجموعه نگرانیهایی وجود داشت، اما قابل درک بود؛ چون در تلویزیون سابقه نداشت. مدیران تلویزیون به ما اعتماد کردند و نتیجه خوبی هم گرفتیم.
وی درباره اینکه شنیده شده برای حضور لیلا اوتادی در این پروژه مشکل داشتید گفت: نه، چنین چیزی اصلاً صحت ندارد و همه این شایعات کذب محض است. برای توانایی تکنیکی بازیگران بحث کردیم، اما نه برای بودنشان در پروژه. به یاد دارم وقتی امیر جعفری را برای "میوه ممنوعه" انتخاب کردم، برخی دوستان میگفتند نمیتواند این نقش را ایفا کند، اما من به او اطمینان داشتم و نتیجه خوبی هم گرفتیم.
این کارگردان در ادامه افزود: من در همه آثارم سعی کردهام از بازیگران تئاتر و استعدادهای آنها استفاده کنم. من خودم را تئاتری میدانم و تلاش میکنم ادای دین خود را به هنر تئاتر بجا آورم، چون هر چه یاد گرفتم از هنر تئاتر است. یکی از راههای اعتلای تلویزیون و سینما رویکرد به سرمایه تئاتر است. در "اشکها و لبخندها" هم از بازیگران تئاتر بهره بردم و از بازی همه آنها راضی هستم.
فتحی ادامه داد: اگر "اشکها و لبخندها" را به عنوان مجموعه نوروزی به حساب آوریم، میتوان گفت مهشاد مخبری پدیده این مجموعهها بود. او 15 سال در تئاتر کار کرده و توانایی زیادی دارد. هومن برقنورد از بازیگران توانمند تئاتر است. اوتادی در این مجموعه استعدادهای خود را نشان داد که اگر فضای کار داشته باشد، مسلماً خوب میدرخشد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه تا چه حد به بازیگران تئاتری "اشکها و لبخندها" اجازه داده از ایدههای خود بهره ببرند گفت: معمولاً فضای دراماتیک را برای بازیگرانی که پیشینه تئاتری دارند، فراهم میکنم تا در آن فضا هنر بازیگری را نشان دهند و قدم به قدم با آنها راه نمیروم و میگذارم شیدایی کنند، مگر در مواردی که بازیگر ضعیف عمل کند.
این کارگردان درباره علیرضا نادری فیلمنامهنویس این پروژه گفت: او از فیلمنامهنویسان و نمایشنامهنویسان خیلی خوب است. نادری کار خود را در تلویزیون با "میوه ممنوعه" آغاز نکرد، بلکه قبل از این مجموعه، فیلمنامه مجموعههای "تختی"، "شیخ محمد خیابانی"، "قیام گوهرشاد" و... را نوشته بود، ولی نمیدانم چرا هنوز تولید این پروژهها تصویب نشده است. او قلم توانایی دارد.
فتحی درباره یادی که این مجموعه از علی حاتمی کرده بود گفت: خیلی دوست داشتم نیمنگاهی هم به تجربه "حسن کچل" مرحوم علی حاتمی داشته باشم و این تجربه برایم شیرین بود.
این کارگردان درباره دوپاره بودن فیلمنامه توضیح داد: به نظرم فیلمنامه دوپاره نداشت و اگر در بخشهایی نقص داشتیم به حساب زمان کم بگذارید. ما روزی 16 تا 17 ساعت کار میکردیم و برخی روزها که فیلمنامه آماده نبود سه ساعت مشغول کار بودیم. مسلماً اگر زمان بهتری در اختیار داشتیم نقصی هم دیده نمیشد.
وی ادامه داد: آداب و رسوم و سنتها را دوست دارم، چون هویت ماست و در کارهایم سعی میکنم به آنها بپردازم. مثلاً در "اشکها و لبخندها" در صحنهای به حرمت موی مادر که در فرهنگ عامیانه بارها تاکید شده، پرداختیم. ما همه فرزندان این مملکت هستیم.
فتحی در ادامه افزود: مدیران در این سالها به من اعتماد کردند و پشیمان نشدند. امیدوارم با اعتماد مدیران کارهای ماندگاری بیشتری ساخته شود.
این کارگردان درباره اغراقهایی که در "اشکها و لبخندها" کرده، توضیح داد: مبنای کمدی اغراق است و فضای "اشکها و لبخندها" نیز فانتزی است. بنابراین باید اغراق میکردیم. این مجموعه اتفاقی تازه در تلویزیون بود. گرچه قبل از پخش مسئولان مردد بودند که البته این تردید هم طبیعی بود، اما با تعامل به نتیجه خوبی رسیدیم.
وی در بخشی دیگر از این نشست اشاره کرد: در حال حاضر مجموعههای خوبی همچون "مختارنامه"، "کلاه پهلوی"، "در چشم باد" و "سرزمین کهن" در تلویزیون تولید میشود که به نظرم آثار ماندگاری خواهند شد.
فتحی درباره اینکه در "اشکها و لبخندها" نگاهی هم به سینما داشته گفت: ما به وضعیت سینما به عنوان هنر از دست رفته نپرداختیم. ما همه فرزند این مملکت هستیم و باید در هر حوزه درست فکر کنیم. وقتی من به پاریس رفته بودم، خوشحال بودم که همه عباس کیارستمی و مجید مجیدی را میشناسند. سینمای ما میتواند فرهنگ و تمدن ایران را به جهانیان نشان دهد. باید سینمای چندصدایی را تقویت کرد.
نظر شما