۲۶ خرداد ۱۳۸۳، ۱۳:۳۱

متكي در نطق پيش از دستور

اساس كار مجلس هفتم در يك سال باقي مانده از عمر دولت همكاري و تعامل است

منوچهر متكي نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به تعامل مجلس با دولت، گفت: در اين يكسال باقي ‌مانده اساس كار ما بر همكاري بيشتر با دولت است، اما ضرورت اين تعامل نظارت بيشتر بر دستگاه‌ هاي دولتي است.

به  گزارش خبرنگار پارلماني مهر، منوچهر متكي در نطق پيش از دستور  امروز مجلس شوراي اسلامي، با تاكيد براينكه در سالهاي اخير مديريت كشور به شدت آسيب ‌ديده است، با انتقاد از گزينش‌ هاي جناحي و حزبي در مديريت كشور به مديران دولتي كه استعفا كرده بودند اشاره كرد و گفت: اين مديران گويا تفاوت بين حق و تكليف را نمي‌دانند.

متكي همچنين با تشكر از مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر كه يكبار ديگر با راي اعتماد خويش به ائتلاف آبادگران ايران اسلامي، نمايند‌گان خود را در يك انتخابات قانوني و آزاد برگزيدند، گفت: پيام حكيمانه و پرمغز رهبر فرزانه انقلاب اساس تفكر و تعامل مجلس هفتم خواهد بود .

وي ادامه داد: با مردم پيمان مي ‌بنديم از نزاع و تنش‌ هاي بيهوده در كشور بپرهيزيم و سلامت اقتصادي و سياسي در زندگي مسوولين را لازمه اعتلاي كلام الهي و سلامت نظام جمهوري اسلامي مي‌دانيم .
 
نماينده مردم تهران با اشاره به اينكه معرفت و خدمتگذاري نه تنها آرزوي نمايندگان مجلس هفتم بلكه برنامه آنان خواهد بود، گفت: از خداوند مي‌خواهم اعتماد آسيب ديده مردم به نظام و مسئولين را بازسازي فرمايد .
 
متكي اضافه كرد:‌ در اول خرداد 1376 جمعي در مديريت كشور گمان مي‌كردند هر چه مي‌گويند، همان مي‌شود و فرداي آن روز مشخص گرديد كه نشد . در هشتم اسفند 81 و 30 بهمن 82 جمعي ديگر در مديريت كشور تصور كردند هر چه آنها بگويند مي‌شود، اما اينگونه نشد و در اين حوادث رمز و رازي نهفته است كه توجه به آن لازمه كشورداري است. 

وي تصريح كرد: مجلس هفتم ضمن حفظ ديدگاههاي خود، اساس تعامل خويش با دولت را در همكاري و كمك به دولت نهاده است و ضمانت چنين تعاملي، ضمن حفظ نقش نظارتي مجلس بر عملكرد دستگاههاي اجرايي، همكاري متقابل دولت با مجلس است. 

عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس گفت: دولت در يكسال باقي مانده، اقدامات شايسته را با توجه به رويكرد مردم در دو انتخابات گذشته، به عمل بياورد.

وي در بخش ديگري از اولين نطق پيش از دستور خود در مجلس با اشاره به برخي مشكلات حوزه انتخابيه تهران بزرگ، توجه جدي مسئولان را به مسايل اين شهر خواستار شد و گفت: شوراي شهر اسلامشهر به دليل تخلفات و جرايم اكثريت اعضاي آن، مدتهاست كه منحل شده است. با توجه به مشكلات فراوان اين شهر پيگيري وزارت كشور و مسئولين ذيربط ضروري است.

وي با طرح اين سوال كه منابع طبيعي كشور با چه مجوزهايي در حال انهدام است گفت: انهدام اراضي كشاورزي در مناطق شمالي كشور و روييدن ويلا براي سرمايه داران به جاي برنج و چاي فاجعه هولناكي است كه اگر امروز اقدامات قاطع صورت نپذيرد، فردا قادر به توصيف ضايعات عظيم آن هم نخواهيم بود.

متكي از وزارت جهاد كشاورزي خواست اين وضعيت را در مناطق شمالي كشور و برخي مناطق اطراف تهران مورد بررسي قرار دهد.

وي همچنين افزود: در بخش فشافويه و منطقه حسن آباد، وزارت راه و ترابري به بهانه طرح توسعه فرودگاه امام (ره) بر زمين‌ هاي مردم دست گذاشته است و مشكل مردم اين است كه اين زمين‌ ها را نه مي‌خرند و نه اجازه ساخت و ساز يا فروش مي‌دهند.

نماينده مردم تهران، از وزارت صنايع و معادن خواست، فروش خودرو و نحوه قيمت گذاري را به طور شفاف اعلام كند.
 
اين عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس درباره برنامه چهارم توسعه ابراز اميدواري كرد: بدعت‌ هاي ايجاد شده در مجلس گذشته در نحوه ارسال مصوبات مجلس به آن مجمع در اين مورد بسيار مهم اعمال نشود.
 
متكي گفت: بخش گسترده و مهمي از چگونگي دست يابي به اهداف چشم‌‌انداز برنامه به الزامات سياست خارجي كشور وابسته است و اين وظيفه سنگيني را بر دوش دست اندركاران سياست خارجي نهاده است.

وي افزود: براي دست‌ يابي به اهداف برنامه، توسعه و برخورداري از ايران توسعه يافته، نيازمند ديپلماسي فعال، موثر، توام با تعامل سازنده با كشور‌ها و حضور فعال در مجامع بين‌المللي هستيم.

متكي با بيان اينكه سند چشم‌انداز به بسياري از اماها و اگرها پاسخ مي‌دهد، افزود: كميته روابط خارجي در كميسيون امنيت ملي مجلس در همكاري با وزارت امور خارجه، نظرات و ملاحظات و انتقادات سازنده خود را مطرح خواهد نمود.

وي افزود: كارشناسان وزارت امور خارجه سرمايه‌هاي نظام هستند و توجه به نظرات آنها، اعتماد و سپردن مسئوليت به آنها موجب شكوفايي بيشتر اين استعدادها خواهد شد و حذف و انزواي آنها لطمه‌اي جبران ناپذير است.

متكي گفت: بعضا شاهد انفعال، بي‌تحركي و ايستادگي در برخي سفارتخانه هاي ايران در كشورهاي اروپايي و آسيايي هستيم، وزارت امور خارجه بايد سريعا در اين زمينه آسيب شناسي نموده و علت چنين انفعالي را چاره جويي نمايد.

نماينده مردم تهران در مجلس، درباره نشست شوراي حكام گفت: مجلس هفتم با توجه به نوع برخورد شوراي حكام به ويژه عناصر موثر در آن شورا، پيرامون الحاقيه همكاري ايران و آژانس، تصميم‌گيري خواهد كرد.
کد خبر 87084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha