رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: تا کنون سه مرحله از چهار مرحله این طرح طی شده است و پس تصویب این طرح جزئیات آن را طی نشستی با رسانهها مطرح خواهیم کرد.
وی افزود: این طرح در خود دانشگاه تهران تصویب خواهد شد چون از یکسو ما نمیخواهیم رشته جدیدی ایجاد کنیم و از سوی دیگر عمر دانشگاه تهران بیش از سابقه فعالیت وزارتخانه علوم است. بنا بر این تنها کاری که باید انجام بدهیم این است که پس از تصویب آن در شورای دانشگاه گزارش آن را به اطلاع وزارت علوم و فناوری برسانیم.
اکبری تصریح کرد: جزئیات این طرح از سوی اعضای هیئت علمی گروه ادبیات این دانشکده تصویب شده است و در شورای دانشگاه با حضور فرهاد رهبر رئیس دانشگاه بررسی خواهد شد.
وی افزود: طبق مفاد این طرح دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در10 گرایش تخصصی ادبیات دانشجو میپذیرد. البته ممکن است در جلسه نهایی تغییراتی در این گرایشها به وجود آید.
اکبری گفت: سر فصلهای دروس این گرایشها در گروه به تصویب رسیده است و پس از تایید دانشگاه و وزارت علوم به زودی به مرحله اجرا در میآید.
به گفته رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران ادبیات معاصر، ادبیات انقلاب اسلامی، ادبیات غنایی، ادبیات تطبیقی، ادبیات داستانی، ادبیات کلاسیک و ادبیات کودک و نوجوان از جمله گرایشهای تخصصی پیشنهادی در این طرح است.
وی در ادامه با بیان اینکه ادبیات ما نیاز به تخصصی شدن دارد تصریح کرد: باید کل ادبیات فارسی را بازتعریف کنیم و شاخههای مختلف در زمینههای ادبیات تطبیقی، ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات داستانی شعر و ایجاد کنیم تا با شناخت بیشتر سنتهای ادبی، دانشجویان با دانش بیشتری به ادبیات بپردازند.
اکبری افزود: باید زبان وادبیات فارسی خود را به شریانهای حیاتی در جهان تبدیل کنیم تا درخت تنومند و کهن ادبیات ایران در جهان ریشه بدواند.
رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با بیان اینکه "چرا نباید در دانشکدههای ادبیات کرسی مولانا شناسی و حافظ شناسی و فردوسیشناسی داشته باشیم" یادآور شد: شاعرانی چون فردوسی، سعدی، حافظ، مولانا و سنایی نماینده فرهنگ و تمدن ما هستند که آثارشان منتقل کننده و صیقل دهنده اخلاقیات است، بنابراین چرا نباید در رشتههای ادبیات ما چنین کرسیهایی داشته باشیم.
وی گفت: اگر دانشجویان یک عمر در دریای غزلیات سنایی شنا کنند باز به ساحل نمیرسد. نسل جدید ما به مولانا و سنایی نیاز دارند برای همین باید این بزرگان را به آنها بشناسانیم.
نظر شما