به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله فرزانه ظهر دوشنبه در جلسه بررسی احداث نیروگاه های تولید پراکنده در مازندران در محل معاونت برنامه ریزی استانداری افزود: با رشد و توسعه روزافزون صنعتی طی سال های اخیر در مازندران نیاز انرژِی واحدهای صنعتی رو به افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: ارزش افزوده صنعت در مازندران در حال حاضر یک و نیم درصد کشور بوده که با توجه به مصوب دولت مبنی بر ایجاد مشوق های صنعتی در استان شاهد افق های توسعه صنعتی در مازندران خواهیم بود.
معاون برنامه ریزی استانداری مازندران با اشاره به اینکه طرح های عظیم و پروژه های بزرگی نظیر پالایشگاه مازندران و کارخانه سیمان کیاسر پس از احداث نیاز به انرژِی های فراوان برق دارند، تصریح کرد: نیروگاه های تولید پراکنده در مازندران می تواند برای واحدهای صنعتی استان مقرون به صرفه خواهد بود.
فرزانه با بیان اینکه سالانه 540 مگاوات برق نیاز شهرک های صنعتی استان است، یادآور شد: نیروگاه های تولید پراکنده بر اساس فناوری های روز تعبیه شده و در هزینه صرفه جویی کلانی خواهد شد.
وی با تاکید بر شناسایی توانایی مالی سرمایه گذاران احداث پروژه نیروگاه ها اظهار داشت: تولید هر مگاوات برق با احداث نیروگاه های تولید پراکنده 200 میلیون تومان هزینه دارد که هزینه این نیروگاه به مراتب کمتر از نیروگاه بزرگ موجود کشور است.
به گفته فرزانه، وزارت نیرو نیز متعهد شد 10 درصد از هزینه سرمایه گذار برای احداث نیروگاه های تولید پراکنده را به سرمایه گذار در قالب تسهیلات بلاعوض تسلیم کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون 28 درصد برق مصرفی استان های مازندران و گلستان مربوط به صنایع است، اظهار داشت: مطالعات ایجاد نیروگاه تولید پراکنده در شهرکهای صنعتی بشل سوادکوه، تشبندان محمودآباد، آمل و ساری به اتمام رسیده است.
حسین افضلی، معاون هماهنگی شرکت برق منطقه ای مازندران نیز در سخنانی با اشاره به کمبود زمین در استان برای اجرای پروژه های صنعت برق اظهار داشت: 115 دستگاه پست فوق توزیع و توزیع در مازندران و گلستان موجود است.
وی افزود: به واسطه کم هزینه بودن متقاضیان احداث نیروگاه های تولید پراکنده در مازندران رو به افزایش است.
معاون هماهنگی شرکت برق منطقه ای مازندران با اشاره به اینکه احداث نیروگاه های تولید پراکنده در راستای اجرایی شدن سیاستهای اصل 44 قانون اساسی است، تصریح کرد: وزارت نیرو قصد دارد تمام نیروگاههای موجود و احداث نیروگاههای تولید پراکنده را به بخش خصوصی واگذار کند.
افضلی با بیان اینکه میزان مصرف برق در مازندران سالانه بین 8 تا 16 درصد رو به افزایش است، گفت: به واسطه قرار گرفتن قالب نقاط استان بر روی گسل بنابراین احداث نیروگاههای تولید پراکنده در استان که نیاز به مکان یابی خاصی ندارد مقرون به صرفه است.
وی عدم نیاز به شبکه گازرسانی و مکانیابی مناسب، کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی را به عنوان بخشی از مزیت های نیروگاه های تولید پراکنده ذکر کرد و افزود: امکان داخل سازی نیروگاههای خود پراکنده در کشور وجود دارد.
نظر شما