به گزارش خبرگزاری مهر، در روزهای اخیر برخی رسانه های منطقه ای دیدار دنیس راس فرستاده ویژه دولت آمریکا به منطقه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.
برخی ازآنها این دیدار را درراستای اطمینان بخشی آمریکا به کشورهای عربی مبنی براینکه گفتگوهای احتمالی تهران وواشنگتن به ضرر اعراب تمام نخواهد شد، توصیف کردند.
همچنین در همین رابطه رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا روز گذشته [دوشنبه] پیش از دیدار از قاهره و ریاض در هواپیما با خبرنگاران صحبت می کرد، گفت که در منطقه نگرانی هایی در خصوص تلاش آمریکا برای همکاری با ایران بوجود آمده و "یک حس اغراق شده ای که چه اتفاقی خواهد افتاد" ترسیم شده است.
این مقام آمریکایی گفت: یک پیام مهم بویژه برای سعودی ها این خواهد بود که هر نوع کمک خواهی و دراز کردن دست به سوی ایران به بهای روابط بلند مدت ما با عربستان و دیگر کشورهای خلیج[فارس] به عنوان دوستان و همپیمانان چند دهه تمام نخواهد شد.
حسین امیر عبداللهیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در منامه در گفتگو با روزنامه الوسط تحولات اخیر را بررسی و وی نیز تبلیغات رسانه های غربی و برخی از رسانه های منطقه ای در خصوص ابراز نگرانی از گفتگوهای ایران و آمریکا را رد کرد.
حسین امیر عبداللهیان در این گفتگو گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان آنست که با همه کشورها دارای روابط مثبت و مبتنی بر احترام متقابل باشد. ما به عنوان عضوی بزرگ در این منطقه که دارای روابط با همه کشورهای آن هستیم، توسعه و تحکیم همکاری ها در روابط خود با همسایگانمان را همواره مد نظر داریم و هرگونه گفتگوی احتمالی بین ایران و آمریکا به ضرر کشورهای عربی-اسلامی و همسایه نخواهد بود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط خود با همسایگان را فعالانه پیگیری خواهد کرد و برای حفط منافع جمعی منطقه ای منطقه بطور دائم تلاش می کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران دربحرین، بیم کشورهای عربی ازهرگونه گفتگوی احتمالی بین ایران و آمریکا را غیرموجه دانست و درگفتگویی با روزنامه الوسط گفت: برخی از مطبوعات و رسانه های گروهی منطقه هرگونه نزدیکی بین ایران و آمریکا را به ضرر جهان عرب بشمار می آورند و این مسئله صحیح نیست.
وی افزود: ما در چارچوب اصول سیاست خارجی خود و در قبال تعامل با ایالات متحده به اصولی متقن پایبند هستیم و از سوی دیگر، نسبت به کشورهای عربی استراتژی روشنی داریم وبه صراحت می گوییم که هرگونه گفتگوی احتمالی بین ایران و آمریکا به ضرر کشورهای عربی-اسلامی و همسایه نخواهد بود.
سفیر ایران افزود: طبیعی است که کشورها با رعایت احترام متقابل با یکدیگر روابط معقولی داشته باشند و در خصوص رابطه جمهوری اسلامی ایران با ایالات متحده آمریکا، در صورت تحقق یافتن سیاست تغییری که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مورد آن صحبت می کند و در صورتی که مطمئن شویم که تغییر واقعاً صورت گرفته است، هرگونه گفتگوی بین ایران و آمریکا به ضرر کشورهای نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران خواهان آنست که با همه کشورها دارای روابط مثبت و مبتنی بر احترام متقابل باشد.
سفیر کشورمان تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط خود با همسایگان را فعالانه پیگیری خواهد کرد و برای حفط منافع جمعی منطقه ای منطقه بطوردائم تلاش می کند وما به عنوان عضوی بزرگ دراین منطقه که دارای روابط با همه کشورهای آن هستیم، توسعه و تحکیم همکاری ها را در روابط خود با همسایگان را همواره مد نظر داریم .
وی با اشاره به پیشنهادات 12 گانه دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور اسلامی ایران در اجلاس سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دوحه و استقبال خوب کشورها از آن، افزود: مروری بر سیر روابط رو به رشد جمهوری اسلامی ایران و کشور های منطقه موید این مطلب است که ادعای هرگونه بیم کشورهای عربی یا کشورهای خلیج فارس نسبت به ایران به جا نیست، و طرفهای خارجی با دامن زدن به این فضای کاذب درصدد کسب منافع بیشتر خود در منطقه هستند.
نظر شما