به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم ظهر روز یکشنبه در نشست خبری با تشریح آخرین تغییرات در کتب درسی افزود: امسال تالیف کتاب استانشناسی در پنج استان تهران، فارس، اصفهان، گیلان، قم و کردستان به طور آزمایشی و با پیگیری خود استانها و مشارکت دستگاههای فرهنگی آغاز شده است.
ذوعلم با اعلام آخرین تغییرات انجام شده در کتب درسی، گفت: بیش از 250 عنوان کتاب در مقاطع تحصیلی مختلف تالیف شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 13 عنوان کتاب برای مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه هستند، گفت: این کتب در سال تحصیلی آینده مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت که البته تعدادی از آنها به اجرای آزمایشی در خواهند آمد.
مدیر کل برنامهریزی و تالیف کتب درسی ادامه داد: همچنین دو کتاب جدیدالتالیف که شامل قرآن پایههای سوم و چهارم ابتدایی و علوم پایه اول با توجه به مصوبه جلسه هیات وزیران با نام جدید «علوم بهداشت» در سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی از تالیف هفت کتاب جدید التالیف در دوره راهنمایی خبر داد و گفت: فارسی اول و دوم راهنمایی، تعلیم و تربیت اول راهنمایی، آمادگی دفاعی دختران سوم راهنمایی، فارسی سوم راهنمایی، دینی دوم راهنمایی و زبان انگلیسی اول راهنمایی از این کتابها هستند.
ذوعلم گفت: در دوره متوسطه نیز از مهر ماه امسال، سه کتاب جدید تالیف ریاضی دوم متوسطه، منطق سال سوم علوم انسانی و جامعهشناسی پایه دوم علوم انسانی آماده ارائه به دانشآموزان خواهد بود.
وی اظهار کرد: همچنین در رشته علوم و معارف اسلامی، هفت عنوان کتاب جدید تخصصی این رشته برای سال تحصیلی 89 ارائه خواهد شد.
مدیر کل برنامهریزی و تالیف کتب درسی، همچنین به اعمال برخی تغییرات و اصلاحات جزئی در کتب درسی اشاره کرد و گفت: در این قالب کتاب «بخوانیم و بنویسیم» پنج پایه ابتدایی امسال از نظر خط و تصویر اصلاح شده، زیرا انتقادات بسیاری در مورد تصاویر این کتابها وجود داشت و این در حالیست که در پایههای ابتدایی تصویر کتاب بخشی از محتوای خود کتاب است.
وی از اعمال تغییرات کلی در کتاب مبانی علم رایانه در مقطع متوسطه با توجه به تغییرات علم رایانه و نرمافزار نیز خبر داد و خاطر نشان کرد: در کتاب ریاضی اول متوسطه که در سال تحصیلی 87 ـ 88 به عنوان کتاب جدیدالتالیف نیز ارائه شد، با توجه به اظهارنظرهای معلمان تغییراتی حاصل شده است.
ذوعلم از جایگزین درس استانشناسی به جای جغرافیا در مقاطع تحصیلی نیز خبر داد و گفت: امسال تالیف کتاب استانشناسی در پنج استان تهران، فارس، اصفهان، گیلان، قم و کردستان به طور آزمایشی و با پیگیری خود استانها و مشارکت دستگاههای فرهنگی آغاز شده است.
اصلاح الگوی حضور دانش آموزان در مدرسه
مدیر کل برنامهریزی و تالیف کتب درسی، در ادامه در واکنش به برخی مطالب عنوان شده در مورد تعطیل شدن روز پنجشنبه مدارس ابتدایی که به گفته وی، برخی آن را کاهش مدت زمان حضور دانشآموز در مدرسه پنداشتهاند، گفت: نکتهای که در این زمینه در برنامه درسی ملی پیشنهاد شده، اصلاح الگوی حضور دانش آموز در مدرسه است و به هیچ وجه به معنای کاهش حضور دانشآموز در مدرسه نیست. یعنی این که دانشآموزان هفتهای شش روز را به مدرسه بیایند، کاملا مورد تایید است، اما این که هر شش روز را در مدرسه بگذرانند، جای بحث دارد.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که در مقطع ابتدایی دانشآموزان به طور رسمی و مجاز، هفتهای یک روز را خارج از فضای مدرسه به فعالیت درسی بپردازند، زیرا ما نباید تصور کنیم که درس در آموزش و پرورش یعنی صرفا آن چیزی که توسط کتاب در کلاس درس پیاده میشود.
برنامه درس ملی از سل تحصیلی 94-93 اجرا می شود
مدیرکل برنامهریزی و تالیف کتب درسی، از ارائه نگاشت و ویراست سوم سند برنامه درسی ملی به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در آینده نزدیک که ویراست دوم آن در قالب 66 ضمیمه و هشت فصل در اسفند ماه سال گذشته ارائه شد، خبر داد و گفت: برنامه درسی ملی در سریعترین حالت، از سال تحصیلی 94 ـ 93 اجرایی خواهد شد.
ذوعلم ادامه داد: در برنامه درسی ملی دیگر خبری از هم گسیختگی کتابها و موضوعات نخواهد بود و تمام محتویات آموزشی در مبانی قالب جدید نوسازی خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، تا امروز بیش از 40 مورد تغییرات قابل توجه در برنامه درسی ملی در بخش اهداف، مبانی، عناوین درسی و نحوه ارائه دروس به دانشآموزان صورت گرفته و بعد از ارائه پیشنهادهای لازم برای تغییرات در سند، آموزش و پرورش سه سال برای اجرایی شدن فاز اول این طرح در حوزه ستادی زمان خواهد داشت.
مدیرکل برنامهریزی و تالیف کتب درسی همچنین گفت: در صورت تصویب سند برنامه درسی ملی در سال جاری، این سند در سال 1391 به صورت آزمایشی در ابتدایی و در سال 1393 در مقاطع راهنمایی و متوسطه اجرایی خواهد شد.
نظر شما