به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه نشست سیزدهمین جشن سینمای ایران، امین تارخ دبیر جشن دوازدهم، فرهاد توحیدی دبیر این دوره و محسن هاشمی مدیر اجرایی جشن به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند.
ابتدا امین تارخ به عنوان سخنگوی هیئت مدیره خانه سینما درباره مشکلات انجمن تهیهکنندگان سینمای ایران گفت: اینکه تهیهکنندگان از جامعه اصناف سینما جدا بوده و باید صنوف صاحب خانهای دیگر شوند، اشتباه است و هیئت مدیره خانه سینما خواستار آن نیست. مجموعه صنوف یک جمع به هم پیوسته هستند که اگر نقطه نظرها یا اختلافاتی دارد، ریشهای نیست.
امین تارخ، فرهاد توحیدی و محسن هاشمی
وی افزود: تجربههای این سه دهه نشان داده مسائل همواره با گفتگو و مذاکره حل میشود. در یازدهمین جشن سینمای ایران مناقشههایی با برخی تهیهکنندهها وجود داشت و به همین دلیل میخواستند آثار خود را در جشن شرکت ندهند که البته با مذاکره حل شد. پارسال نیز مشکلاتی با چند صنف داشتیم که خوشبختانه برطرف شد و بحث تشکیل کمیته برای آئیننامه جدید مطرح شد. صنف تهیهکنندهها جدا از ما نبوده و همه ما یک هدف را دنبال میکنیم.
فرهاد توحیدی در ادامه درباره اهداء تندیس بدلکاران در جشن سینمای ایران گفت: امیدوارم کار کمیته تدوین آئیننامه جشن به زودی به نتیجه برسد و تکلیف همه چیز روشن شود. در واقع ما چون منتظر آئیننامه جدید بودیم، نمیتوانستیم در این دوره تغییرات گسترده را اعمال کنیم.
وی همچنین درباره مشکلات استقبال مردمی از جشن سینمای ایران افزود: در جشن پارسال تجربهای خوشایند از حواشی جشن نداشتیم البته مراسم با نظم و انضباط برگزار شد. به همین دلیل امسال برای پیشگیری از این اتفاق جشن را کوچکتر و تخصصیتر برگزار میکنیم.
امین تارخ دبیر دوازدهمین جشن سینمای ایران در توضیح حواشی جشن پارسال گفت: ما حدود دو ماه فرصت داشتیم تا این جشن را برگزار کنیم. همه مشکلات هم از این محدودیت زمانی نشات میگرفت، چون با برنامهریزیهای از پیش تعیینشده روبرو شدیم. قرار بود شکوه جشن را در کثرت تماشاگران تعریف کنیم، اما برای این تعداد جمعیت پیشبینی نکرده بودیم. من شخصاً از آقای توحیدی خواهش میکنم جشن امسال را کوچکتر برگزار کند و خودم مسئولیت تمام هرج و مرج جشن پارسال را برعهده میگیرم.
محسن هاشمی مدیر اجرایی جشن یازدهم درباره حامیان مادی این مراسم گفت: ما یک بروشور توضیحدهنده جشن، یک نماهنگ و جدولی برای میزان نقدینگی در نظر گرفتهایم و قصد داریم با چهار شرکت بزرگ این فعالیت را آغاز کنیم. پیشبینی میکنم تا پایان خردادماه حتماً با آنها به نتیجه برسیم.
توحیدی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش داوران انجمن منتقدان در این جشن گفت: تنها مکانیسمی که در اختیار هیئت مدیره قرار دارد، همان 12 نفر داورانی است که امسال به 15 نفر افزایش پیدا کردهاند. کوشش میکنیم این تعادل برقرار شود و تا جایی که مقدور است با عقل و خرد جمعی کار را پیش میبریم. سعی میکنیم به همین منظور جلسهای با انجمن منتقدان و نویسندگان برگزار کنیم.
وی در ارتباط با بودجه جشن سیزدهم خانه سینما نیز اظهار کرد: هزینههای این دوره به دلیل برگزاری نمایشگاه بالاست و امیدواریم با جذب اسپانسرهای توانمند کار را به خوبی پیش ببریم. در واقع ما باید کارمان را با رقمی 10 برابر پارسال پیش ببریم.
توحیدی درباره شرایط حضور آثار به لحاظ تاریخ تولید و جوایز گفت: فیلمهایی میتوانند در این دوره از جشن شرکت کنند که زمان تولید آنها از اردیبهشت 86 تا اردیبهشت 88 باشد، اما هنوز جوایز این دوره مشخص نشده است. البته از پارسال با پیگیریهای آقای عسگرپور قاعده خوبی برای حضور برگزیدگان در جشنواره فیلم کن گذاشته شد.
وی با اشاره به سفر اعضای آکادمی اسکار تأکید کرد: قصد داریم در جشن امسال چند سینماگر برجسته را از اروپا و آسیا دعوت کنیم. همچنین آقای محمدمهدی عسگرپور نامزد عضویت در فیاف (فدراسیون بین المللی آرشیوهای فیلم) هستند که نشانه توانمندیهای سینمای ایران است. ما در اندیشه تأسیس یک فدراسیون فیلمسازی هم هستیم و تصمیم داریم بازارهای منطقهای را احیا کنیم.
فرهاد توحیدی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره مکان و زمان برگزاری مراسم جشن سینمای ایران گفت: این مراسم با چند روز تأخیر نسبت به روز ملی سینما (21 شهریور) برگزار میشود. ترجیح میدهیم این مراسم روز عید فطر (29 شهریور) برگزار شود و هنوز مکانی خاص را برای برگزاری آن در نظر نگرفتهایم. میخواهیم این مراسم همراه با صرف شام باشد.
وی در انتها این نکته را متذکر شد که فیلم سینمایی "هفت و پنچ دقیقه" ساخته محمدمهدی عسگرپور به علت مدیر عاملی عسگرپور در خانه سینما و دبیر بودن خودش مورد ارزیابی قرار نمیگیرد.
نظر شما